Numărul accidentelor de muncă a scăzut în 2006

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tatiana Moraru, reprezentantul Direcţiei pentru Inspecţia Muncii (IM) din cadrul Ministerului Muncii, a declarat, ieri, că numărul accidentelor de muncă a fost mai mic în 2006 faţă de 2005,

Tatiana Moraru, reprezentantul Direcţiei pentru Inspecţia Muncii (IM) din cadrul Ministerului Muncii, a declarat, ieri, că numărul accidentelor de muncă a fost mai mic în 2006 faţă de 2005, iar această tendinţă se va menţine.

Astfel, potrivit datelor înregistrate de IM în 2005, au fost 4.874 de persoane victime ale accidentelor de muncă, din care 475 au decedat. Anul trecut, numărul total al victimelor a ajuns până la 4.764 de persoane, 353 dintre acestea pierzându-şi viaţa. Specialiştii Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Protecţia Muncii "Alexandru Darabont" (INCDPM) susţin că România este în continuare pe primele locuri în clasamentul european din acest domeniu, iar această scădere este dată de reducerea numărului de salariaţi.

Din datele INCDPM, în anii 2002-2003 România ocupa locul patru sau cinci în Europa în clasamentul accidentelor de muncă.

Cu toate acestea, directorul institutului, Mihai Costescu, a explicat că datele comparative vor fi mai clare abia din acest an, pentru că de la 1 ianuarie 2007, după aderarea la Uniunea Europeană, România a început să lucreze după acelaşi sistem utilizat în statele membre.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite