Nicolăescu: "Efectele scoaterii fast-foodului din şcoli, peste 10 ani"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu, consideră că efectele legii privind interzicerea alimentelor nesănătoase în şcoli se vor vedea peste un deceniu, când numărul copiilor obezi va

Ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu, consideră că efectele legii privind interzicerea alimentelor nesănătoase în şcoli se vor vedea peste un deceniu, când numărul copiilor obezi va începe să scadă.

"Dacă luăm statisticile din alte ţări, când s-au introdus măsuri similare, rezultatele sunt estimate a-şi produce efecte vizibile după cinci-zece ani. În toată lumea sunt şi programe de prevenţie estimate pe 20 de ani", a spus ministrul, citat de NewsIn.

În ceea ce priveşte depistarea componentelor nocive din alimente, mai ales din cele care au eticheta "dietetic", Nicolăescu a precizat că ministerul nu are astfel de atribuţii, dar că ar putea lua măsuri în colaborare cu agenţiile guvernamentale de profil.

"Ministerul are o singură obligaţie: ca pe etichete să fie trecute toate caracteristicile pe care acel produs le are. Şi atunci, omul ştie dacă poate consuma sau nu produsul", a explicat ministrul.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite