Muzeul Satului, la 71 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Covoare din lână, vase de bucătărie colorate şi ii din pânză topită, toate lucrate manual sunt expuse până duminică la Muzeul Satului din Bucureşti. Ieri, în prima zi a evenimentului

Covoare din lână, vase de bucătărie colorate şi ii din pânză topită, toate lucrate manual sunt expuse până duminică la Muzeul Satului din Bucureşti. Ieri, în prima zi a evenimentului care marchează 71 de ani de la înfiinţarea muzeului, meşterii populari şi-au prezentat creaţiile cele mai preţioase. "Totul e făcut de mâna mea, atât feţele de masă cu broderie după desen, cât şi cele cu broderie spartă la fir", a spus Viorica Copaci, din Huedin. Ea vinde feţele de masă cu 50 până la 250 de lei. Păpuşile în costum popular românesc au fost la mare căutare în rândul străinilor aflaţi în vizită la muzeu.

"Sunt superbe. Mi-am cumpărat o păpuşă şi o vioară, că mi-au plăcut enorm", a spus Frank, un turist american, venit din Virginia. O păpuşă în port popular din zona Ardealului costă 30 de lei. Meşterii au ştiut să-şi laude marfa. "Păpuşa are catrinţă ţesută la război, şi restul e cusut cu mâna", a explicat Veturia Siciu din comuna Cojocna din Cluj. Printre curiozităţile de la târg se numără ceasuri de perete şi suporturi de şerveţele din lut, toate făcute la Corund, în Harghita.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite