Muncitorii disponibilizaţi vor primi două salarii medii ca plăţi compensatorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii care vor fi disponibilizaţi prin concedieri colective vor primi plăţi compensatorii egale cu valoarea a două salarii medii nete pe economie. Măsura este prevăzută într-un

Angajaţii care vor fi disponibilizaţi prin concedieri colective vor primi plăţi compensatorii egale cu valoarea a două salarii medii nete pe economie. Măsura este prevăzută într-un proiect de ordonanţă elaborat de Ministerul Muncii şi supus ieri dezbaterii publice. Ordonanţa ar urma să-i vizeze pe toţi cei care-şi pierd serviciul după 1 februarie 2007. Proiectul mai prevede ca muncitorii rămaşi fără serviciu să primească şi venituri de completare. Acestea vor fi acordate în funcţie de vechimea în muncă.

Ministerul Muncii a elaborat şi proiectul normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei 116/2006, modificată, privind protecţia socială a persoanelor disponibilizate prin concedieri colective.

Astfel, societăţile care urmează să disponibilizeze muncitori prin concedieri colective vor depune liste cu numele celor disponibilizaţi, la agenţiile de ocupare a forţei de muncă din judeţul în care se află, la agenţii prin intermediul cărora se vor acorda plăţile compensatorii şi veniturile de completare. Valoarea acestora se va stabili în funcţie de nivelul salariului mediu net pe economie, comunicat de Institutul Naţional de Statistică,(INS), în luna ianuarie a anului precedent. Regularizarea se va face în momentul în care INS va anunţa noua valoare a salariului mediu.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite