Muncă la negru chiar în sediul poliţiei!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi soţi din Republica Moldova au fost "angajaţi" de şeful postului de poliţie din localitatea Roma, judeţul Botoşani, să renoveze clădirea instituţiei. Muncitorii nu pot avea contract

Doi soţi din Republica Moldova au fost "angajaţi" de şeful postului de poliţie din localitatea Roma, judeţul Botoşani, să renoveze clădirea instituţiei.

Muncitorii nu pot avea contract de muncă pe teritoriul ţării noastre deoarece nu au cetăţenie română şi nici permis de muncă. Singurul act pe care îl au basarabenii - care s-au stabilit în comuna Roma în urmă cu doi ani împreună cu cei cinci copii ai lor - este un permis de şedere în România, care trebuie reînnoit la fiecare trei luni.

Şeful postului de poliţie, agentul şef adjunct Gabriel Aţurcăniţei, susţine însă că totul este legal şi că s-a făcut cu acordul IJP Botoşani. "A fost o înţelegere verbală. Nu eram obligat să le fac vreun contract. Au permis de şedere proaspăt reînnoit, iar conducerea IJP Botoşani a fost informată despre acest lucru", a spus Aţurcăniţei.
Modernizarea sediului de poliţie se face cu bani obţinuţi din sponsorizări.

Pentru că IJP Botoşani nu a alocat bani pentru lucrări, şeful de post a obţinut fonduri de la agenţii economici din localitate, afirmând că acest lucru este permis de legislaţie. Inspectoratul de Muncă Botoşani a fost sesizat de ziarişti despre acest caz şi a început o anchetă.

"Un cetăţean care nu aparţine unui stat UE nu poate munci legal într-un stat din comunitate fără permis de muncă şi cetăţenie. Amenzile sunt cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei. Acest caz este mai ciudat pentru că este vorba de muncă la negru într-o instituţie publică a MAI", a declarat Silvia Pasat, şeful ITM. (Mihaela Iacob)

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite