Moda rezervelor de lux pentru pacienţii cu dare de mână se extinde în spitalele din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştiul a fost primul oraş din ţară unde s-au amenajat, în spitalele de stat, saloane speciale care funcţionează în regim privat. Moda rezervelor de lux pentru persoane care-şi permit

Bucureştiul a fost primul oraş din ţară unde s-au amenajat, în spitalele de stat, saloane speciale care funcţionează în regim privat. Moda rezervelor de lux pentru persoane care-şi permit să plătească pe zi sume substanţiale pentru a beneficia de condiţii decente de spitalizare s-a extins apoi în toată ţara.

În lipsa unor spitale private, bogaţii Timişoarei au găsit soluţia pentru a nu fi nevoiţi să se interneze în aceleaşi saloane mizerabile cu restul populaţiei. Ei fac presiuni ca, în fiecare secţie, să fie renovate şi dotate cu utilităţi de ultimă generaţie măcar câteva rezerve. Cei internaţi aici trebuie să plătească sume începând de la 700.000 de lei până la 1 milion de lei pe zi.

În spitalele din Timişoara s-au amenajat deja astfel de saloane de lux. Există două rezerve cu câte un pat la secţia de Gastroenterologie a Spitalului Judeţean şi două, cu câte două paturi, la Maternitatea Bega. Potrivit declaraţiilor lui Mihai Ionac, directorul Spitalului Judeţean din Timişoara, astfel de saloane vor fi amenajate în viitorul apropiat la Secţia de Chirurgie şi la Urologie.

Pentru a avea însă privilegiul de a fi internat într-un astfel de salon nu sunt suficienţi numai banii. Doritorii trebuie să se înscrie pe o listă de aşteptare cu câte trei luni înainte. "Există o anumită presiune să facem saloane cu coplată", a declarat prof. dr. Lazăr Fulger, şeful Secţiei II Chirurgie a Spitalului Judeţean din Timişoara. Rezervele de lux sunt reamenajate prin investiţii particulare.

Meserie de lux sub acelaşi acoperiş

Condiţiile în care sunt nevoiţi să stea pacienţii în cele mai multe saloane din spitalele timişorene sunt deplorabile. Bolnavii se înghesuie uneori şi câte 12 într-o singură încăpere, cum se întâmplă la Spitalul Municipal din Timişoara. Coşmarul pacienţilor rămâne însă incursiunea la toaletele de pe fiecare palier. De cealaltă parte, rezervele de lux sunt dotate cu televizor, internet, microunde, frigider şi aer condiţionat. Bolnavii cu dare de mână au la dispoziţie, în saloane, baie cu duş şi grup sanitar propriu, precum şi personal de serviciu care are grijă ca totul să strălucească de curăţenie.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite