“Micile Vedete” pregãtesc o Premierã unicã în România, care aduce în prim plan filmul de scurt metraj pentru copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şcoala de Film şi Televiziune pentru Copii “Micile Vedete” anunţã un eveniment unic în România: Premiera filmelor de scurt metraj pentru copii, regizate de cel mai tânãr regizor român al cãrui film a fost selecţionat la Festivalul de Film de la Cannes 2010, Ariana Pendiuc (24 ani) şi produse de Ema Pendiuc, vedeta TVR3.

Ariana Pendiuc: “Sunt foarte mândrã cã mâine lansãm douã filme de scurt metraj pentru copii, o Premierã unicã în peisajul cinematografic din România, cu speranţa cã va aduce multã bucurie, atât copiilor, dar şi pãrinţilor, care sunt realmente sufocaţi de filmele strãine pentru copii, cu monştri şi tot felul de personaje dubioase. Filmele regizate de mine readuc publicului farmecul copilãriei prin simpla bucurie şi onestitate a intepretãrii pe care au dat-o Micile Vedete. Invitaţii la premierã vor avea parte şi de o suprizã, pentru cã alãturi de copii, într-unul dintre filme va juca şi o cunoscutã prezentatoare de televiziune”.

 “În aproape 9 luni de când am deschis Şcoala Micile Vedete am instruit peste 100 de copii, cu vârste între 5 şi 11 ani, care şi-au aplicat cunoştinţele dobândite, în mod direct, în cele 3 filme de scurt metraj pe care le-am realizat în acest timp. Nu mai vorbesc de faptul cã ei joacã acum şi în reclamele pe care le vedeţi la televizor, iar faptul ca mâine la Premierã, la Plaza România, la Cinematograful Movieplex, vor pãşi pe Covorul Roşu, vor da interviuri şi vor fi aplaudaţi de cei 450 de invitaţi la Premierã, va fi impresionat pentru ei” declarã Ema Pendiuc, directoarea Şcolii Micile Vedete

Micile Vedete singure acasã şi Micile Vedete la şcoalã sunt filmele a cãror Premierã are loc mâine, 15 martie. Ele fac parte din seria de scurt metraje pentru copii denumitã “Aventurile Micilor Vedete” şi îi are în rolurile principale pe copiii care au absolvit cursurile şcolii “Micile Vedete”. Acest proiect este menit sã readucã în atenţia publicului larg filmul românesc pentru copii. Evenimentul va fi urmat de Caravana Micile Vedete, în care filmele vor fi proiectate în cele mai bune 10 şcoli din Bucureşti şi vor ajunge la peste 4000 de copii.

Evenimentul este susţinut de Partenerii Educationali: Primaria Sectorului 1, Liceul Teoretic “Al. Vlahuta” şi Centrul Cultural pentru UNESCO “Nicolae Bãlcescu”, Partenerii Strategici: Plaza România şi Movieplex, Partenerii Logistici: Conarg şi Stage Expert, Partenerii: Aquila, Rauch şi Perenna, Partenerii Bronz: Tymbark, Sensiblu, Vel Pitar, Printmag, Editura CD Press, BluParty şi Pampam, Partenerii Media: clopotel.ro şi România Liberã.


Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite