Mere tratate cu ozon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialistii de la Directia Agricola Cluj, in colaborare cu cercetatorii de la Institutul de Chimie "Raluca Ripan" si o societate bistriteana de producere a ozonului, au omologat un proiect elaborat

Specialistii de la Directia Agricola Cluj, in colaborare cu cercetatorii de la Institutul de Chimie "Raluca Ripan" si o societate bistriteana de producere a ozonului, au omologat un proiect elaborat cu scopul prelungirii duratei de viata a merelor: "Tehnologia de tratare a merelor cu ozon, in scopul depozitarii". "Ozonul este un gaz oxidant care este folosit la dezinfectii si ofera o sterilizare a merelor si a ambalajelor acestora, cu scopul unei mai bune depozitari a acestor fructe", a declarat, ieri, Iuliu Suatean, directorul Serviciului Industrie Alimentara din cadrul institutiei. Acesta a explicat ca specialistii au experimentat metoda timp de doi ani si au descoperit ca tratarea marului, timp de o ora, intr-o atmosfera controlata, distruge germenii. "Calitatea merelor se pastreaza, iar ozonul nu aduce modificari ce pot afecta sanatatea consumatorului. Specialistii clujeni au constatat ca tratarea fructului cu ozon este mai buna decat cea cu raze ultraviolete, al caror efect asupra consumatorului nu s-a stabilit inca exact", a adaugat Suatean, care a anuntat ca procedura va fi extinsa si la alte fructe si legume.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite