Medicii recomanda o alimentatie echilibrata in perioada Sarbatorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

In perioada Sarbatorilor de iarna, specialistii Ministerului Sanatatii recomanda acordarea unei atentii deosebite alimentatiei din aceste zile. Dupa perioada de post, organismul nu trebuie

In perioada Sarbatorilor de iarna, specialistii Ministerului Sanatatii recomanda acordarea unei atentii deosebite alimentatiei din aceste zile. Dupa perioada de post, organismul nu trebuie supraincarcat cu alimente greu digerabile, cum ar fi carnea de porc sau alte produse de sezon (carnati, caltabos, slanina, toba etc). Carnea achizitionata trebuie sa fie verificata din punct de vedere sanitar-veterinar, intrucat exista pericolul aparitiei trichinelozei. Aceste preparate trebuie consumate in cantitati moderate si in nici un caz la masa de seara, spun medicii. Este bine ca alimentele sa nu fie prajite, ci preparate mai sanatos, prin fierbere, la gratar sau prin coacere la cuptor. Prin continutul crescut in zahar, grasimi si chiar sare, dulciurile si produsele de patiserie reprezinta factori de risc pentru diabetul zaharat, hipertensiunea arteriala si obezitate, iar din acest motiv consumul acestora trebuie limitat. Medicii mai spun ca nici consumul de alcool nu trebuie sa fie exagerat. Se recomanda ca in aceasta perioada alimentatia sa fie cat mai diversificata, cuprinzand zilnic cereale (200-350 g de paine integrala), legume (minimum 300 g), fructe (minimum 450 g), lapte si derivate (500 ml lapte sau iaurt). Aportul de lichide trebuie sa fie de minimum 1.500 ml pe zi (apa, ceaiuri neindulcite).

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite