Medicii îndeamnă la cumpătare de revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După numărul-record de consultaţii (peste 2.000) înregistrate de Crăciun la Salvare şi camerele de gardă ale spitalelor, specialiştii Ministerului Sănătăţii ne recomandă să fim mai

După numărul-record de consultaţii (peste 2.000) înregistrate de Crăciun la Salvare şi camerele de gardă ale spitalelor, specialiştii Ministerului Sănătăţii ne recomandă să fim mai cumpătaţi de revelion în ceea ce priveşte mâncarea şi băutura.

Carnea de porc, caltaboşul, slănina şi toba sunt alimente pe care medicii ne îndeamnă să le consumăm în cantităţi mici şi, în niciun caz, la masa de seară. Ele trebuie preparate prin fierbere, coacere la cuptor sau fripte pe grătar, evitându-se pe cât posibil prăjirea. Prin conţinutul ridicat în zahăr, grăsimi şi uneori sare, dulciurile şi produsele de patiserie reprezintă factori de risc care pot agrava starea de sănătate a persoanelor cu diabet zaharat, hipertensiune arterială şi obezitate. Din acest motiv, consumul acestora trebuie limitat.

Nicio zi fără mişcare în aer liber

Potrivit medicilor, alimentaţia din această perioadă trebuie să fie diversificată. Este bine să consumăm zilnic cereale (200-350 g pâine integrală), legume (minimum 300 g), fructe (minimum 450 g), lapte şi derivate (500 ml lapte sau iaurt). În ceea ce priveşte hidratarea, se recomandă cel puţin 1,5 litri de lichide pe zi (apă plată sau minerală şi ceaiuri de plante, neîndulcite).

Pentru a evita toxiinfecţiile alimentare, este bine să verificăm cu atenţie termenul de garanţie al produselor alimentare cumpărate. Chiar dacă această perioadă este destinată relaxării, mişcarea în aer liber nu trebuie ignorată. Un mod plăcut de petrecere a timpului pot fi schiatul, patinajul şi plimbările în aer liber.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite