Vezi aici cele mai excentrice ipostaze cu primarul Mazăre FOTOGALERII

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Radu Mazăre a şocat în cariera sa de 12 ani ca edil al Constanţei prin defilări de modă, apariţia în cluburi de fiţe sau prin pasiunea pentru tot ce este exotic. Spune tot ce îi trece prin cap, fuge de la Primărie pentru a se da cu zmeul pe mare, vine în şlapi la şedinţe. Acesta este Radu Mazăre, un politician atipic pentru unii, un măscărici pentru alţii.

Absolvent de Marină, lider al Ligii Studenţilor, Radu Mazăre, bucureştean ­get-beget, a renunţat la Capitală pentru Constanţa, care a devenit „acasă". Nici nu terminase studenţia când şi-a început cariera în presa locală, după ce tatăl său îl avertizase că, pentru a se bucura de libertate în comunism trebuie să fie ori activist, ori marinar. În 1996, în mijlocul unui scandal în urma căruia a fost condamnat la închisoare pentru calomnie, Radu Mazăre se înscrie în Partidul Democrat şi candidează pentru Camera Deputaţilor. Scapă de puşcărie şi se remarcă prin numărul mare de absenţe de la şedinţele de plen.

2011. Jack Sparrow: „Am spus de multe ori că în aceste ipostaze mă simt mai mult ca un haiduc decât pirat. Un haiduc care ia bani de la bogaţi şi dă săracilor“.  Foto: TABU

Radu Mazăre, piratul din Caraibe

La sfârşitul mandatului, în 2000, decide să încerce fotoliul de primar. Îl câştigă cu 66% din voturile electoratului. Vine la serviciu în costume gri şi cămăşi scrobite. Citeşte Kafka şi lansează proiecte sociale. Aşa trec patru ani. Este reales, cu 56,5% din voturi, pe listele PSD. Lucrurile încep să se schimbe. Edilul apare mai relaxat, se ceartă cu opoziţia, face show la TV. Scrutinul al treilea, câştigat cu 68,6 procente, îl aduce „pe val".

Între Playboy şi Johnny Depp

„Acum fac ce-mi trece prin cap, zic ce vreau. Şi aşa nu mai sunt înnebunit să mai iau încă un mandat. Dacă stau bine în sondaje, bine, dacă nu, iarăşi bine. După 12 ani de primărie, ştiu cu ce se mănâncă astea. Nu mai sunt disperat", şi-a explicat primarul Constanţei extravaganţele care ­s-au înmulţit o dată cu mandatele.

2011. Toreador: „Mi-a plăcut mult, pentru că este o atitudine bărbătească, demnă“.  Foto: Florin Gheorghe

Click aici pentru galerie foto

image

Radu Mazăre a prins gustul defilărilor de modă şi a început să accepte provocările designerilor români. Astfel, în 2009, a defilat îmbrăcat în ofiţer al armatei hitleriste, apoi întruchipându-l pe James Bond. Nu s-a oprit aici şi a pozat într-un pictorial „Playboy", în rolul unui gangster american. La Consiliul Naţional PSD a fost singurul lider care a lăsat deoparte costumele sobre şi a apărut într-un sacou roşu, la fel ca al celebrului Hugh Hefner. „Haina mea e roşie de la inimă! Sacourile sunt create la comanda mea, nu sunt luate de la cine ştie ce case de modă scumpe", a declarat liderul organizaţiei de la Constanţa. Pantofii roşii sunt preferaţii lui. Poartă măsura 45 şi spune că îi place să trăiască pe picior mare. „Ce, nu vă place cum mă îmbrac?" este replica primarului în momentul în care este întrebat despre opţiunile sale fistichii.

2009. Alături de şcoala de samba Vai Vai: „Este un mod de a ne descreţi frunţile, prin dans. Nu îmi place să trăiesc încrâncenat“. Foto: Florin Gheorghe

image

În această vară a apărut într-un pictorial întruchipându-l pe Johnny Depp în rolul lui Jack Sparrow, din „Piraţii din Caraibe". Ultima ispravă: participarea, în urmă cu o săptămână, la Fashion TV Summer Festival, unde a defilat ca toreador pentru Cătălin Botezatu. „Am avut de ales între două colecţii - de aviator şi toreador. Am ales varianta toreadorilor. Şi mi-a plăcut mult, pentru că este o atitudine bărbătească, demnă. Aş fi putut să apar şi în lenjerie intimă, dar comentariile ar fi fost mult prea în toate felurile, nu asta era ceea ce îmi doream", a declarat Mazăre.

Vrea să fie reporter la Discovery

Primarul Constanţei nu a ­iscat vâlvă în jurul lui doar cu apariţiile şocante, ci şi cu vacanţele cu care face paradă. Este fan declarat al Braziliei, de unde a adus dansatoare care să -i încânte turiştii de pe litoral. Anul trecut, Mazăre a evoluat la Carnavalul de la Sao ­Paulo alături de Cafu, o legendă a fotbalului brazilian.

2010. În mijlocul băştinaşilor din Papua Noua Guinee: „Ei nu au curent, dar nici ceas. Ai putea trăi aşa?“

Concediile se împart între schi în Europa şi scufundări în Caraibe sau explorări în Papua Noua Guinee. „Am întâlnit oameni care trăiesc numai din pescuit, din banane şi din mango, care nu au curent, nu au ceas, nu au televizor, n-au Băsescu, n-au radio", a povestit cu nostalgie Mazăre.Anul acesta vrea să plece în Venezuela, în arhipelagul Los Roques. El a declarat că se visează reporter pentru Discovery, pentru a-şi putea satis­face pasiunea pentru călătorii inedite. 

image

2009. Nazist: „A fost ideea mea să mă îmbrac în costum de nazist. Ani de zile am tras după asta. Nu au înţeles ce înseamnă paradă de modă“

image

Prieteniile şi iubirile

Primarul Constanţei se înconjoară cu prieteni vechi. Anturajul său este format din colegi de facultate, cu care a răzbit în afaceri şi cu care a acaparat tot oraşul, dar şi cu colegi de presă. În vacanţe pleacă însoţit de fraţii săi, gemenii Alexandru şi Mihai, mama sa, fiul său Răducu (17 ani), dar şi de veri şi chiar de fosta sa iubită Ianina Petcu, mama fiului său. Mai mare decât el cu şase ani, aceasta nu mai figurează printre preferatele lui Mazăre, care a trecut la categoria fetelor cât mai tinere, blonde şi cu picioare lungi, care trebuie să îl facă să râdă.

''Aş fi putut să apar şi în lenjerie intimă, dar comentariile ar fi fost mult prea în toate felurile, nu asta era ceea ce îmi doream.''
Radu Mazăre primarul Constanţei

Nazistul  de pe litoral

Dacă unele excentricităţi ale primarului Constanţei au fost trecute uşor cu vederea, defilarea pe un podium de modă îmbrăcat în ofiţer german şi cu svastica pe centură a declanşat în 2009 un scandal ce a depăşit repede graniţele ţării. Contestată a fost şi apariţia fiului său adolescent într-un costum specific ordonanţelor hitleriste, creaţii ale designerului Marcela Cuzic. „Ideea mi-a venit după ce m-am uitat la filmul «Operaţiunea Valkyrie», în care un colonel dorea să scape ţara de sub dictatura unui nebun", a explicat Mazăre. Scandalul a fost planetar. Organizaţii de pretutindeni au protestat la adresa gestului infantil şi revoltător al primarului, iar procurorii au încercat să obţină condamnarea lui pentru că a defilat în uniformă de ofiţer al Wehrmachtului. Pentru gestul său, Mazăre a fost nevoit să îşi ceară scuze în mod public, printr-o scrisoare deschisă. 

Avere de 10 milioane de euro

Radu Ştefan Mazăre s-a născut la 5 iulie 1968, în Bucureşti. În '89 era student şi revoluţionar. În '91 a absolvit cursurile Institutului de Marină Civilă Constanţa, profesia inginer electronist. A fost fondator şi redactor-şef al ziarului „Contrast", iar în anul 1992, a lansat cotidianul „Telegraf" a devenit asociat al holdingului Conpress. În anul 1995, una dintre companiile la care era acţionar a obţinut pachetul majoritar al postului local TV Soti Neptun, cel mai important post de televiziune local. La al treilea mandat de primar al Constanţei, are o avere estimată la 10 milioane de euro, potrivit Forbes 500 Miliardari (media şi turism). Radu Mazăre a declarat în repetate rânduri că a pierdut şirul afacerilor sale şi că este un om bogat. Are un fiu de 17 ani, dintr-o relaţie cu o fostă colegă de presă, dar nu a fost căsătorit niciodată. Este şeful PSD Constanţa.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite