Masinile de mare tonaj - lasate sa invadeze Capitala

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Justitia bucuresteana a orbit in fata afaceristilor care invart zeci de miliarde de lei. Magistratii Tribunalului Bucuresti, sectia pentru conflicte de munca, au suspendat hotararea Consiliului

Justitia bucuresteana a orbit in fata afaceristilor care invart zeci de miliarde de lei. Magistratii Tribunalului Bucuresti, sectia pentru conflicte de munca, au suspendat hotararea Consiliului municipal Bucuresti (CGMB) care restrictiona pe timpul zilei circulatia vehiculelor mai grele de 7,5 tone. Decizia se aplica pana la judecarea procesului in care firmele de transport cer anularea deciziei municipalitatii. Sentinta de vineri este executorie, dar poate fi contestata in cel mult 5 zile. "Municipalitatea va aplica in continuare hotararea emisa de CGMB, deoarece, pana la aceasta ora, Primaria Capitalei nu a fost instiintata oficial despre o asemenea decizie", declara ieri directorul adjunct Andrei Creci, de la Directia Juridice a Primariei. "Am auzit ceva, dar noi lucram cu documente. Noi nu am primit, in primul rand, vreo citatie. Nu stiu cine a contestat aceasta masura. Legal, hotararea se poate suspenda si fara citarea partilor, insa, va repet, nu exista nimic oficial, venit de la instanta la primarie. Juridicul nu a vazut nimic, deci nu exista motive ca hotararea sa nu mai fie aplicata", a spus Creci. Decizia Tribunalului Bucuresti, data cu doua zile inaintea aplicarii, pe un subiect de interes public fara citarea municipalitatii, ridica mari semne de intrebare. Ratiunile pentru care restrictia a fost impusa numai intre orele 7.00 si 21.00 vehiculelor cu tonaj mare a intrat in vigoare la 1 august si a fost generata de gradul mare de poluare si de distrugere a infrastructurii rutiere pe care masinile grele il provoaca in oras in timpul zilelor caniculare. Incepand de duminica, soferii care nu au respectat decizia municipalitatii au primit amenzi de cate 50 de milioane de lei.
Traian Basescu: "Astept ca primul camion de 20 t sa se invarta pe peluza Casei Albe!"
Primarul Capitalei, Traian Basescu, a dat ieri o dispozitie prin care reia, practic, hotararea Consiliului municipal care a fost suspendata de instanta bucuresteana. "Vom continua sa amendam societatile care nu respecta hotararea pana cand aceasta ne va fi comunicata de Tribunalul Bucuresti. Cel care a atacat hotararea este o firma de distributie a lui Pepsi-Cola. Astept ca primul camion de 20 de tone din Bucuresti sa se invarta pe peluza Casei Albe! Nu la Washington , dar nici la Budapesta sau la Viena, Pepsi-Cola nu indrazneste sa aduca bauturi cu camionul de 20 de tone, in schimb cred ca la Bucuresti merge!", a comentat primarul Basescu. Interdictia ramane in vigoare, dar dispozitia de primar nu mai poate stabili amenzi, de aceea, pana la comunicarea oficiala a sentintei de catre instanta, inspectorii primariei vor continua sa aplice hotararea cu amenzi de 30-50 de milioane de lei.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite