De 8 Martie, şedinţe de make-up gratuite pentru femeile internate la Institutul Oncologic din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 30 de fete şi femei internate la Institutul Oncologic Bucureşti au hotărât ca ziua de 8 martie să fie una lipsită de tristeţe şi de durere. Cu zâmbetul pe buze, ele au

Aproximativ 30 de fete şi femei internate la Institutul Oncologic Bucureşti au hotărât ca ziua de 8 martie să fie una lipsită de tristeţe şi de durere.

Cu zâmbetul pe buze, ele au acceptat să fie machiate de Mirela Vescan, make-up artist la Rimmel London, şi să vorbească deschis despre problemele de sănătate care le macină sufletul. Pacientele, fiice, soţii şi mame, cu vârste între 14 şi 70 de ani, au fost de acord, la unison, că este foarte important să îţi recâştigi încrederea în tine şi să te poţi privi în oglindă zâmbind. Psihologul institutului, Coralia Mârşa Pană, care le-a încurajat pe pacientele sale în timpul şedinţelor de machiaj, spune că aspectul exterior este important pentru o femeie cu acest diagnostic. "Am întâlnit femei tinere, care se gândeau numai cum îşi vor creşte copiii, fiind mai puţin preocupate de problema mutilării. Altele, mai în vârstă, pun pe primul loc înfăţişarea, deoarece nu vor să se vadă că au o problemă", a mai spus psiholog Coralia Mârşa.

Adriana Stroe, 42 de ani, Bucureşti

Am fost diagnosticată cu cancer mamar în urmă cu patru ani. A fost un şoc, însă mi-am revenit. Chiar dacă am un sân extirpat şi mă aflu în continuare sub tratament, nu uit să mă distrez şi să mă bucur de fiecare moment al vieţii. Femeilor care sunt în aceeaşi situaţie ca mine le transmit să aibă încredere în ele şi să fie optimiste, deoarece psihicul contează foarte mult în această boală.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite