Manuale mai ieftine la Târgul de Carte Şcolară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Editurile din România se întrec în acest an în oferte de manuale frumos ilustrate şi culegeri pentru elevi. Reducerile practicate sunt cuprinse între 10-15%, dar pot fi găsite şi manuale

Editurile din România se întrec în acest an în oferte de manuale frumos ilustrate şi culegeri pentru elevi. Reducerile practicate sunt cuprinse între 10-15%, dar pot fi găsite şi manuale la preţul unic de 4 lei. Târgul de Carte Şcolară va fi deschis până pe 30 septembrie, iar intrarea este liberă.

Cea de-a cincea ediţie a Târgului Gaudeamus - Carte Şcolară, care se desfăşoară până pe 30 septembrie la Casa Radio din Bucureşti, pune la dispoziţia elevilor, studenţilor şi cadrelor didactice, manuale şi auxiliare şcolare. Editura Humanitas oferă cumpărătorilor o colecţie nouă pentru preşcolari, intitulată "Mica Prinţesă", întreaga serie Mircea Eliade şi titluri din seria "Cartea de pe noptieră".

Editura Nemira vine cu o propunere vastă de cărţi pentru preşcolari, dar şi cu titluri interesante pentru studenţi şi profesori din colecţia Biblioteca de Istorie. Manualele sunt la preţul unic de 4 lei. Editura Rao pune bază pe cărţile şi micile enciclopedii explicative pentru copii. Emanoil Constantinescu, fost profesor de matematică, actualmente pensionar, a cumpărat două culegeri de matematică.

"Vreau să ţin legătura cu domeniul meu, chiar dacă nu mai profesez. Vreau să fac o comparaţie cu manualele de acum 20, 30 de ani. Să văd cum se prezintă cele de acum. Dacă manualul nu e făcut pentru elev, atunci nu valorează nimic", a precizat el.

Preţuri orientative

Manual de Limba şi literatura română pentru clasa a IV-a, 10 lei, Ed. Didactică şi Pedagogică

Matematică - Culegere de probleme pentru clasa a VI-a, 14 lei, Ed. Sigma

Psihologie, sinteze, aplicaţii, teste, 5,50 lei, Ed. Corvin

Mic atlas de anatomie, 18 lei, Ed. Corint

Dicţionar de proverbe româneşti, 14,90 lei, Ed. All

Glob pământesc, 90-160 lei

Profesorii îşi chetuiesc suta de euro de la minister

"Vin la târg, în special, profesorii cărora li s-a dat de la minister suta de euro pentru manuale", ne-a declarat Stela Matei reprezentanta editurii ALL. "Majoritatea au lista pregătită şi ştiu exact ce vor. Cele mai căutate sunt manualele şi culegerile", a spus Emilia Petrescu, şef serviciu comercial Editura Coresi. Târgul poate fi vizitat de luni până vineri, între orele 10.00 şi 19.00, iar sâmbătă şi duminică, între orele 10.00 şi 14.00. Intrarea este liberă.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite