Majorări salariale la CFR, doar prin restructurări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii Căilor Ferate Române (CFR) vor putea primi majorările salariale cerute de sindicate, de peste 8%, doar dacă societatea va fi restructurată, a declarat, ieri, premierul Călin Popescu

Angajaţii Căilor Ferate Române (CFR) vor putea primi majorările salariale cerute de sindicate, de peste 8%, doar dacă societatea va fi restructurată, a declarat, ieri, premierul Călin Popescu Tăriceanu. El a precizat că CFR merge în pierdere şi funcţionează "din greu" pe bază de subvenţii.

Ministerul Transporturilor acceptase iniţial cererile sindicaliştilor de majorare a salariului minim la 500 de lei din ianuarie 2008 şi la 570 de lei din luna mai. Această variantă a fost respinsă însă de guvern, care a fost de acord doar cu o mărire de 8%, în două etape: aprilie şi octombrie.


Nemulţumiţi de ofertă, 2.000 de salariaţi CFR din întreaga ţară au declanşat, vinerea trecută, un protest spontan, care a paralizat timp de trei ore circulaţia trenurilor.


Ieri, sindicatele şi Ministerul Transporturilor au reluat negocierile privind majorările salariale prevăzute de viitorul Contract Colectiv de Muncă (Sorina Buzatu)

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite