Machiaje de iulie în culori tari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Schimbări interesante te aşteaptă şi la capitolul farduri. Vestimentaţia „neon“ impune un machiaj pe măsură. Iată ce trebuie să achiziţionezi pentru vara 2011. Vara 2011 ia cu asalt vitrinele magazinelor şi rafturile de cosmetice prin culori electrice, energizante, cu o intensitate şi o strălucire de neon.

Machiajul estival 2011 se remarcă prin culorile calde ale fardurilor. Oranjul care te duce cu gândul la tonurile roşiatice ale apusului de soare te plasează instantaneu în tendinţe. O alternativă cromatică la fel de în vogă o constituie fardurile în tonuri reci, dar senine, de albastru electric sau turcoaz. Prin urmare, completea­ză-ţi urgent trusa de farduri cu măcar una dintre aceste culori mediteraneene. Fie şi doar prin machiajul pleoapelor, culorile vii şi puternice pot transmite  bucuria de a trăi şi de a fi frumoasă.

Must have: rujuri insolite

Te-au plictisit culorile pe care le-ai folosit până la banalizare? Atunci, acţionează ca o femeie modernă şi renunţă la seriozitatea rujului natural pentru o variantă de vară ceva mai „glam". În acest sezon, toată puterea de seducţie a machiajului se concentrează în jurul  buzelor. Prin urmare, a sosit momentul să dai uitării culorile şterse şi pastelate de rujuri. Opţiunea corectă a acestui miez de vară o reprezintă, pe lângă roşul aprins, tonurile insolite, precum fucsia, corai, şi, de ce nu, oranj. 

Acordă o şansă acestor rujuri în culori nonconformiste! Machiajul nu o să pară prea încărcat dacă textura rujului nu este sidefată sau, şi mai bine, dacă este chiar mată. Aspectul mat al buzelor conferă o eleganţă discretă machiajului.

Joacă-te cu texturile!

Un detaliu şic şi extrem de modern constă în combinaţia între două texturi diferite. De exemplu, poţi combina un ruj mat cu puţin gloss în centrul buzelor. Încearcă şi  viceversa. Vei fi surprinsă de rezultate, iar prietenele tale se vor grăbi să-ţi urmeze exemplul! De asemenea, te mai poţi juca şi cu două rujuri de culori diferite: roşu aprins pe marginea buzelor şi oranj în mijlocul lor.

Manichiură „electrică"

Ţi-ai fi imaginat că, într-o bună zi, stridentul galben va ajunge să fie folosit la manichiură fără să te considere nimeni excentrică sau provocatoare?  Pielea uşor bronzată de la începutul verii trebuie celebrată cu o manichiură într-o culoare electrică: galben canar sau oranj fosforescent.

Poţi lua în calcul şi lacurile de unghii în tonuri de azur ce fac trimitere la o evadare în laguna albastră. Atente la comandamentele de sezon, multe firme renumite au introdus în paleta de culori lacurile de unghii în tonuri ultramarin.

Pudra de contur sau perle bronzante?

Aspectul bronzat al tenului se menţine în tendinţe şi în acest sezon. Tenul atins de razele soarelui este, cu siguranţă, mai atrăgător şi te face să te simţi ca şi cum ai fi în fiecare zi în vacanţă. Noutatea este că nu mai sunt atât de căutate pudrele bronzante. Prin urmare, fii curajoasă şi renunţă la perlele  bronzante pentru ceea ce specialiştii numesc „pudră de contur".

În ciuda termenului aparent sofisticat, în realitate este vorba de o pudră compactă cu doar două-trei tonuri mai închisă decât fondul de ten la care apelezi zilnic. Îţi defineşte perfect forma pomeţilor, realizând, în acelaşi timp, acel look seducător de vară.

Efectul este mult mai natural, cu ajutorul pudrei nu foarte închise la culoare faţă de obişnuita pudră bronzantă. În cadrul „trendului neon", un cuvânt greu de spus îl are şi aspectul tenului. În contextul culorilor de farduri cu „personalitate" şi uşor artificiale, tenul trebuie să arate proaspăt şi curat, delicat şi mătăsos asemenea materialelor preţioase precum caşmirul sau mătasea. Ca să arăţi astfel, ai nevoie de un fond de ten cu o textură uşor satinată.

*Pagini realizate în colaborare cu machiajul.ro

Lecţia de frumuseţe

În acest vârf de sezon, make-up artiştii recomandă machiajul cu umbre şi linii nu foarte precise, ca şi când pleoapele ar fi învăluite de un strat diafan de culoare.

Pentru realizarea acestui tip de machiaj, care constă în estomparea perfectă a culorilor de farduri folosite, trebuie să achiziţionezi câteva pensule de machiaj. Machiajul pleoapelor este mult mai uşor de realizat cu ajutorul pensulelor decât cu aplicatorul de fard, întrucât acestea permit aplicarea gradată şi controlată a pigmenţilor din fardurile de pleoape.

Produse recomandate:

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite