Lucruri pe care nu ar mai trebui să le faci pe Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Consumer Reports Magazine" a publicat câteva recomandări pentru utilizatorii platformei de socializare Facebook. Mai jos sunt lucruri care ar trebui evitate pe acest site.

Să folosiţi o parolă slabă

Evitaţi cuvintele simple pe care le puteţi găsi în dicţionar, chiar şi când le ataşați o cifră la sfârşitul acestora. Folosiţi litere mari şi litere mici, cifre şi simboluri. O parolă ar trebui să aibă cel puţin opt caractere. O tehnică bună este inserarea unor numere și a unor simboluri în mijlocul cuvântului. De exemplu, în loc de houses, este recomandat să folosiţi hO27usEs!.

Să vă lăsaţi data naşterii completă la profil

Este o ţintă ideală pentru hoţii de identitate, care ar putea-o utiliza pentru a obţine mai multe informaţii despre dvs. şi pe tru a obține acces la banca dvs. sau pentru a vă afla contul cardului de credit. Dacă aţi introdus deja data de naştere, mergeţi la pagina dvs. de profil şi daţi click pe "Fila Info", apoi pe "Editare Informaţii". În secţiunea "Informaţii de Bază", alegeţi să se afişeze doar luna şi ziua sau să nu se afişeze nimic.

Treceţi cu vederea controalele de confidenţialitate

Pentru aproape tot ce presupune profilul dvs. de Facebook, aveți posibilitatea de a vă limita accesul la "doar pentru prieteni" sau "doar pentru dvs.". Restricţionaţi accesul la fotografii, data naşterii, orientări religioase şi informaţii privind familia, printre alte lucruri. Puteţi permite accesul doar anumitor persoane sau grupuri de persoane, la elemente precum fotografiile, sau puteţi bloca accesul anumitor persoane la ele. Luaţi în considerare păstrarea  informaţiilor de contact, cum ar fi numărul de telefon şi adresa doar pentru dvs.

Folosiţi numele copilului dvs. În tag-uri

Nu folosiți numele copilului / copiilor dvs. în tag-uri foto sau legende. Dacă altcineva a făcut acest lucru pentru dvs., ştergeţi tagul, dând click pe "Eliminare Tag". Dacă copilul dvs. nu este pe Facebook şi cineva include numele său într-o legendă, rugaţi persoana să vă şteargă numele.

Menţionaţi că nu sunteţi acasă

Acest lucru este ca şi cum aţi pune mesajul "nu este nimeni acasă" pe uşa dvs.. Aşteptaţi până ajungeţi acasă pentru a povesti tuturor cât de minunată a fost vacanţa.

Permiteţi motoarelor de căutare să vă găsească profilul

Pentru a putea preveni situaţiile în care tot soiul de persoane necunoscute v-ar putea accesa profilul, intraţi în lista opţiunilor de securitate pe Facebook şi selectaţi varianta "doar prieteni" la categoria "Rezultatele căutării Facebook". Asiguraţi-vă ca nu aţi bifat caseta pentru "rezultate publice de căutare"

Lăsaţi minori să umble pe Facebook fără a fi supravegheaţi

Regulile Facebook trasează limita de vărstă a unui utilizator la 13 ani. Cu toate acestea, există şi copii cu vârste mai mici care accesează site-ul de socializare. Dacă aveţi un copil sau un adolescent care doreşte să utilizeze Facebook-ul, introduceti ca adresa de contact mailul dumneavoastră. Astfel veţi putea monitoriza activitatea copilului.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite