Liceenii fără uniforme, respinşi la ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unei clase de elevi a Liceului de Informatică din Petroşani, judeţul Hunedoara, nu i s-a permis accesul la ore deoarece liceenii nu purtau uniformele obligatorii. Elevii au stat patru ore

Unei clase de elevi a Liceului de Informatică din Petroşani, judeţul Hunedoara, nu i s-a permis accesul la ore deoarece liceenii nu purtau uniformele obligatorii.

Elevii au stat patru ore în frig

Elevii, în majoritate navetişti, au fost ţinuţi de conducerea şcolii patru ore în frig pe terenul de sport. "Dimineaţa când am venit la şcoală ni s-a spus că fără uniforme nu avem ce căuta la ore. Am avut ora de sport şi acolo am rămas pe teren. Alţi elevi cu ecusoane sau carnete de note au putut intra, dar pe noi nu ne-au lăsat", ne-a spus un elev.

Au intrat pe geam

O parte din elevi au găsit o soluţie originală: aceea de a pătrunde în şcoală pe geamurile claselor de la parter. "Am intrat pe geam în şcoală. Nu m-a întrebat nimeni cum de nu am uniformă. Majoritatea au intrat pe geam pentru că altfel erau trecuţi cu absenţă", ne-a declarat un alt elev. Pe de altă parte, copiii se plâng şi de faptul că uniformele costă mult şi sunt urâte. "O uniformă costă 80 de lei şi este urâtă. Toţi o aduc la şcoală să poată intra, dar apoi o dau jos.

Mulţi dintre cei care azi nu au putut intra la ore sunt navetişti. Nu am primit bursele şi nici banii de transport. Eu nu am 80 de lei pentru uniformă. Mai sunt şi săraci printre noi", au explicat copiii.

Profesorul de serviciu pe şcoală, Mariana Ciuci, a declarat, ieri, că: "Uniformele au venit de săptămâna trecută.

Cred că cei care nu au fost lăsaţi nu aveau uniforme, ecusoane sau carnet de elev", a spus dascălul. Inspectorul-şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, Ionel Moş, crede că decizia de a-i ţine pe elevi afară în frig este inadmisibilă. "Ţinerea copiilor afară nu este o soluţie. Nu-i corect să se întâmple aşa ceva", a declarat Moş.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite