Legea pensiilor va fi modificată din nou, în această lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pensionarii care îşi primesc pensia în cont bancar nu vor mai fi nevoiţi să confirme, odată la trei luni, primirea acesteia prin scrisoare recomandată. Potrivit proiectului de modificare a

Pensionarii care îşi primesc pensia în cont bancar nu vor mai fi nevoiţi să confirme, odată la trei luni, primirea acesteia prin scrisoare recomandată. Potrivit proiectului de modificare a legii pensiilor, postat ieri pe site-ul ministerului, orice modificare intervenită în starea civilă a acestor persoane se va obţine de la Evidenţa Populaţiei.

Oficialii din minister au spus că prin noua lege urmăresc să modifice şi cadrul juridic necesar calculării punctajului mediu anual pentru perioadele în care, în carnetele de muncă, nu sunt înregistrate salarii.

"Până în 1962, conform legii de atunci, nu era obligatoriu să se scrie salariul în cărţile de muncă, iar oamenii nu au de unde să obţină adeverinţe", a declarat ministrul muncii, Gheorghe Barbu.

Proiectul de act normativ propune ca, pentru cei care se află în această situaţie, la determinarea punctajului mediu anual să se utilizeze salariul minim pe ţară, în vigoare în perioada respectivă.Până acum, potrivit legii în vigoare, dacă, pentru o anumită perioadă, în carnetul de muncă nu erau înregistrate drepturile salariale, asiguratul putea prezenta acte doveditoare de certificare. În caz contrar, drepturile salariale luate în calcul se considerau egale cu salariul minim brut pe economie, în vigoare în perioada respectivă.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite