LITORAL 2005

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mamaia, statiunea perfecta pentru familisti Mamaia este perfecta pentru turismul "de familie", cu locuri special amenajate pentru copii. Plaja, lunga de 8 km si lata de 100-200 m, este recunoscuta

Mamaia, statiunea perfecta pentru familisti
Mamaia este perfecta pentru turismul "de familie", cu locuri special amenajate pentru copii. Plaja, lunga de 8 km si lata de 100-200 m, este recunoscuta pentru nisipul foarte fin, cu o grosime de trei metri. Datorita asezarii, brizele care bat, cand dinspre mare, cand dinspre lac, domolesc arsita verii. "Plaja coboara lin in mare si este sigura pentru copii sau pentru cei care nu stiu sa inoate. Fiul meu se balaceste toata ziua in apa. Daca ar fi dupa el, ar sta ore in sir. In fiecare an venim aici la Mamaica", ne spune Trica Victor Ion, sosit tocmai din Arad cu pustiul lui de patru ani si cu sotia. La bazarul din Mamaia turistii isi pot cumpara costume de baie cu 100-200 de mii, slapi, cu 60-150 de mii, saltele de plaja gonflabile, la 400 de mii, colace si veste pentru copii, cu 100-300 de mii, barci pneumatice la 350-600 de mii bucata, dar si prosoape mari cu desene, 100 de mii. Dependentii de manele pot gasi si aici CD-uri cu Guta si De Vitto, alaturi de creatii din timpurile bune ale lui Dan Spataru sau Mirabela.

Inchirieri de vaporase teleghidate si ture de 5 minute cu "motoare"
Pentru 30.000 de lei, copiii sau adultii pot manevra, timp de trei minute, vaporase teleghidate intr-o piscina special amenajata. Cei mici mai au la dispozitie un bazin pe care pot naviga cu miniscutere de apa cu motor. Din loc in loc, pe plaja, turistii sunt imbiati sa participe la minicroaziere de 5 minute in barci cu motor. Un bilet costa 30.000 de lei.

"Apa magica" s-a scumpit
La "Aqua Magic", loc de agrement situat pe o suprafata de doua hectare, trebuie sa scoateti din buzunar 360.000 de lei pe zi, daca sunteti adulti, iar pentru minorii sub un metru si jumatate, 180.000 de lei. Copiii sub trei ani intra gratuit in apa magica. Telegondola, inaugurata pe 16 iulie 2004, face furori si pe cele mai ridicate temperaturi. O asemenea instalatie mai exista in Spania, dar acolo turistii trebuie sa urce cu ajutorul unui lift la nivelul ei. In Mamaia, ea te ridica la inaltimea de 50 de metri si te plimba frumusel pe o distanta de 2,2 km, cu o viteza de 5 m/sec. Pentru adulti, biletul costa 50.000 de lei, iar pentru copii - 30.000. Cei care au rau de inaltime pot apela cu incredere la trenuletul de vacanta, care te zguduie bine de la un capat la celalalt al statiunii, pentru numai 15 mii de lei.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite