LITORAL 2005

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parada mesterilor populari, la Cazinoul din Mamaia Statiunea Mamaia aduna, in varf de sezon, artizani din toata tara. Asteptata cu interes, editia 2005 aduce, intre 8 si 14 iulie, la standurile

Parada mesterilor populari, la Cazinoul din Mamaia
Statiunea Mamaia aduna, in varf de sezon, artizani din toata tara. Asteptata cu interes, editia 2005 aduce, intre 8 si 14 iulie, la standurile amenajate special pe platoul din fata Cazinoului, circa 200 de mesteri populari din toate zonele etnografice ale tarii. Este o initiativa a Muzeului de Arta Constanta, specialistii institutiei fiind selectionerii si organizatorii manifestarii, alaturi de autoritatile judetene si locale. "Targul mesterilor populari" din aceasta vara promite insa si multe noutati. Nu este vorba numai de familii intregi de artizani, care isi vor expune creatiile, ci de diversificarea ofertei. La Cazinou, se vor gasi de la obiectele si costumele traditionale pana la masti, instrumente, papusi in costume populare, dar si haine moderne care au preluat croiala si linia traditionale.

Tablourile bioenergetice din Republica Moldova, recomandate turistilor stresati
Pe langa papucii cu praf de scoici si alte suveniruri de la mare, si-a gasit loc o oferta inedita, destinata persoanelor care vor sa suporte mai usor stresul. Claudiu, din Mangalia, vinde tablouri terapeutice realizate pe baza de chihlimbar. Obiectele sunt reprezentari ale unor scene biblice, chipuri de sfinti sau peisaje din natura care au rolul de a induce privitorului o stare de liniste. Tablourile sunt realizate de varul lui Claudiu, Valentin Mocanu, care locuieste in Republica Moldova si costa intre 150 de mii de lei si 6 milioane. in medicina neconventionala, care ia in calcul tratamentele bioenergetice, chihlimbarul este folosit ca emitent de vibratii pozitive, in stare sa regleze echilibrul energetic al organismului. Astfel de tablouri sunt utilizate in Feng Shui, arta orientala care te invata cum sa-ti decorezi locuinta pentru a avea succes in afaceri, sanatate si pentru a dobandi respectul semenilor. "Daca o persoana are probleme cu glanda tiroida si poarta la gat un colier din chihlimbar, starea ei de sanatate se va imbunatati", ne asigura Claudiu.

Hot line pentru reclamatii in Constanta, Neptun si Costinesti
"Comandamentul Autoritatii pentru Protectia Consumatorului va functiona pe litoral pana la 1 septembrie 2005. Locatiile sunt urmatoarele: Constanta (sediu central), Mamaia (Mamaia si Navodari), Neptun (Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche), Costinesti (Costinesti, Eforie Nord, Eforie Sud, Tuzla, 23 August, Techirghiol). Consumatorii vor putea transmite reclamatiile la urmatoarele numere de telefon: Constanta - 0241/550.550; Mamaia - 0241/831.933; Neptun - 0241 /731.900; Costinesti 0241/734.900 sau 0800080999 apel gratuit. Structura Comandamentului este alcatuita din 12 echipe de cate doi inspectori - unul dintre inspectori apartinand OJPC Constanta, iar celalalt, prin rotatie la 15 zile, de la celelalte OJPC-uri din tara. Cei 48 de inspectori vor actiona zilnic intre orele 10 - 20, iar duminica intre orele 8 si 14.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite