LITORAL 2005

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plimbari calare prin Mangalia si Mamaia In zilele cu nori, turistii pot alege o plimbare calare. Manejul Hergheliei Mangalia are in oferta cam tot ce ar pretinde turistul roman sau strain. O ora de

Plimbari calare prin Mangalia si Mamaia
In zilele cu nori, turistii pot alege o plimbare calare. Manejul Hergheliei Mangalia are in oferta cam tot ce ar pretinde turistul roman sau strain. O ora de echitatie cu un ponei costa 30 de lei noi (300.000 de lei vechi), cu un pursange arab, 50 de lei noi (500.000 lei), iar un abonament saptamanal, 270 de lei noi (2.700.000 de lei vechi). Incepatorii au la dispozitie un antrenor care ii va invata alfabetul echitatiei de la a la z. Dupa o ora de efort, calaretii se pot racori cu un suc rece sau apa minerala, ori o cafea fierbinte. Echitatia prinde tot mai mult teren si la Mamaia. Centrul de echitatie din zona "Corsarul" are, deja, intentia de a-si extinde oferta, de la patru cai, in prezent, la opt. Pentru 10 lei noi pe ora (100.000 de lei vechi), novicii vor fi antrenati de un jocheu profesionist, apoi, cu alti 5 lei noi jumatatea de ora (50.000 de lei), pot trece la o plimbare tinand calul de capastru. Avansatii si cei deprinsi cu tainele acestui sport pot lua la trap malul marii, platind 25 de lei noi (250.000 lei) o "cursa" de o jumatate de ora.

Muscatura de maidanez, 360 lei noi
Se intampla si la case mai mari sa fii muscat de maidanezi cand ti-e lumea mai draga. Turistii care au parte, in vacanta la mare, de asemenea incidente neplacute, trebuie sa stie ca singurul loc unde se pot trata este Spitalul Clinic de Boli Infectioase Constanta (aflat pe B-dul Ferdinand, la prima intersectie, spre Mamaia, de la Gara Constanta). Directorul, dr. Sorin Rugina, spune ca spitalul dispune de stocul necesar, dar, daca numarul acestor cazuri va creste si mai mult, pacientii din alte judete vor trebui sa-si cumpere vaccinul din farmacie. Totodata, turistii straini, neavand asigurarile de sanatate platite in Romania, beneficiaza, in mod exceptional, de gratuitate numai pentru prima doza. Un tratament complet cu un vaccin antirabic costa 360 lei noi (3,6 milioane lei), plus contravaloarea asistentei medicale.

Centru medical de permanenta pe plaja Amiral, din Mamaia
Pentru micile neplaceri de sezon - insolatii, hipertensiune, dureri abdominale etc. exista, deocamdata numai in nordul statiunii Mamaia, langa complexul "Amiral", un Centru Medical de Permanenta. Celelalte se lasa inca asteptate. Medicii se codesc sa presteze acest serviciu, revoltati ca, de la 800.000 lei, pe zi, cat platea CNSAS anul trecut, suma s-a redus la jumatate ("din care trebuie sa platim si asistenta"). Urgentele din statiuni vor fi preluate pana una, alta de Serviciul de Ambulanta.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite