LITORAL 2005

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Vama Veche, stai o vara cu 4.000 de lei vechi si o vioara La cativa kilometri de luxoasele hoteluri de pe litoral, mai precis pe plaja de la Vama Veche, gasesti studenti pentru care si cortul este

La Vama Veche, stai o vara cu 4.000 de lei vechi si o vioara
La cativa kilometri de luxoasele hoteluri de pe litoral, mai precis pe plaja de la Vama Veche, gasesti studenti pentru care si cortul este un lux. Pe Sergiu, din Zalau, student la Conservator, l-am intalnit dormind sub una din umbrele de stuf, cu ceaiul langa el. Vioara pe care si-o legase de mana, ca sa nu-i fie furata, ii servea drept perna. A venit la mare de doua saptamani, cu 4.000 de lei vechi in buzunar. Canta la vioara pe strazi, in diverse statiuni. Cu banii castigati mananca. "O paine si trei felii de parizer imi ajung pentru o zi. In zilele bune, imi iau si un triunghi de branza topita. Cand voi termina banii, voi iesi din nou la cantat. Acum am 30.000 de lei. Imi ajung doua zile". Studentii indragostiti de atmosfera de la Vama Veche raman aici toata vara: "La Vama stii cand vii, niciodata cand pleci".

Moscheea din Mangalia, construita in 1525, cu piatra din zidurile Callatisului
Moscheea din Mangalia - Esmahan Sultan, fondata in 1525, este si cea mai veche din tara. Moscheea functioneaza si astazi ca lacas de cult, fiind vizitata in fiecare an de numerosi turisti. Datorita vechimii ei, este considerata monument istoric, inclusiv cimitirul musulman care o inconjoara si unde se odihnesc numeroase personalitati ale orasului, cat si fostii imami ai moscheii. Printre pietrele funerare pot fi identificate o serie de fragmente arhitectonice provenite de la edificiile anticului Callatis. In curtea geamiei se afla o fantana rituala, construita cu piatra dintr-un vechi mormant roman.

"Mamaia copiilor 2005" - editia surprizelor
"Mamaia copiilor 2005" a deschis aseara, la Teatrul de Vara din statiune, stagiunea festivalurilor pe litoral. In aceasta seara, de la ora 20,30, toti concurentii de la ambele sectiuni isi vor da masura talentului in fata juriului condus de poetul Adrian Paunescu si a publicului, maine se vor imparti premiile. Seara de gala are si numeroase recitaluri-surpriza, sustinute de laureatii editiilor precedente si nu numai.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite