LITORAL 2005

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Receptionerii asigura si... "paza antitero" Presedintele Agentiei Nationale pentru Turism, Marius Crivtonenco, a declarat ca pe litoralul romanesc sunt detasati peste o mie de jandarmi si politisti,

Receptionerii asigura si... "paza antitero"
Presedintele Agentiei Nationale pentru Turism, Marius Crivtonenco, a declarat ca pe litoralul romanesc sunt detasati peste o mie de jandarmi si politisti, care asigura securitatea turistilor cazati in hotelurile din statiuni. Organizarea planului de securitate a fost efectuata in colaborare cu ministrul de Interne, Vasile Blaga, si a fost prezentata inca de la inceputul lunii iunie. "Detasamentele de jandarmi si politisti sunt impartite pe regiuni, conform unei strategii foarte bine puse la punct si trebuie sa asigure securitatea turistilor de pe litoral", a declarat presedintele ANT. "Jandarmii nu pazesc intrarile hotelurilor si nu perchezitioneaza fiecare persoana care intra intr-un hotel. Avem misiunea de a asigura masurile specifice de prevenire si combatere a actelor de terorism in masura competentelor stabilite prin lege", a declarat chestorul Vasile Gabriel Nita, subsecretar de stat din cadrul MAI. Paza antiterorista revine deci receptionerilor si paznicilor fiecarei firme.

Namol cu abonament la Techirghiol
Locul cel mai cautat pentru o cura de sanatate in aer liber, cu namol sapropelic de Techirgiol, il reprezinta, acum, in varf de sezon, Baile Reci din Eforie Sud. Sunt situate pe malul lacului, in centrul statiunii, vizavi de Complexul comercial, langa Gara CFR si statia de autobuze-microbuze spre si dinspre toate celelalte tinte de vacanta ale litoralului. Cu plaja separata pentru femei, barbati, plus "Mama si Copilul", baile din Eforie Sud dispun si de un bar de zi acoperit, cu racoritoare si bere la pretul de 1,5-4 lei noi. In pretul biletului, de 8 lei noi, intra cura de namol (extras de o firma autorizata, oferit la discretie), accesul la dusuri, grupuri sanitare si, fireste, balaceala in apa lacului, de 11 ori mai sarata decat marea. "Viermisorii rosii" stau marturie ca, in ciuda intemperiilor, namolul si apa lacului si-au pastrat, intacte, proprietatile curative. Pentru aceasta vara s-a instituit si sistemul abonamentelor, cu discount de 20 la suta, pe 6 zile (38,4 lei noi), 10 zile (64 lei noi).

Plimbarea cu Monstrul: 60 de lei noi, jumatate de ora
Turistii de pe litoral au la dispozitie un nou mod de a se distra: plimbarea cu ATV-ul. Monster Truck, desi creat pentru terenuri accidentate, iti poate creste adrenalina chiar si pe plaja. O jumatate de ora cu ATV-ul va costa 600.000 de lei, iar o ora - un milion de lei. Masinutele de teren se pot inchiria din parcarea Prichindel, statiunea Neptun, cu conditia sa aveti carnet de conducere categoria B si chef de distractie.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite