LITORAL 2005

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un patinoar cu gheata artificiala s-a deschis la Mamaia La concurenta cu Aqua Magic si Telegondola, la Mamaia s-a deschis primul patinoar pe plaja de pe litoral. Tineri de toate varstele renunta

Un patinoar cu gheata artificiala s-a deschis la Mamaia
La concurenta cu Aqua Magic si Telegondola, la Mamaia s-a deschis primul patinoar pe plaja de pe litoral. Tineri de toate varstele renunta chiar si la sky-jet sau parapanta pentru aceasta noua distractie la mare. Patinoarul, de circa 250 mp, devine neincapator inca de la primele ore. "Gheata" este dintr-un plastic special, dar patinele sunt adevarate. Si intrarea este la fel de "haioasa": cu cate 3 capace de Pepsi. Patinoarul este amplasat intre Cazinou si barul Melody, turistii fiind invitati, zilnic, intre orele 10 si 14, 16 si 20.

Pana iese soarele, turistii se incalzesc cu drumetii la cazematele din timpul celui de-al doilea razboi mondial
De la Capul Midia si pana la Mangalia, tarmul Marii Negre mai pastreaza inca vestigii ce amintesc de cumplitele lupte din timpul celui de-al doilea razboi mondial: cazematele. Cele care au mai ramas de-a lungul litoralului romanesc au forme patrate sau dreptunghiulare si ziduri groase de o jumatate de metru. Inauntru, spatiul este destul de mic. In pereti sunt niste fante inguste, pe unde, in vremea razboiului, ieseau tevile mitralierelor. Turistii veniti sa-si petreaca vacantele pe litoral trec de multe ori nepasatori si nestiutori pe langa acesti martori muti ai istoriei. Cei mai tineri nu au idee despre ce ar putea fi si, pe buna dreptate, pentru ca nicaieri nu scrie, nu exista nici o placuta comemorativa sau vreun inscris. Unii cred ca sunt depozite, altii, statii de colectare a apei. Cei care stiu povestea cazematelor "profita" de vremea neprilenica pentru plaja si fac excursii de-a lungul falezei, incercand sa le descopere.

Cu microbuzul la Cetatea Histria - 5 lei noi
In zilele cu nori, turistii de pe litoral cauta sa-si umple timpul, nevoiti sa iasa din tipicul plaja, discoteca, restaurant. Unii cauta spectacolele, altii cluburile de zi sau spatiile comerciale. Exista insa si turisti dornici de cunoastere, de descoperiri. Intrand prin labirintul de trestii, papura si "ochiurile" de apa prin care serpuieste soseaua ce leaga drumul national cu cetatea Histria, te intrebi daca nu cumva te afli in Delta. Odata ajuns la capatul drumului, gasesti ruinele cetatii antice si foarte multi turisti straini, in special din tarile nordice. Te poti misca in voie printre ruine, poti lua ca amintire o pietricica din zidurile milenare, fara ca cineva sa-ti tulbure "calatoria in timp". Pavilionul muzeal, situat in inima cetatii, este furnizorul de date istorice si adaposteste diverse obiecte scoase din ruine de catre arheologi. De asemenea, este cel care reproduce o mica parte din vechea cetate asa cum arata ea cu 2500 de ani in urma. Dincolo de ruine se poate vedea lacul Sinoe. Daca nu dispuneti de masina personala, puteti ajunge la Histria cu microbuzul, pe care-l luati din gara Constanta sau de la iesirea dinspre Satul de vacanta Mamaia, biletul fiind de 50.000 de lei.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite