LITORAL 2005

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Expozitie multimedia interactiva pentru amatorii de carte Pentru sudul litoralului, "Targul estival de carte" organizat pe nisipiul sau in piata centrala a Mangaliei, de Muzeul Literaturii Romane,

Expozitie multimedia interactiva pentru amatorii de carte
Pentru sudul litoralului, "Targul estival de carte" organizat pe nisipiul sau in piata centrala a Mangaliei, de Muzeul Literaturii Romane, reprezinta o tinta de interes. Nu putini sunt turistii care isi programeaza vacanta la mare in functie de perioada in care afisul este tinut de dialogul literar, in amurg, dupa o zi de plaja. Editia 2005, dupa succesul de care s-a bucurat o asemenea initiativa in Bucuresti, propune intre 30 iulie si 15 august o noua si incitanta provocare: prima expozitie multimedia interactiva de literatura de pe litoral. De altfel, toata manifestarea sta sub semnul "Euro Litera Tur". Pe langa numeroasele lansari de carte, "Salonul National de Arta Fotografica", expozitia de grafica "Respirand cu Nichita" si ideile in dialog marca Alex. Stefanescu vor intregi agenda unui eveniment estival care nu trebuie ratat.

Circ gratis de la Mamaia la Neptun
Programul de divertisment al verii include, in premiera, si reprezentatii gratuite ale Circului "Globus", de la Mamaia la Neptun. Artistii trapezului, dresajului si clovneriilor aduc la malul marii fascinatia acrobatiilor de mare risc si dificultate care te tin, fara pauza, cu sufletul la gura. In jurul scenelor de la Casino, Patria, New Orient, magia circului aduna de-acum turisti de toate varstele, traind la cote maxime, sub zodia virtuozitatii extreme. Initiativa face parte din campania de promovare a turismului litoral lansata de Autoritatea Nationala de Turism si Ministerul Transportului.

Artizanat marin la pretul unei beri
Incercand sa fie in pas cu moda verii 2005, comerciantii de pe litoral s-au orientat rapid spre artizanatul marin. Bratarile, cerceii si colierele din scoici sau corali fiind "la moda", standurile si vitrinele abunda, care mai de care cu modele si preturi "fara concurenta". La magazinul cu acest profil din complexul "Perla" din Mamaia, se mandreste vanzatoarea, toate suvenirurile marine sunt din import. O bratara sau un breloc "marin" nu trece de 1 ron (10.000 lei vechi), iar coralii, de diferite forme si dimensiuni, se vand cu sume intre 2,5-4,5 roni (25.000-45.000 lei). Si, intrucat fantezia artizanilor n-ar fi putut ocoli si obiectele utilitare, gasim chiar "ceasuri-marine", la 12 roni (120.000 lei), corali "in sticla", la 4-10 roni (40.000 - 100.000 lei), cani-zodiac, vaporase si chiar papusi, mai mult sau mai putin reusite. Pe faleza, artizanii de ocazie nu pierd nici ei ocazia de a-si etala oferta "autohtona", adesea la preturi peste cele "de import" si la limita kitschului.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite