LITORAL 2005

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serbarile marii, la Eforie Turistii din Eforie Nord si Eforie Sud, si nu numai, pot sa-si faca de pe acum planuri de distractie maxima pentru saptamana viitoare. Timp de patru zile, de miercuri si

Serbarile marii, la Eforie
Turistii din Eforie Nord si Eforie Sud, si nu numai, pot sa-si faca de pe acum planuri de distractie maxima pentru saptamana viitoare. Timp de patru zile, de miercuri si pana duminica, plajele, falezele si teatrele de vara din cele doua statiuni vor sta sub semnul Serbarilor marii. Este o initiativa a Primariei Eforie, care, fara pretentia de a concura cu festivalurile mari de acest gen, incearca sa aduca turistilor cat mai multe si variate motive de a se simti bine, in compania muzicii, dansului si jocurilor pe nisip: fanfare, solisti si ansambluri folclorice, vedete de muzica usoara, scheciuri, lupte tataresti, volei pe plaja etc. Si-au confirmat participarea "3rei Sud Est, Reflex, Adrian Enache, Stela Popescu, Minodora, Jean Constantin, Oltita Chirila, Andra, Jean Paler, Liviu, Azur, Catalin Arabu, Ciro de Luca (Italia), Annes, Gamma, Bambi, Grupul "Condimente", Maria Ciobanu, Florentina Suciu, Elisabeta Turcu, ansamblurile folclorice "Midia" Navodari, "Nunta Zamfirei", "Rapsozii Botosanilor" s.a.m.d.

La Mangalia,
Nicolae Manolescu - "stea de mare" alaturi de Narcisa Suciu
Pe faleza din Mangalia exista singura alee de tip Oscar din tara. Din 1999, cand a fost inaugurata, la initiativa primarului Zamfir Iorgus, aici si-au vazut numele gravat in piatra personalitatile culturale si artistice de top participante la Festivalul "Callatis". In cadrul editiei 2005 a festivalului, inaugurat practic sambata, o data cu deschiderea Targului estival de carte "Euro Litera Net", "Aleea Stelelor de Mare" se va imbogati cu alte cateva nume. Cel dintai este al presedintelui Uniunii Scriitorilor din Romania, criticul literar Nicolae Manolescu, prezent de pe 7 august, alaturi de Alex. Stefanescu, la "Targul Estival de Carte" si la dezbaterile cu romanii din diaspora. Nicolae Manolescu va... imparti "Oscarul" Stelelor de Mare 2005 ale Mangaliei cu Narcisa Suciu, Talisman, Voltaj, Ovidiu Komornik, Elena Merisoreanu si creatoarea de moda Irina Schrotter.

Un nou Aqua Parc, la Saturn
In acest weekend, la Saturn s-a inaugurat al doilea Aqua Parc ultramodern din statiune, intre hotelurile Narcis si Cleopatra. Este o investitie THR de circa 700.000 euro, dubla fata de suma necesara deschiderii primului complex de acest fel din zona, Aqua Parc Balada. Noua oferta de agrement nautic, pe o suprafata de 10.000 mp, are in componenta o piscina pentru copii, o piscina pentru adulti (adancimea apei - de la 20 cm la 1,86 m), un bazin pentru plonjarile de pe toboganul realizat pentru amatorii de senzatii tari de toate varstele, doua terase (una la nivelul piscinelor, alta la etaj), beach bar, jacuzzi, cabine de masaj si chiar seif de valori pentru pastrarea in siguranta a obiectelor de valoare ale turistilor. Mai mult decat atat, prin modernizarea si deschiderea Tavernei Cleopatra spre noul Aqua Parc, aici exista un bar de zi si o linie de autoservire ca la carte, cu preturi accesibile. Intrarea se face pe baza de carduri de acces. Pretul este de 20 RON (200.000 lei) pe zi, pentru adulti, si 13 RON (130.000 lei, pentru copii).

Festival erotic la Mamaia
Statiunea Mamaia organizeaza, intre 3 si 4 august, Festivalul Eros Show, prima expozitie erotica de pe litoral. In cadrul acesteia, vor fi expuse produse de sex-shop si vor avea loc show-uri live. Organizatorii spera sa aduca, cu aceasta ocazie, cat mai multi turisti in statiunea Mamaia. Statiunea Navodari, cunoscuta mai mult pentru taberele pentru copii, nu s-a lasat mai prejos si a organizat, vineri, prima editie a Festivalului Fest Top Navodari. Acest "fest" este conceput a fi o gala a tuturor festivalurilor autohtone. Trupe multe, expozitii, concursuri, toate acestea sunt in statiunea Navodari, in aceste zile.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite