LITORAL 2005

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 95 la suta din locurile de cazare de pe litoral sunt ocupate Cu toate ca in ultimii ani litoralului romanesc i s-a facut reclama negativa, iar cele ale Bulgariei sau Greciei, de pilda, au fost

Peste 95 la suta din locurile de cazare de pe litoral sunt ocupate
Cu toate ca in ultimii ani litoralului romanesc i s-a facut reclama negativa, iar cele ale Bulgariei sau Greciei, de pilda, au fost ridicate in slavi, romanii continua sa-si petreaca concediile tot pe malul Marii Negre. Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc a informat ca peste 95 la suta din locurile de cazare de pe litoral sunt ocupate de turisti romani si straini. Daca nu aveti in buzunar decat 100 lei RON, mergeti la Costinesti sau in Vama Veche. La Costinesti, o noapte de cazare la o casuta din piatra, cu baie si televizor in camera, ajunge pana la 40 lei RON. Preturi si mai ieftine le gasiti la casutele din lemn cu doua, trei sau patru paturi, unde o noapte de cazare costa 25 de lei de persoana. Se poate manca la terasele de pe plaja destul de ieftin. In Vama Veche, putini sunt turistii care se cazeaza la casute sau gazda. Majoritatea campeaza la corturi, dar nici gazda nu costa scump. Se poate sta un week-end la o casa cu gradina, dus, televizor si bucatarie cu 30-40 lei pe noapte.

Callatis 2005 - opt zile de distractie la maxim
Fiica cea mare a lui Basescu e inclusa in program
Festivalul Callatis 2005 a ajuns la cea de-a saptea editie. A debutat o data cu eclipsa, in anul 1999, iar de atunci si pana astazi, in fiecare vara, a incantat publicul si a venit mereu cu ceva nou. Festivalul se va desfasura intre 8 si 15 august si va aduce pe litoralul Marii Negre toata crema muzicii romanesti, concursuri, expozitii si simpozioane. Organizatorii au colindat lumea in lung si-n lat si au adus la Mangalia 21 dintre cele mai frumoase romance din diaspora. Tinerele se vor confrunta in cadrul unui concurs "Miss Diaspora Callatis 2005". In fiecare seara, timp de opt zile, trupe ca Iris, Voltaj, Vama Veche, Holograf sau Mandinga vor incanta publicul prezent pe litoralul romanesc. Directorul artistic al festivalului, Gabriel Cotabita, s-a plans de canicula, dar s-a bucurat de sponsorii care, anul acesta, sunt mai numerosi. Un lucru inedit al editiei Callatis 2005 va fi expozitia de fotografie, unde fiica mai mare a presedintelui Basescu, Ioana Marin, va prezenta intreaga creatie fotografica.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite