LITORAL 2005

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ospatarii de pe litoral scot ciubucuri de 1,5 milioane lei pe zi Atunci cand vine vorba de mancare, romanii aflati in vacanta la mare nu se zgarcesc deloc. Un turist cheltuieste, in medie pe zi,

Ospatarii de pe litoral scot ciubucuri de 1,5 milioane lei pe zi
Atunci cand vine vorba de mancare, romanii aflati in vacanta la mare nu se zgarcesc deloc. Un turist cheltuieste, in medie pe zi, aproximativ 30 de lei noi doar pe mancare. Atractiile sunt multe si diversificate. Restaurantele si terasele abia mai fac fata solicitarilor. Inca de la primele ore ale diminetii si pana tarziu in noapte, bucatariile localurilor functioneaza la capacitate maxima. "In fiecare zi vindem peste o mie de mici", spune Nicu S., proprietarul unei terase din statiunea Saturn. La o terasa din Jupiter, cu o capacitate de 160 de locuri, proprietarul spune ca vanzarile intr-o singura zi se ridica la peste 30.000 de lei noi. "Este incredibil. Turistii mananca incontinuu si nu se uita la bani. Am facut spaga si 150 de lei noi intr-o singura zi, recunoaste o ospatarita. Atunci cand vine vorba de haine, insa, turistii prefera magazinele second-hand. Statiunile in care exista astfel de magazine sunt cele mai cautate de cumparatori. Eforie-Nord, de pilda, este statiunea renumita pentru celebrele cosuri cu haine la gramada, unde orice articol costa 10 lei RON. Zilnic, mii de turistii iau cu asalt astfel de magazine, spre disperarea celorlalti comercianti, care nu isi mai vand marfa. "Nu imi vine sa cred ca oameni cu masini luxoase si plini de aur la gat isi cumpara sosete si chiloti din acele cosuri", spunea o vanzatoare de la un magazin luxos din statiunea Mamaia.

Moaca pictata costa 150.000 lei in Satul de vacanta
Amatorii de face-body painting gasesc in Satul de vacanta din Constanta-Mamaia modelele dorite. Marius Leon, intreprinzatorul care vine in intampinarea intentiei tinerilor de a experimenta "altceva" in timpul vacantei, spune ca este o meserie care presupune nu numai fantezie si simt artistic, dar, deopotriva, responsabilitate pentru fiecare nou desen realizat, care trebuie sa intre in armonie cu personalitatea clientului sau si, totodata, sa nu-i afecteze in nici un fel sanatatea. De aceea, el nu lucreaza decat cu vopsele de calitate, avand OK-ul dermatologului si fiind, neaparat, antialergice. Pentru a-ti picta fata sau trupul in fel si chip, pretul nu trece de 15 RON (150.000 lei) si totusi cei ce se incumeta sa o si faca sunt inca putini. Se pare ca, in bransa, conteaza nu numai pretul, cat si locul unde "fitele" sunt mai la ele acasa. Si unde, daca nu la Vama Veche se putea amenaja un cort anume pentru tatuaje cat mai sofisticate?! La "Tatoo Sfinx Salon", pentru "fitosii" care nu se uita la bani cand e vorba de a sparge piata cu un look cat mai aparte tarifele pleaca de la cateva zeci de lei noi si uca pana la multe mii de RON. Pana si un piercing "de toata ziua" nu coboara sub 5 RON (50.000 lei).

Discoteca cu gandaci pe pereti la Mamaia
Discoteca "Ibiza" din Mamaia va fi inchisa in urmatoarele luni. Decizia a fost luata de inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, care, in urma unui control, au constatat ca in acest loc de distractie nu exista apa calda, iar gandacii umbla nestingheriti pe pereti. Din cauza conditiilor igienico-sanitare necorespunzatoare, inspectorii au dispus oprirea temporata a activitatii pentru o perioada de pana la sase luni, pe langa o amenda de 1.000 de lei (RON), respectiv 10.000.000 de lei (ROL).

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite