LITORAL 2005

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sfaturi de vacanta Pe plaja din Mangalia, un pahar cu bere costa, la majoritatea "ciupercutelor" de pe nisip, 2,5 lei noi, dar se gaseste pe faleza si cu 1,7 lei aceeasi bere, la acelasi pahar. Plaja

Sfaturi de vacanta
Pe plaja din Mangalia, un pahar cu bere costa, la majoritatea "ciupercutelor" de pe nisip, 2,5 lei noi, dar se gaseste pe faleza si cu 1,7 lei aceeasi bere, la acelasi pahar. Plaja din Vama Veche este foarte curata, la fel cea din Jupiter, Neptun sau Mangalia. Nisipul este fin, muzica buna si preturile pentru toate buzunarele. Chiar si in Neptun, statiune recunoscuta pentru preturile mari practicate aici, exista terase si restaurante cu preturi asemanatoare celor din Costinesti. La un restaurant cu aer conditionat, scaune de fier forjat si formatie de cafe-concert, o pizza costa 25 de lei noi, iar alaturi, la o terasa cu mese si scaune din lemn, o pizza la fel de gustoasa, dar mai mare, costa doar 9 lei. Ca sa nu fiti pacaliti, e bine sa consultati meniul de la intrarea in restaurant si sa intrebati ospatarul exact ceea ce va intereseaza. La fripturi, de pilda, preturile sunt afisate la suta de grame carne cruda, iar la nota de plata exista posibilitatea sa va treziti cu un pret urias. Nu este recomandat sa cumparati mancare de la restaurantele cu autoservire, in care produsele sunt tinute in galantare la temperatura camerei. Mancarea, pentru a fi proaspata, trebuie tinuta la 8 grade, adica la frigider sau pe foc la peste 40 de grade, pentru a nu se altera.

Verificari speciale pentru motociclisti
Politistii constanteni au decis sa ia masuri speciale de verificare a motociclistilor ca urmare a prezentei masive a acestora in traficul rutier de pe litoral. Controalele sunt efectuate de Politia Rutiera si Registrul Auto Roman si au la baza si sesizarile cetatenilor cu privire la zgomotul foarte puternic pe care il produc aceste mijloace de transport in timpul deplasarii. Numai la sfarsitul saptamanii trecute s-au aplicat peste 150 de sanctiuni contraventionale motociclistilor care nu au respectat regulile de circulatie. Totodata, au fost retinute 15 certificate de inmatriculare ale celor care au circulat avand dispozitive de evacuare a gazelor de esapament modificate sau neomologate. Un alt aspect verificat este experienta in conducere a motociclistilor. Potrivit legii, conducatorii de motociclete care nu au implinit varsta de 21 de ani si care conduc astfel de vehicule ce au o putere mai mare de 25 kw (34 CP) sau un raport putere-greutate care depaseste 0,16 kw/kg trebuie sa aiba o experienta in conducere de minimum doi ani. In caz contrar, contravenientul risca o amenda cuprinsa intre 200 si 500 lei RON. Politistii de la Circulatie le reamintesc motociclistilor ca deplasarea, atat in mediul urban, cat si in afara localitatilor, trebuie efectuata cu luminile de intalnire aprinse, pentru a putea fi observati in conditii optime de ceilalti participanti la trafic.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite