LITORAL 2005

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concurs de bancuri pe plaja din Costinesti In aceasta perioada, pe plaja din Costinesti se desfasoara, alaturi de concursuri de dans, fotbal si volei, si concursuri de bancuri. Participantii sunt

Concurs de bancuri pe plaja din Costinesti
In aceasta perioada, pe plaja din Costinesti se desfasoara, alaturi de concursuri de dans, fotbal si volei, si concursuri de bancuri. Participantii sunt rasplatiti cu sepci, tricouri, carti, CD-uri si bauturi racoritoare. Concursurile se adreseaza tinerilor pe care urmaresc nu numai sa-i antreneze in actiuni sportive si de divertisment, dar si sa-i determine sa ajute la pastrarea unei plaje curate. Ele fac parte din campania pentru tineri "Cultura vs. Gunoi", initiata de Autoritatea Nationala pentru Tineret.

Vaporul cu staruri a ajuns in Portul Mangalia
Marea distractie care face din Mangalia Capitala Verii, in aceste zile si seri de august, urca pana spre punctul de fierbere in aceasta seara. "Europa Top Hit" este parada celor mai aplaudate si in voga trupe si solisti. Iris, VH2, Voltaj, Holograf, Vama Veche, Nicola, Mandinga vor lasa spectatorii din Portul turistic Mangalia cu bataturi in palme. Fanii uneia sau alteia dintre starurile invitate la editia 2005 a Festivalului "Callatis" vor avea ce povesti pana vara viitoare. Va fi un top al topurilor romanesti, pe gustul si "deschiderea" fiecaruia. Mai ales ca seara nu se va termina o data cu ultimul acord, ci va continua, dupa miezul noptii, la "Clubul lui Maruta" cu vedetele la vedere si fara inhibitii din partea turistilor-spectatori.

Faraonul, El Septimio Dia si Code 46, la Festivalul de Film "Marea Neagra"
Prima editie a Festivalului International de Film "Marea Neagra" are pentru astazi un program dens si variat. In cursul diminetii, la Tomis Mall Constanta, "verdictul" apartine juriului Sectiunii Documentare, scurtmetraj si animatie. Competitia s-a anuntat de la inceput stransa: dupa peliculele bulgaresti "The Alphabet of Hope", in regia lui Stephan Komandarev, si "Parcul ursilor dansatori", in regia Eldorei Traykova, a urmat "O noapte intr-un hotel" (Slovacia) de Matus Libovic, "Demon" (Rusia), al Irinei Evteeva. Asteptate cu interes, filmele "Asta e" si "Boborul", semnate de regizorii romani Thomas Ciulei si, respectiv, Radu Vasile Igaszag, vor fi urmate de "Median" si "Doli" (Georgia), semnate de Dato Janelidze. La Cinema "Albatros", din Mamaia, de la ora 21, sectiunea "Focus" propune filmul Sinisei Dragin "Faraonul", iar la "Stella Artois" (vizavi de complexul REX), sectiunea Europa are in program "El Septimio Dia", in regia lui Carlos Saura, si "Code 46", semnat de Michael Winterbottom. Vicepresedintele Academiei Europene de Film Nick Powell, presedintele juriului sectiunii competitive, crede, dupa primele doua zile de festival, ca cinematografia est-continentala are, cu adevarat, lucruri inedite de oferit. Iar bugetele austere nu sunt o piedica atunci cand povestea demoleaza tabuuri si prejudecati, iar regizorul are ceva de spus.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite