LITORAL 2005

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Black Sea Summer Festival", la Constanta A sunat gongul inaugural al Festivalului de muzica clasica, in organizarea Companiei de Opera-Simfonic a Teatrului National "Oleg Danovski", din Constanta,

"Black Sea Summer Festival", la Constanta
A sunat gongul inaugural al Festivalului de muzica clasica, in organizarea Companiei de Opera-Simfonic a Teatrului National "Oleg Danovski", din Constanta, cu participarea unor muzicieni coreeni. Nu putini sunt turistii romani si straini care aleg, in vacanta, sala de concerte tomitana, in loc de orice alta distractie de sezon. Vineri, de la ora 19, sub bagheta dirijorului constantean Radu Ciorei, solistii coreeni Choon-Ji Chol, Won-Chung Jin, Young-Ji Kim, Young- Ryoul Park, Seo Rak si orchestra TN "Oleg Danovski" vor interpreta arii celebre din operele lui Mozart, Puccini, "Capriciu brilliant" de Mendelssohn Bertholdy, "Concertul pentru pian si orchestra" de Debussy, "Missing, Friend", de Tae Jun Park, dar si o selectie de "Cantece americane".

Porumbul se vinde ca painea calda pe plaja din Saturn
Una dintre afacerile de succes pe plaja din Saturn ramane vanzarea porumbului fiert. "Lozincile" de altadata "le porumb fiert avem" au disparut, iar acum mancarea aproape traditionala a plajei este vanduta din recipiente speciale. Porumbii sunt fierti chiar sub ochii cumparatorilor, sursa de fierbere fiind buteliile de aragaz montate pe nisip. La un pret de 15.000 de lei bucata, porumbul se vinde ca painea calda, de multe ori formandu-se cozi. La mare cautare este si berea la halba, care o detroneaza de departe pe cea la sticla fiindca nu trece de 20.000 de lei "portia", spun comerciantii.

Regal de jazz si rock, la Costinesti
Astazi si maine, de la ora 21, scena Teatrului de Vara din statiunea Costinesti va fi "adjudecata" de editia 2005 a Festivalului de jazz si rock, cu unele dintre cele mai cunoscute si apreciate formatii si vedete de gen. Organizatorii - Fundatia BlueSylvania, reprezentata de AG Weinberger, impreuna cu Mike Godoroja si Corneliu Stroe - si-au propus sa aduca la rampa magia blues-ului si trepidatia energizanta a rockului, pentru "doua seri de muzica totala". Sub vraja melodiilor Led Zeppelin, interpretate de "Iris" sub inspiratul generic "Cantecul ramane acelasi", spectatorii vor porni intr-o aventura spirituala "In memoriam Iuliu Merca" si (cu) "Sir Blues Vali Racila" plina de "Povestiri ambulante", ca sa "Traiasca si... Capra Vecinului", si sa avem "Trairi esentiale", cu Semnal M.

Plimbarea cu scuterul pe mare - 1.200.000 de lei ora
Iubitorii de sport pot sta linistiti, chiar daca se afla in concediu si nu mai pot respecta cu sfintenie orele dedicate conditiei fizice. Pe plaja din Saturn, cei care doresc sa faca exercitii fizice pot opta pentru casuta pneumatica. Folosita pentru sarituri, casuta pneumatica va solicita buzunarele - 20.000 de lei pentru zece minute. Un calcul sumar ne arata ca pentru o ora de sarituri trebuie sa scoateti 120.000 de lei. O distractie cu mai multa adrenalina o poate reprezenta insa plimbarea cu scuterul pe mare. Numai ca acest sport este mult mai scump - 1.200.000 de lei ora.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite