LITORAL 2005

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Salonul de goblen", o alternativa la macrameurile din parcarea hotelului Galeriile "Amfora", din Constanta (vizavi de cinematograful Republica, pe B-dul Ferdinand), verniseaza astazi, la ora 17, o

"Salonul de goblen", o alternativa la macrameurile din parcarea hotelului
Galeriile "Amfora", din Constanta (vizavi de cinematograful Republica, pe B-dul Ferdinand), verniseaza astazi, la ora 17, o expozitie mai putin obisnuita. Este vorba de "Salonul de goblen", care reuneste cele mai inspirate tablouri de acest gen realizate de cativa maestri-artizani cu vechi si performante state in domeniu. Inedit este si faptul ca, alaturi de Alexandrina Banica, Georgeta Mirea, Georgeta Neagu si Ecaterina Topor, si-a dedicat acestei pasiuni viata si puterea creatoare si un barbat. Pentru Nicu Grigoras a lucra un goblen este la fel de important ca oricare alta meserie "barbateasca". El crede ca, atunci cand ai chemare pentru ceva, tabuurile dispar si ramane doar ceea ce reusesti sa faci "ca lumea". Expozitia va fi deschisa pana pe 31 august, zilnic, intre orele 10-16.

"Vacanta romaneasca la Marea Neagra", cu hore si calusari
A debutat, la Mamaia, festivalul "Vacanta romaneasca la Marea Neagra", initiat de Autoritatea Nationala pentru Turism si Blocul National Sindical. Primii care s-au bucurat de aceasta noua oferta estivala au fost turistii din Mamaia. Imbracati in costume populare specifice zonei etnografice pe care o reprezinta, membrii ansamblurilor folclorice din Plopeni, Breaza si Campina au transformat statiunea intr-o mare scena in aer liber. Pe faleza si in punctele de maxima condensare turistica, ei au incins hore, sarbe si batute pe loc, care au entuziasmat publicul de vacanta. Calusarii, ca intotdeauna, au fost la mare pret, fiind aplaudati deindata ce isi faceau aparitia. Pana pe 10 septembrie, ei vor lua "la hora" si celelalte statiuni. Sambata, parada dansului si portului popular se va desfasura in sudul litoralului, pentru ca, duminica, dansul si muzica populara romaneasca sa poata fi intalnita pe terasa complexului "Flora" din Mamaia.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite