LITORAL 2005

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poezie si plaja, la Agigea Ramas de cand se stie doar o escala prafuita pe drumul de la Constanta spre statiunile din sudul litoralului, Agigea incearca sa dea de veste ca si aici se intampla ceva

Poezie si plaja, la Agigea
Ramas de cand se stie doar o escala prafuita pe drumul de la Constanta spre statiunile din sudul litoralului, Agigea incearca sa dea de veste ca si aici se intampla ceva demn de luat in seama. La Statiunea de Cercetari Marine din localitate s-a lansat prima editie a Festivalului de "poezie.ro", cu o componenta competitiva, la care participa circa 40 de localnici si alti 10.000 din toata tara, conectati la site-ul www.poezie.ro. Manifestarea se desfasoara pana pe 31 august, iar condeiul cel mai rasfatat de muze va fi rasplatit cu Marele Premiu al Festivalului, constand din carti si o suma de bani. Cei 40 de tineri poeti din toata tara veniti la Agigea sa-si "testeze" aptitudinile literare beneficiaza nu numai de gazduirea intr-o tabara de vara ad-hoc, dar si de intalnirea cu personalitati de prima mana invitate la dezbateri. In curtea sau in biblioteca statiunii mai sunt programate miniconcerte, expozitii de arta fotografica, realizarea interactiva a unui film, concerte live, concursuri de stand-up poetry, vizionari de filme s.a.m.d.

Seara interpretilor, la Mamaia
A venit si prima seara a Festivalului National de Muzica Usoara - Mamaia 2005. Ea apartine (in ordinea intrarii in concurs) tinerilor interpreti Madalina Coca (Oradea), Daniel Dobre (Bucuresti), FOR T 5 (Bucuresti), Alin Gherghisan (Oltenita), Anisoara Mardare (Galati), Elena Mandru (Cluj- Napoca), Cristian Nistor (Ludus-Mures), Veronica Padurean (Satu Mare), Mihaela Rau (Bucuresti), Mihaela Stratulat (Braila), TDG (Constanta), Ovidiu Turca (Cluj-Napoca), Ioana Chirita Trasca (Campina), Ionut Ungureanu, Alin Vaduva (Olt). Dupa evolutia celor 15 interpreti, pe scena Teatrului de Vara Mamaia este programat recitalul Orchestrei Big Band Radio. Ieri, la casa de bilete a teatrului-gazda, turistii mai nerabdatori incercau deja sa-si cumpere locurile, unii chiar pentru toate cele patru seri de festival.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite