Jumatate din painea clujenilor e facuta la negru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Seful Directiei Agricole propune... timbrarea franzelelor

Seful Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Cluj, Ilarie Ivan, a facut ieri o declaratie socanta, si anume ca aproape jumatate din painea pe care o consuma cetatenii judetului este rezultatul activitatii la negru a brutarilor. "Mecanismul e destul de simplu. Producatorii cumpara la negru faina de la diverse mori, apoi fabrica si distribuie painea noaptea, fara nici un fel de acte, si se inteleg cu comerciantii la suma care le intra in buzunar", a explicat Ivan. Prin urmare, directorul spune ca ar fi bine ca painea sa fie timbrata, pentru ca evaziunea fiscala sa fie evitata. In urma unui calcul sumar, Ilarie Ivan a subliniat ca pentru fiecare paine vanduta la negru, un brutar castiga 3.000 de lei, adica mai mult de trei ori decat in mod normal, dupa plata tuturor taxelor. Precizam ca la aceasta ora, in judeul Cluj sunt 175 de brutarii, dintre care aproape 50 in mediul rural.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite