Judeţ cu judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patinoarul „Ice Magic“ din Buzău găzduieşte, în perioada 5 - 8 martie, Cupa României la Patinaj Artistic. Aproape o mie de persoane din judeţul Constanţa vor fi concediate până la sfârşitul lunii aprilie. Ministerul Apărării Naţionale oferă 37 de posturi în Armată pentru tinerii din judeţul Tulcea. Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc a rămas fără niciun medic.

ALBA. Expoziţia „Nicolae Ceauşescu - Cultul personalităţii”, de la Muzeul Naţional al Unirii, va mai rămâne deschisă până pe 8 martie, graţie interesului manifestat de public.

ARAD. Mâine, la ora 18.00, la Muzeul de Artă va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură „Cluj-Napoca Beauty”, a artistului arădean Mihai Bâgu.

ARGEŞ. Luni, la Biblioteca Judeţeană din Piteşti a fost inaugurat Centrul Europe Direct Argeş, prin intermediul căruia cetăţenii pot transmite întrebări, opinii şi sugestii către instituţiile europene.

BACĂU. Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Bacău va fi modernizată cu peste patru milioane de euro. Aproximativ 2,5 milioane vor proveni din finanţări externe, iar restul din bugetul autorităţilor judeţene. Investiţia ar trebui finalizată în 13 luni de la data începerii lucrărilor, iar noul spaţiu va beneficia de 222 de paturi.

BIHOR. Al doilea concert al turneului naţional al trupei Vama va avea loc mâine, de la ora 22.00, în clubul Blue Monday din Oradea. Biletul costă 40 de lei.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Câteva mii de oameni din 20 de localităţi din judeţ, printre care Lechinţa, Teaca, Şieu Măgherăuş şi cartierul Viişoara din Bistriţa nu vor avea apă, astăzi şi mâine. În zonă se vor efectua lucrări de deviere a unei conducte magistrale, necesară pentru a putea fi pusă în funcţiune o nouă staţie de epurare, în localitatea Viişoara.

BOTOŞANI. Nou-născuţii din judeţ nu mai primesc lapte praf gratuit. Direcţia de Sănătate Publică a epuizat acum o lună laptele praf care era oferit copiilor sub un an.

BRAŞOV. Centrul Musashino împreună cu Primăria Municipiului Braşov organizează Festivalul Fetelor, pe 8 martie, de la ora 11.30, la etajul 1 din Unirea Shopping Center.

BRĂILA. În cele zece zile care au trecut de la implementarea noului sistem de supraveghere video pe DE584, între Brăila şi Slobozia, Poliţia Rutieră a dat peste 4.000 de amenzi.

BUZĂU. Patinoarul ‘’Ice Magic’’ din Buzău găzduieşte, între 5 - 8 martie, Cupa României la Patinaj Artistic.Evenimentul este structurat pe categoriile: copii, cadeţi, novice, juniori şi seniori.

CARAŞ-SEVERIN. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a avertizat primăriile din judeţ că trebuie să ia măsuri pentru prevenirea inundaţiilor. Prognoza meteo anunţă ploi abundente.

CĂLĂRAŞI. În Olteniţa va fi înfiinţat un serviciu specializat în gestionarea câinilor fără stăpân, din care vor face parte doi medici veterinari, un tehnician veterinar, un muncitor calificat şi un şofer.

CLUJ. În faza finală de atribuire a întocmirii Planului Urbanistic General al municipiului Cluj-Napoca s-au calificat firma italiană Tecnicoop şi Universitatea Tehnică din oraş.

CONSTANŢA. Aproape o mie de persoane vor fi concediate până la sfârşitul lunii viitoare, a anunţat Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

COVASNA. Clubul de paintball PPZ Army din Sfântu-Gheorghe organizează, pe 6 martie, competiţia „Ladies warrior paintball cup”.

DÂMBOVIŢA. O benzinărie din oraşul Găeşti a fost jefuită luni seară. Un bărbat i-a distras atenţia vânzătoarei, iar complicii săi au furat peste 5.000 de lei din casa de marcat.

DOLJ. Accesul maşinilor pe strada Mihail Kogălniceanu din centrul Craiovei a fost blocat, ieri, după ce bucăţi din faţada Hotelului Minerva au început să cadă pe carosabil. Nimeni nu a fost rănit.

GALAŢI. Potrivit Oficiului Registrului Comerţului, în lunile ianuarie şi februarie, în judeţ s-au înregistrat 178 de falimente, dublu faţă de perioada similară a anului 2008.

GIURGIU. Opt unităţi economice au anunţat Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă că vor disponibiliza, până în aprilie, 370 de angajaţi.

GORJ. Ansamblul „Doina Gorjului“ va susţine, mâine, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu-Jiu, un spectacol de romanţe şi dansuri clasice dedicat femeilor.

HARGHITA. Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc a rămas, de la 1 martie, fără niciun medic. Triajul bolnavilor este făcut acum de către asistenţi.

HUNEDOARA. Ortacii de la Exploatarea Minieră Uricani ar putea declanşa un protest fiindcă producţia pe luna trecută este foarte mică, iar ei vor primi salarii reduse.

IALOMIŢA. Agricultorii din judeţ vor beneficia, anul acesta, de o subvenţie de 700 de lei pentru fiecare hectar de teren arabil contractat pentru irigare.

IAŞI. Aproximativ 340.000 de ieşeni, mai mult de o treime din populaţia judeţului, sunt susţinuţi financiar de către stat. Anul trecut au fost alocate ajutoare sociale de  293 de milioane de lei.

ILFOV. Procurorii au trimis în judecată un agent din cadrul Inspectoratului de Poliţie Ilfov, după ce ofiţerii anticorupţie au strâns probe care atestă că acesta a primit 150 de euro pentru a facilita obţinerea unui permis de conducere.

MARAMUREŞ. Circul Royal se va afla în Baia Mare în perioada 5 - 8 martie. Spectacolele vor avea loc zilnic de la ora 18.00, iar sâmbăta şi duminica şi de la ora 15.00.

MEHEDINŢI. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă monitorizează zona Pieţei 1800 – Hotel Meridian, din Orşova, după producerea unei alunecări de teren.

MUREŞ. Protopopiatul greco-catolic din Târgu-Mureş va trimite o scrisoare de protest preşedinţiei, guvernului şi parlamentului, în care reclamă nesoluţionarea dosarelor retrocedărilor.

NEAMŢ. Primăria Roman a deschis, luni, un adăpost pentru oamenii străzii, care are opt paturi.

OLT. Elevii de la Palatul Copiilor „Adrian Băran“ din Slatina vor susţine minispectacole şi vor oferi, azi, mărţişoare femeilor din instituţiile din oraş.

PRAHOVA. Aproape 34 de hectare de vegetaţie uscată au ars în ultima săptămână. Cele mai mari suprafeţe sunt din Boldeşti-Scăieni, Băicoi, Valea Călugărească, Gorgota şi Vălenii de Munte.

SATU MARE. Consiliul local Tăşnad a aprobat, zilele trecute, demolarea clădirii primăriei din localitate, după ce aceasta s-a prăbuşit parţial pe 17 februarie.

SĂLAJ. Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor va repopula, în 2009, Lacul Vârşolţ cu trei tone de peşte.

SIBIU. Consiliul Judeţean a decis concesionarea Aeroportul Sibiu unui investitor privat, pentru 35 de ani.

SUCEAVA. Femeile au acces gratuit, până la sfârşitul săptămânii, la evenimentele din cadrul programului “Ea este astronom”, organizate la sediul Planetariului Suceava.

TELEORMAN. Un plug confecţionat din lemn şi fier, la sfârşitul anului 1900, a fost ales ca exponat al lunii martie la Muzeul Judeţean din municipiul Alexandria.

TIMIŞ. Ministerul Sănătăţii a scos la concurs 36 de posturi în spitalele din Lugoj, Făget, Jimbolia, Gătaia, Jebel şi în cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

TULCEA. Ministerul Apărării Naţionale oferă 37 de posturi în armată pentru tinerii din judeţ cu vârste cuprinse între 18 şi 26 de ani.

VASLUI. Consiliul Judeţean va aloca fonduri către instituţiile subordonate primăriei Negreşti, ale cărei conturi sunt blocate.

VÂLCEA. Cele 63 de asociaţii de proprietari din Râmnicu Vâlcea au o datorie de 11,5 milioane de lei la SC GET Govora SA, furnizorul de căldură şi apă caldă din municipiu.

VRANCEA. Peste 600 de pensionari, cu venituri mai mici de 600 de lei, au beneficiat, luna trecută, de gratuităţi la transportul în comun din municipiul Focşani.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite