Judeţ cu judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea de salubritate „TEGA” SA din Sfântu-Gheorghe a început cursuri de alfabetizare pentru 36 dintre angajaţi. Niciun medic nu s-a înscris la concursul pentru cele cinci posturi disponibile la Spitalul Municipal Urziceni. De la 1 aprilie, în Găeşti, judeţul Dâmboviţa, vor începe lucrările de modernizare a trotuarelor. Conducerea Apă-Canal Galaţi vrea să majoreze cu circa 22% preţul apei potabile.

ALBA. La Curtea de Apel din Alba Iulia a fost pusă în funcţiune, ieri, la intrarea în instanţă, o poartă detectoare de metale.

ARAD. Localnicii care achită o taxă de urgenţă de 10 lei, la Poliţia Lipova, primesc pe loc, certificatul de cazier judiciar.

ARGEŞ. Serviciul Judeţean Salvamont avertizează că în masivul Făgăraş, la altitudini de peste 1.800 de metri, există risc de gradul 4 de producere a avalanşelor. Stratul de zăpadă la Bâlea Lac măsoară 3,4 metri, din care, aproape un metru, zăpadă proaspătă, instabilă. Traseele turistice care ajung în creasta Masivului Făgăraş, indiferent de altitudine, rămân închise.

BACĂU. Inspectoratul Teritorial de Muncă a amendat, în ultima lună, 19 firme cu angajaţi care munceau fără forme legale. Valoarea amenzilor a fost de 37.500 de lei.

BIHOR. Profesorii din Oradea îşi vor primi, începând de azi, al treisprezecelea salariu pe 2008.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Criza economică a dublat numărul de donatori de sânge. În medie, 20 de persoane se prezintă zilnic la centrul de transfuzii din Bistriţa.

BOTOŞANI. Consiliul Judeţean face demersuri la guvern pentru a obţine radierea datoriilor de aproape un milion de euro, pe care societatea de canalizare le are la bugetul local şi de stat.

BRAŞOV. La Muzeul de Etnografie din Braşov a fost inaugurată, ieri, expoziţia „Plugarul la Vad“.

BRĂILA. Marian Gigi Mişcoi, de 24 de ani, din Brăila, şi-a înfipt un cuţit în gât, luni, după ce a încercat să jefuiască un vânzător, dar a fost văzut de jandarmi.

BUZĂU. După o investiţie de trei milioane şi jumătate de euro, Centrala Energo-Termică Buzău va începe foarte curând să producă apă caldă şi energie electrică.

CARAŞ-SEVERIN. De ieri, o echipă a Primăriei Reşiţa monitorizează toate lucrările de reabilitare a instalaţiilor de apă din oraş.

CĂLĂRAŞI. Potrivit Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos, fluviul va depăşi cota de atenţie cu aproximativ 60 de centimetri, la Călăraşi, spre sfârşitul săptămânii.

CLUJ. Iulius Mall va organiza, mâine, de la ora 18.00, un show care îi va avea în prim-plan pe designerii Laura Olteanu şi Mihai Albu.

CONSTANŢA. Pe 20 martie, Universitatea Ovidius Constanţa celebrează naşterea poetului Publius Ovidius Naso, patronul spiritual al instituţiei, printr-o serie de manifestări aniversare.

COVASNA. Societatea de salubritate „TEGA” SA din Sfântu-Gheorghe a început cursuri de alfabetizare pentru 36 dintre angajaţi. Majoritatea sunt rromi cu vârste cuprinse între 18 şi 53 de ani.

DÂMBOVIŢA. Edilii din Găeşti au hotărât să înceapă lucrările de modernizare a trotuarelor din oraş, de la 1 aprilie. Valoarea investiţiei este de 1,2 milioane de lei.

DOLJ. Licitaţia pentru proiectul de reabilitare a DN 56, Craiova – Calafat va avea loc în aprilie. Finanţarea se face dintr-un împrumut de la Banca Europeană de Investiţii.

GALAŢI. Conducerea Apă-Canal vrea să majoreze, cu circa 22%, preţul apei potabile, care este acum de 1,99 lei, fără TVA, pe litru. Noul tarif va fi supus votului Consiliului Local.

GIURGIU. Vameşii au confiscat, în noaptea de luni spre marţi, 1.908 kilograme de parfumuri nedeclarate, în valoare totală de 114.480 de euro, ascunse într-un camion care venea din Turcia.

GORJ. Şapte scări ale Asociaţiei Nr. 48 din zona Debarcader a municipiului Târgu-Jiu au fost debranşate, de ieri, de la reţeaua de apă, din cauza datoriilor de 35.000 de lei.

HARGHITA. Primăria Miercurea Ciuc organizează, în perioada 23 martie – 9 aprilie, curăţenia de primăvară.

HUNEDOARA. Consilierii din Petrila au anulat, din cauza crizei economice, o scutire la impozitul pe case şi terenuri de care beneficiau pensionarii cu vârsta de peste 70 de ani.

IALOMIŢA. Niciun medic nu s-a înscris la concursul de la sfârşitul lunii pentru cele cinci posturi disponibile la Spitalul Municipal Urziceni.

IAŞI. Peste o sută de copii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate vor beneficia de asistenţă psihologică, în cadrul unui proiect care va demara luna viitoare.

ILFOV. Locuinţa Mariei U., de 78 de ani, din Popeşti Leordeni, a fost distrusă în proporţie de 70%, luni seară, de un incendiu provocat de o sobă lăsată nesupravegheată.

MARAMUREŞ. Opt firme din Baia Mare au fost amendate, săptămâna trecută. cu peste 5.000 de lei, pentru nereguli la vânzarea de cosmetice.

MEHEDINŢI. 14 autospeciale echipate la standarde europene vor intra luna aceasta, în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

MUREŞ. Direcţia de Sănătate publică a verificat 64 de şcoli din judeţ care funcţionează în imobile retrocedate. Opt dintre acestea au rămas fără autorizaţie sanitară de funcţionare.

NEAMŢ. Din 2006 şi până în prezent, 52 de femei care au născut la Maternitatea Spitalului Judeţean Neamţ au solicitat să li se recolteze celule stem din cordonul ombilical.

OLT. Sute de pensionari se înghesuie la bancomatul CEC Bank din centrul Slatinei în zilele când vin pensiile. În oraş există trei bancomate CEC, iar acesta este cel din centru, unde se formează cozi imense.

PRAHOVA. Blocurile din Ploieşti vor fi izolate termic fără ca proprietarii de apartamente să suporte 20% din valoarea lucrărilor, aşa cum prevede ultima ordonanţă de guvern în domeniu. La ultima şedinţă, Consiliul Local a luat decizia acoperirii acestei cote de la bugetul municipiului. Programul de reabilitare se va desfăşura pe o perioadă de patru ani.

SATU MARE. O delegaţie olandeză din Zutphen s-a aflat, ieri în judeţ, pentru a pune la puct detaliile privind sărbătorirea, pe 14 mai, a 40 de ani de la înfrăţirea cu municipiul Satu Mare.

SĂLAJ. Sala de jocuri a Bibliotecii Judeţene funcţionează din nou, de ieri. Aceasta va fi deschisă între orele 10.00 şi 15.30.

SIBIU. Concursul de snowboard şi schi extrem „Inferno”, ce trebuia să aibă loc sâmbăta trecută, a fost reprogramat pentru 28 martie, din cauza riscului de avalanşe.

SUCEAVA. Doar doi medici s-au înscris la concursul organizat de Direcţia pentru Sănătate Publică, pentru ocuparea celor 28 de posturi libere la spitalele din judeţ.

TELEORMAN. Poliţiştii din Turnu Măgurele au depistat un minor de 16 ani care conducea un autoturism pe care îl furase dintr-o parcare.

TIMIŞ. Universitatea de Vest din Timişoara găzduieşte, săptămâna aceasta, Festivalul de Film Belgian. Astăzi, de la ora 18.00, rulează filmul „Îngeri căzuţi”.

TULCEA. Unitatea specială de aviaţie Tulcea va primi, peste două săptămâni, un elicopter nou, ce va fi folosit la misiuni de salvare şi de supraveghere în Delta Dunării.

VASLUI. 310 metri pătraţi din curtea Şcolii „Elena Doamna”, din municipiul Vaslui au fost scoşi la vânzare după
retrocedare de către noul proprietar, care nu a dorit să primească la schimb un alt teren.

VÂLCEA. Romsilva Vâlcea pune la dispoziţia populaţiei, în această primăvară, 300.000 de puieţi de salcâm, care vor fi utilizaţi pentru plantările de stabilizare a solului.

VRANCEA. Conducerea Spitalului de Urgenţă din Focşani a concesionat o parte din terenul aflat în curtea unităţii pentru a face rost de bani.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite