Judeţ cu judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 9.000 de locuitori din Călăraşi au diferite tipuri de handicap. Sistemul public de încălzire va fi oprit la Galaţi, de la 1 aprilie. O parte din cei 720 de muncitori de la fabrica de confecţii “Mondiala” Satu Mare vor fi trimişi, de săptămâna viitoare, în şomaj tehnic. Direcţia Sanitar-Veterinară Vaslui le-a interzis ţăranilor să mai vândă în pieţe ouă de raţă şi ouă murdare sau sparte.

ALBA. Zeci de fotografii care surprind momente din viaţa aurarilor din zona Munţilor Apuseni, realizate de Bazil Roman pot fi admirate la Muzeul Naţional al Unirii, până pe 3 mai. Expoziţia a fost vernisată ieri.

ARAD. Muncitorii de la Compania de Transport Public au început să repare şinele din apropierea Sălii Polivalente. În zonă au fost impuse restricţii de viteză pentru şoferi.

ARGEŞ. Administraţia Domeniului Public Piteşti desfăşoară în acestă săptămână lucrări de reparaţii pe străzile Nicolae Bălcescu, Costache Negri şi Calea Depozitelor.

BACĂU. Reprezentanţii Protecţiei Copilului au demarat o campanie de informare cu privire la traficul de organe, după ce două persoane din Odobeşti au încercat să-şi vândă copiii.

BIHOR. Mai mulţi asistenţi sociali oferă servicii de consiliere persoanelor cu handicap din Oradea care încearcă să-şi găsească un loc de muncă. Întâlnirile au loc la centrul de training al Fundaţiei Evanghelice Alsterdorff.

BISTRIŢA-NĂSĂUD
. În intervalul martie-mai, 30.000 de puieţi vor fi plantaţi în zonele extraforestiere ale judeţului. La acţiuni sunt aşteptaţi peste 250 de voluntari.

BOTOŞANI. Din ianuarie şi până în prezent, în judeţ au fost înregistrate 20 de cazuri de gripă. În cursul acestei săptămâni 1.438 de persoane au fost diagnosticate cu viroză respiratorie şi 511 cu pneumonie.

BRAŞOV. Mâine, cu ocazia „Zilei Clopotului” Turnul Bisericii Negre va fi redeschis publicului, după 150 de ani. Intrarea este liberă, Turnul putând fi vizitat doar pe parcursul acestei zile.

BRĂILA. Primăria va solicita fonduri guvernamentale pentru reabilitarea termică a zece blocuri. Fiecare proprietar de apartament va trebui să suporte 20% din valoarea investiţiei, adică aproape 3000 de lei.

BUZĂU. În preajma sărbătorilor pascale, Muzeul Judeţean Buzău va deschide o expoziţie cu 43 de icoane unicat, unele pictate cu foiţă de aur, pe care vizitatorii le şi pot cumpăra.

CARAŞ-SEVERIN. Centrul Militar Judeţean organizează „Bursa locurilor educaţionale din Ministerul Apărării Naţionale”. Tinerii sunt aşteptaţi la recrutare astăzi, la ora 10.00, la Sala Polivalentă din Reşiţa.

CĂLĂRAŞI. Aproximativ 9.000 de localnici, dintre care 10% copii, au diferite tipuri de handicap. Direcţia de Asistenţă Socială susţine că au crescut cazurile de handicap cu aproximativ 500 mai multe faţă de 2008.

CLUJ. Universitatea de Ştiinţe Agricole din Cluj-Napoca va participa la Târgul Internaţional pentru Energii Regenerabile, care începe azi la Arad. Profesorii universitari au programate prezentări de specialitate.

CONSTANŢA.
Trupa Proconsul va susţine mâine un concert live în clubul Cafe D’art Scena. Concertul va începe la ora 22.30, iar biletul de intrare costă 50 de lei.

COVASNA.
Primăria Sfântu Gheorghe vrea să concesioneze serviciul de iluminat public, întrucât modernizarea reţelelor ar costa bugetul local aproximativ un milion de euro. Contractul ar urma să fie făcut pe o perioadă de zece ani.

DÂMBOVIŢA. Proiectul pentru reabilitarea DJ 401A, 701, 711A Dobra - Cornăţelu - Titu - Corbii Mari, în valoare de peste 66 milioane de lei, a fost semnat marţi. Lucrările trebuie finalizate în 28 de luni.

DOLJ. O vânzătoare a fost ieri la un pas de a-şi pierde viaţa din cauza ţiglelor căzute de pe acoperişul Pieţei Centrale din Craiova. Plăcile au fost smulse de vânt.

GALAŢI. Sistemul public de încălzire va fi oprit de la 1 aprilie, a anunţat ieri primăria. Ulterior, căldura va fi furnizată numai dacă vremea va fi foarte rece, însă locatarii nu vor mai beneficia de subvenţie.

GIURGIU. Ieri, cu ocazia Zilei Poliţiei Române, au fost avansaţi în grad  107 subinspectori, agenţi şi ofiţeri ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Totodată au fost acordate aproape o sută de diplome.

GORJ. În Târgu-Jiu sunt înregistrate 29.654 de maşini, însă nu sunt amenajate decât 12 parcări ce oferă un număr de 460 de locuri.

HARGHITA
. Primul sistem electronic de pontaj al elevilor a început să funcţioneze de ieri, la Colegiul Naţional “Octavian Goga”, din Miercurea Ciuc. Fiecare elev are o legitimaţie specială cu care intră în şcoală, informaţiile fiind stocate pe un calculator. Astfel, conducerea şcolii poate afla oricând date despre prezenţa lor la ore sau despre ţinută.

HUNEDOARA. 18 grenade defensive au fost descoperite marţi la un centru de colectare a fierului vechi din Lupeni. Reprezentanţii poliţiei spun că este vorba despre grenade de antrenament fără focos, care nu reprezintă un pericol. 

IALOMIŢA. În localitatea Fierbinţi are loc astăzi manifestarea „Artă populară şi tradiţie folclorică”. În cadrul evenimentului vor susţine recitaluri artişti şi ansambluri folclorice din judeţ.

IAŞI. 14 grădiniţe au fost sancţionate de la începutul săptămânii, pentru nerespectarea condiţiilor de igienă în bucătării. Şapte dintre unităţi au primit amenzi de câte 1.000 lei de la Direcţia de Sănătate Publică, iar restul avertismente.

ILFOV. De vineri până duminică, voluntarii asociaţiei Terra Ecologica vor planta stejari pe malul râului Sabar, din localitatea Jilava. Pentru a veni în întâmpinarea celor care vor să li se alăture, voluntarii se întâlnesc în fiecare zi la ora 9.00, în staţia de metrou Eroii Revoluţiei.

MARAMUREŞ. Societatea Electrica a decuplat ieri, de la reţea, aproape 400 de familii din Maramureş care au adunat restanţe la plata facturilor de energie electrică. Datornicii au acumulat facturi de peste 58.000 de lei. Pe lista neagră figurează 331de familii din întreg judeţul, care au în medie câte patru facturi neplătite.

MEHEDINŢI. În municipiul Drobeta Turnu Severin se va desfăşura astăzi un exerciţiu de alarmare publică în caz de cutremur. Simularea se va desfăşura între orele 11.30-12.00, în cartierul Independenţei.

MUREŞ. Consiliul Local va promova azi primele proiecte privind realizarea unor parcări supraetajate în Târgu-Mureş. Sunt vizate două imobile, pe strada Horea şi pe strada Sârguinţei.

NEAMŢ. Sinagoga de lemn din Piatra Neamţ s-a redeschis publicului la începutul acestei săptămâni. Lucrările de reabilitare au durat trei ani, iar cheltuielile s-au ridicat la 1,1 milioane lei.

OLT.
Peste 300 de persoane au luat cu asalt ieri sediul Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt, pentru a participa la preselecţia Eures pentru un loc de muncă în agricultura daneză. La interviu s-au prezentat şi persoane din Arad, Satu Mare, Baia Mare sau Maramureş.

PRAHOVA. Primăria Ploieşti a decis ca sâmbătă, de “Ora Pământului”, iluminatul public să fie întrerupt în intervalul 20.30- 21.30. Sunt vizate muzee, Palatul Culturii şi o parte din Palatul Administrativ.

SATU MARE. O parte din cei 720 de muncitori de la fabrica de confecţii “Mondiala” vor fi trimişi, de săptămâna viitoare, în şomaj tehnic, din cauza lipsei de comenzi.

SĂLAJ. Consilierii municipali din Zalău au aprobat, ieri, transformarea blocurilor degradate din cartierul Dumbrava II, în blocuri de locuinţe sociale. Reabilitarea se va face cu fonduri europene.

SIBIU. Motociclişti din toată ţara vor concura duminică, la Copşa Mică, la Campionatul Naţional Individual Open Motocros. Peste 100 de persoane s-au înscris în competiţie, sâmbătă fiind programate antrenamentele.

SUCEAVA. Şoferii suceveni nu vor mai putea circula de luni, pe străzile Petru Rareş şi Ciprian Porumbescu. În aceste zone se vor desfăşura lucrări de reabilitare la reţelele de alimentare cu apă şi de canalizare.

TELEORMAN. Aproape 800 de bebeluşi nu vor mai primi lapte praf de la stat, pentru că stocurile s-au terminat. Direcţia de Sănătate Publică aşteaptă bani de la Ministerul Sănătăţii pentru achiziţia laptelui.

TIMIŞ. Magistraţii Curţii de Apel Timişoara au revocat mandatele de arestare a doi tineri din Caransebeş, acuzaţi că au furat bani din conturile bancare aparţinând unor cetăţeni italieni şi germani. Motivul: magistraţii Tribunalului Caraş Severin au uitat să emită citaţiile pentru cei propuşi la arestare preventivă. 

TULCEA. Centrul muzeal Delta Dunării găzduieşte de ieri expoziţia de fotografie aeriană a artistului german Georg Gerster. Imaginile ilustrează monumentele de artă şi arhitectură de pe teritoriul României.

VASLUI. Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare Vaslui le-au interzis ţăranilor să mai vândă în pieţe ouă de raţă şi ouă murdare sau cu coaja crăpată. Măsura a fost luată pentru a preveni eventualele epidemii.

VÂLCEA
. Inspectorii de muncă au depistat de la începutul anului 54 de persoane care lucrau fără forme legale în construcţii sau în domeniul serviciilor. În perioada următoare, controalele se vor înmulţi pe măsură ce va creşte şi activitatea în aceste domenii.

VRANCEA. Aproape jumătate dintre unităţile de învăţământ din judeţ nu au primit autorizaţie de funcţionare, pentru că nu au apă curentă şi grupuri sanitare. Pentru a face amenajările necesare, şcolile au nevoie în total de 13 milioane lei.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite