Judet cu judet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai buni elevi şi studenţi din judeţul Arad au şansa să câştige un premiu de 5.000 de euro  Furnizorii de medicamente, alimente şi materiale sanitare intenţionează să dea în judecată cele 12 spitale din judeţul Botoşani  Inspectorii sanitar-veterinari din Gorj au demarat controale la pensiunile din Crasna, Novaci, Baia de Fier şi Polovragi  Sediul Primăriei Cojasca, din judeţul Dâmboviţa, a fost spart ieri-d

ALBA. Oraşul Abrud a primit anul acesta jumătate din bugetul primit în 2008. Primarul Tiberiu Raţiu spune că salvarea oraşului constă în proiectele cu finanţare guvernamentală şi externă.

ARAD. Cei mai buni elevi şi studenţi din judeţ au şansa să câştige un premiu în valoare de 5.000 de euro, oferit de Club Rotary Arad. Dosarele trebuie depuse la sediile din Arad ale clubului până pe 1 iunie.

ARGEŞ. Pentru executarea unor lucrări de reabilitare a instalaţiilor, azi, între orele 6.00 şi 15.00, SC Apă Canal 2000 SA va sista furnizarea apei reci de la Uzina de apă Budeasa. Presiunea va fi scăzută, fiindcă alimentarea se va face din rezervoarele de înmagazinare.

BACĂU. Un nou centru de documentare şi informare va fi inaugurat, azi, la ora 12.00, la Şcoala din comuna Sascut. Centrul face parte din proiectul franco-român „Educaţie pentru informaţie în mediul rural defavorizat”.

BIHOR. De joi până duminică, la Arena Sportivă Antonio Alexe din Oradea, va avea loc a XII-a ediţie a Expo Construct Design Varadinum 2009.

BISTRIŢA-NĂSĂUD
. Cea de-a şaptea ediţie a Târgului de Paşte al Saşilor, în limba germană, Ostermarkt, se va desfăşura vineri şi sâmbătă pe pietonalul “Liviu Rebreanu”, din centrul oraşului Bistriţa.

BOTOŞANI. Furnizorii de medicamente, alimente şi materiale sanitare ameninţă cele 12 spitale din judeţ cu procese, pentru neonorarea plăţilor. Conducerile spitalelor susţin că au datorii din cauza fondurilor insuficiente primite de la Casa de Asigurări.

BRAŞOV. Consiliul Local Braşov a votat în cadrul şedinţei de luni, contractarea unui credit de la BERD, pentru repararea a patru străzi din municipiu.

BRĂILA. Începând de duminică, Grădina Zoo şi Orăşelul Copiilor din Parcul Monument din Brăila vor fi asaltate de clovni. Valoarea contractului încheiat între Direcţia Administrării Pieţelor şi Târgurilor şi firma SC Ţonţonel SRL este de 1.000 de lei pe lună.

BUZĂU. Un ONG din Buzău, Zenit Cislău, organizează împreună cu Direcţia de Sport, cursuri de alpinism şi turism montan, pentru persoane cu vârste cuprinse între 16 şi 50 de ani. Taxa de înscriere este de 100 de lei.

CARAŞ-SEVERIN
. Grupul Ecologic de Colaborare Nera şi Agenţia pentru Protecţia Mediului au atras o finanţare europeană pentru refacerea mediului distrus în urma mineritului. Ieri a avut loc prezentarea proiectului.

CĂLĂRAŞI. Lucrările la noua sală de sport din oraşul Călăraşi vor fi finalizate în august. Municipalitatea va aloca, în perioada următoare, un milion de lei pentru racordarea la reţelele de apă, canalizare, gaze şi electricitate.

CLUJ. Producătorii de lapte din judeţ se află în pragul falimentului. Pentru depăşirea situaţiei, aceştia au nevoie de sprijin din partea Ministerului Agriculturii, susţine Asociaţia Fermierilor Crescători de Bovine din judeţ.

CONSTANŢA. Facultatea de Ştiinţe ale Naturii şi Ştiinţe Agricole Constanţa organizează un concurs de idei pe tema construirii parcului din cartierul CET. Fondurile pentru amenajare se ridcă la 184.285 de euro.

COVASNA. Tribunalul Covasna a anulat hotărârea prin care Consiliul Judeţean a decis să amplaseze un nou panou, inscripţionat „Ţinutul Secuiesc”, în localitatea Chichiş, la graniţa cu judeţul Braşov.

DÂMBOVIŢA. Sediul Primăriei Cojasca a fost spart ieri dimineaţă. Hoţii au furat seiful în care se aflau 100.000 de lei, fără ca paznicul să audă ceva.

DOLJ. Începând de azi, spitalele din judeţ vor plăti penalizări mai mari cu 4% faţă de anul trecut, dacă nu asigură pacienţilor condiţii bune de spitalizare şi tratament gratuit. În 2008, sancţiunea era de 5% din veniturile spitalului.

GALAŢI. 250 de pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, împreună cu 25 de elevi ai Şcolii Generale nr. 29 din Galaţi, au plantat, luni, 6.000 de plopi albi, în apropierea combinatului ArcelorMittal.

GIURGIU. Potrivit primarului Lucian Ionescu, din cauza crizei economice, în municipiul Giurgiu au fost blocate investiţiile programate pentru construirea a două mall-uri, a unui supermarket şi a unei fabrici de oţel.

GORJ. Inspectorii sanitar-veterinari au demarat, ieri, controale la pensiunile agroturistice din Crasna, Novaci, Baia de Fier şi Polovragi. Aceştia au verificat dacă unităţile sunt pregătite corespunzător să primească turiştii de Paşte.

HARGHITA. Rata şomajului înregistrată în prezent este cu peste două procente mai mare faţă de media pe ţară şi clasează judeţul în primele zece la nivel naţional. Rata şomajului în judeţ este de 7,6%, iar la nivel naţional, de 5,3%.

HUNEDOARA. Minerii din Valea Jiului refuză primele în tichete-cadou pentru sărbătorile pascale şi cer câte 450 de lei, conform contractului de muncă. De Crăciun, unităţile comerciale nu au primit toate tichetele.

IAŞI. Adevărul de Seară şi Radio Hit organizează, vineri, de la ora 20.30, în Music Pub Taverna din Iaşi, o seară de muzică rock dedicată trupei Iris. Va fi difuzat concertul „Iris Digital Athenaeum”, înregistrat în 2001.

IALOMIŢA. Aproximativ 350 de salariaţi ai SC Amonil SA Slobozia vor fi concediaţi azi. Conducerea combinatului chimic susţine că a fost nevoită să disponibilizeze aproape jumătate din personal pentru că Ministerul Agriculturii nu şi-a respectat promisiunile de subvenţionare. Sindicaliştii combinatului vor picheta prefectura tot astăzi, de la ora 10.00.

ILFOV. Alimentarea cu energie electrică va fi întreruptă, azi, între orele 8.00 şi 15.00, în comuna Periş, satul Cocioc şi parţial în satul Brătuleşti. Vor fi efectuate lucrări de reparaţii la reţeaua de distribuţie.

MARAMUREŞ. „Arcul Solar”, monumentul-simbol al oraşului Baia Mare, a fost dezmembrat anul trecut. Pentru restaurarea lui este necesară suma de 100.000 de lei, de care municipalitatea nu dispune.

MEHEDINŢI. Primăria municipiului Drobeta-Turnu Severin va contracta un împrumut bancar de 16,5 milioane de euro pentru reabilitarea infrastructurii stradale.

MUREŞ. Biblioteca din Târgu-Mureş va beneficia de o investiţie de 150.000 de lei, de la bugetul judeţean, pentru construirea unui lift care va permite accesul persoanelor cu dizabilităţi la etajele superioare.

NEAMŢ. Lucrările de modernizare şi reparare a peste zece drumuri judeţene va începe astăzi, conform contractului semnat între autorităţi şi societatea Drupo.

OLT. Selecţia organizată de Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt s-a încheiat ieri, la Slatina. În urma acesteia, 158 de persoane din 22 de judeţe vor pleca la muncă în Danemarca. La selecţie au participat aproape 200.000 de oameni.

PRAHOVA. Procurori din Bucureşti au verificat, ieri, la Universitatea Petrol-Gaze Ploieşti, dosarele în care există suspiciuni de fals. Sunt vizaţi 800 de absolvenţi ai altor instituţii de învăţământ superior din ţară, care au susţinut examenul de licenţă la Ploieşti.

SATU MARE. Trei familii din Babţa, ale căror locuinţe au fost afectate de alunecări de teren, vor primi ajutor de la Consiliul Judeţean. Acesta a repartizat 100.000 de lei pentru achiziţionarea unor locuinţe provizorii.

SĂLAJ. Consiliul Judeţean a alocat 15.000 de lei fiecărei primării din judeţ, pentru igienizarea gropilor de gunoi. Acestea trebuie închise până pe 16 iulie.

SIBIU. Clubul Oxygen din Sibiu va monta, în premieră pentru cluburile din oraş, un taur mecanic, în mijlocul ringului. Cei care vor rezista cel mai mult pe taur, vineri seară, vor fi premiaţi.

TELEORMAN. Circa 120 de chimişti de la Donau Chem SRL, din Turnu Măgurele, şi câteva zeci de sindicalişti din agricultură vor picheta, azi, sediul prefecturii. Ei cer sprijin financiar pentru ca agricultorii să procure îngrăşăminte din producţia internă.

TIMIŞ. Jandarmeria, Garda Financiară şi Poliţia Rutieră organizează, începând de azi, un filtru non-stop lângă Vama Moraviţa. Autorităţile încearcă să oprească traficul cu tutun de contrabandă care provine din duty-free.

TULCEA. Constantin Neculai, de 56 de ani, din oraşul Tulcea, a fost prins, ieri, cu 114 kilograme de peşte fără documente legale. Procurorii i-au întocmit dosar penal.

VASLUI. Societatea Rulmenţi din Bârlad şi-a reluat activitatea luni, după o săptămână de pauză. Fabrica îşi va reduce producţia, iar salariaţii vor fi trimişi acasă, prin rotaţie, câte o lună.

VÂLCEA. Consiliul Judeţean a aprobat, ieri, alocarea sumei de 4,79 milioane de lei, din fondul de rulment, pentru finalizarea lucrărilor la Teatrul „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea. Construcţia e în lucru de patru ani.

VRANCEA. Consiliul Local Vulturu a concesionat două hectare din islazul comunei unui investitor italian care intenţionează să construiască un sistem eolian de producere a energiei electrice. Acesta va plăti o redevenţă de 70 de bani pentru fiecare metru pătrat, lunar. Omul de afaceri plănuieşte investiţii asemănătoare şi în comunele Tătăranu şi Suraia.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite