Judeţ cu judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spaţiile de cazare ale dispensarului din Mihăileni, judeţul Botoşani, vor fi extinse şi amenajate .O sută de angajaţi din judeţul Bistriţa-Năsăud vor fi trimişi în şomaj luna aceasta. Peste 10.000 de liceeni din judeţul Hunedoara vor primi câte un calculator de la guvern. O femeie din Găeşti, judeţul Dâmboviţa, a murit, ieri, după ce căruţa cu care se deplasa a fost lovită de tren. 

ALBA. Ceremonialul depunerii de coroane la statuile lui I.C. Brătianu şi Iuliu Maniu, de la Alba Iulia, a fost perturbat, ieri, de un grup de tineri care au scandat lozinci împotriva politicienilor.

ARAD. Cererile pentru bilete de tratament balnear pentru anul 2009 pot fi depuse sau trimise prin poştă, începând de azi, la sediul Casei Judeţene de Pensii Arad, str. Voluntarilor nr. 2/A.

Argeş. Sute de piteşteni au participat, ieri, la inaugurarea patinoarului artificial amenajat în Piaţa Primăriei după un model vienez. Pentru o oră pe gheaţă, adulţii şi copiii au plătit câte 20 de lei, tariful incluzând şi închirierea patinelor.

BACĂU. La Teatrul Municipal “Bacovia” din Bacău, va avea loc, joi, spectacolul “Sganarelle, încornoratul imaginar”, de Molière.

BIHOR. Ieri seară, în cadrul manifestărilor prilejuite de Ziua Naţională, în Oradea a fost pornit iluminatul de sărbători, în centrul oraşului şi în Parcul 1 Decembrie.

BISTRIŢA-NĂSĂUD
. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă a anunţat că 100 de bistriţeni vor fi trimişi în şomaj luna aceasta.

BOTOŞANI.
Spaţiile de cazare ale dispensarului din Mihăileni vor fi extinse şi amenajate cu o investiţie de peste 530.000 de euro din fonduri europene.

BRAŞOV.
Handbalista Mariana Târcă, fostă antrenoare a echipei de handbal Rulmentul, a primit în weekend titlul de cetăţean de onoare al municipiului Braşov.

BRĂILA. Trei muncitori care montau, duminică seară, o nouă cruce la catedrala din Brăila, au fost anunţaţi la apelul unic de urgenţă, ca fiind sinucigaşi.

BUZĂU.
Voluntari ai Crucii Roșii vor realiza o fundă uma- nă, azi, la ora 17.30, în centrul municipiului Buzău, pentru a marca Ziua Mondială de Luptă împotriva HIV/SIDA.

CARAŞ-SEVERIN. Consiliul Local Reşiţa se întruneşte astăzi, de la ora 13.00, pentru a stabili, printre altele, taxele speciale pentru anul fiscal 2009.

CĂLĂRAŞI. Majoritatea femeilor însărcinate din judeţ nu îşi fac testul HIV, deşi acesta este gratuit. În prezent sunt înregistraţi 6 copii care provin din mame seropozitive.

CLUJ. Compania de teatru „l’Aigle de Sable” a pus, aseară, în scenă comedia în versuri “Sganarelle”, a lui Moliere. Intrarea la spectacol a fost liberă.

CONSTANŢA.
Poliţiştii încearcă să afle identitatea unei femei al cărui cadavru a fost găsit, ieri, în apele mării, în apropierea Cazinoului din Constanţa.

COVASNA. Credincioşii catolici şi reformaţi au aprins, duminică seara, prima din cele patru lumânări specifice Adventului, o sărbătoare care simbolizează aşteptarea naşterii Domnului.

DÂMBOVIŢA.
O femeie de 57 de ani, din Găeşti, a murit, ieri, după ce căruţa cu care se deplasa a fost lovită de tren la o trecere de cale ferată.

DOLJ. Zeci de pensionari s-au adunat, duminică seară, în faţa Casei Judeţene de Pensii, pentru a obţine bilete de tratament. :
GALAŢI. Potrivit conducerii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, nu există suficienţi bani pentru salariile pe luna noiembrie ale profesorilor gălăţeni.

GIURGIU. 5000 de prezervative vor fi distribuite liceenilor din judeţ cu ocazia desfăşurării ediţiei din acest an a campaniei naţionale de luptă împotriva HIV/SIDA.

GORJ.
Doar 36 dintre cele 1.900 de eleve de clasa a IV-a din judeţ au fost vaccinate împotriva cancerului de col uterin.

HARGHITA. Consiliul Local Miercurea Ciuc a decis majorarea ajutorului de şcolarizare de la 50 de lei, la 68 de lei de persoană, pentru copiii proveniţi din familii nevoiaşe.

HUNEDOARA. Peste 10.000 de liceeni din judeţ vor primi câte un calculator prin intermediul programului guvernamental „Un calculator pentru fiecare elev”.

IALOMIŢA. În cadrul Festivalului Sportului Ialomiţean, astăzi vor avea loc un marş, pe străzile municipiului Slobozia, şi o prelegere în Piaţa Revoluţiei din oraş.

IAŞI. Între 12 decembrie şi 27 februarie, studenţii de la Universitatea ,,Al.I. Cuza” pot obţine finanţări pentru stagii, de la patru până la opt luni, în Danemarca şi Finlanda.

ILFOV. Enel Distribuţie Muntenia va întrerupe alimentarea cu energie electrică astăzi, între orele 8.00 şi 15.00, pe mai multe străzi din oraşul Voluntari.

MARAMUREŞ.
La Târgul Moşului, organizat de Caritas Satu Mare, în perioada 3 - 6 decembrie, în Centrul Nou al municipiului, vor putea fi achiziţionate cadouri pentru sărbători.

MEHEDINŢI. În cinci cartiere din Drobeta Turnu-Severin au fost instalaţi brazi uriaşi, care urmează să fie împodobiţi pentru sărbătorile de iarnă.

MUREŞ.
Astăzi, de la ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului Naţional din Târgu Mureş poate fi văzută comedia “Scandal la operă”, de Ken Ludwig. 

NEAMŢ.
Restaurantul Casa Romaşcană din Roman a fost redeschis ieri, după 100 de ani. Momentul a fost sărbătorit cu ţuică şi fripturi la proţap.

OLT.
Cinci dintre cele şapte unităţi medicale din judeţ care au incineratoare pentru arderea deşeurilor medicale şi-au închis instalaţiile. Celelalte două urmează să obţină avizul de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Olt.  Incineratoarele trebuie închise până la sfârşitul anului, deoarece nu corespund normelor europene de mediu.

PRAHOVA. 
O tânără de 16 ani, din Bărcăneşti, a ajus la Spitalul de Pediatrie Ploieşti, în comă alcoolică, după ce a consumat alcool industrial.

SATU MARE.
Pădurarii din judeţ sunt în grevă japoneză, nemulţumiţi că au salarii mici şi că sunt obligaţi să plătească prejudiciile aduse de cei care fură lemne din pădure.

SĂLAJ. Fermierii din comunele Zalha şi Şimişna vor primi, începând din această săptămână, câte 50 de euro pe hectar din partea APIA.

SIBIU.
Mâine şi poimâine, de la ora 18.00, sibienii amatori de teatru sunt invitaţi la Hala Balanţa pentru a viziona piesa Faust, după Goethe.

SUCEAVA.
Ştefan Hruşcă va susţine, joi, de la ora 19.30, un concert de colinde cu ocazia aprinderii luminilor de Crăciun, la Iulius Mall Suceava.

TELEORMAN. La Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial, situat în centrul municipiului Alexandria, a avut loc ieri un ceremonial civil, militar şi religios.

TIMIŞ.
Elevele timişorene, coordonate de organizaţia Ardor Banat, au câştigat primul loc la Budva Open 2008, competiţie internaţională de dezbateri desfăşurată în Muntenegru.

TULCEA.  Zilele trecute, peste 1.000 de metri pătraţi de teren viran din cartierul Vest au fost transformaţi în parc de către angajaţii Primăriei Tulcea. Aceştia au asfaltat aleile, au schimbat bordurile şi gardul, au montat bănci noi şi au plantat zeci de pomi. În primăvară, aici va fi amenajat şi un loc de joacă pentru copii.

VASLUI.
Asociaţia umanitară ,,New Chance” a lansat, ieri, alături de organizaţii din Republica Moldova, Ucraina, Belarus şi Rusia, un proiect axat pe problematica HIV/SIDA.

VÂLCEA.
Cei care au participat, ieri, la manifestările dedicate zilei de 1 Decembrie în Râmnicu Vâlcea nu au primit, ca în anii trecuţi, vin şi cozonac din partea prefecturii.

VRANCEA.
După ce au consumat băuturi alcoolice, doi tineri din localitatea Vrâncioaia şi-au omorât în bătaie tatăl în vârstă de 49 de ani.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite