Judeţ cu judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a inaugurat astăzi unitatea SMURD de la Vatra Dornei. Taxele de închiriere a tarabelor din pieţele agroalimentare din Piteşti s-au majorat cu 15%. În Tulcea a fost finalizată cea mai mare parcare din oraş, care poate adăposti 700 de maşini. Un bărbat din Şoimari, judeţul Prahova, a murit electrocutat, încercând să taie un cablu electric cu o foarfecă.

ALBA. Ofiţerii de la Crimă Organizată au anihilat, ieri, o grupare infracţională specializată în traficul de droguri, care acţiona în judeţele Alba, Cluj şi Sibiu.

ARAD. În această seară, de la ora 20.00, la clubul Taboo din Arad va putea fi vizionat musicalul din 1982 al lui Alan Parker, „The Wall“. Intrarea este liberă.

ARGEŞ. Începând din această săptămână, taxele de închiriere a tarabelor din pieţele agroalimentare din Piteşti s-au majorat cu 15%.

BACĂU. Poliţiştii din localitatea Comăneşti au confiscat, luni, peste 200 de brăduţi transportaţi într-o autoutilitară, a căror provenienţă nu a putut fi dovedită de către şofer.

BIHOR. Oradea va fi împânzită de radare fixe, din cauza numărului mare de accidente de circulaţie care au loc pe arterele intens circulate din municipiu.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Bărbatul arestat pentru viol şi incest, care a evadat, luni seară, din curtea Inspectoratului Judeţean de Poliţie, a fost dat în urmărire generală.

BOTOŞANI. Patronii mai multor firme de construcţie spun că cei aproape 5.000 de şomeri din judeţ nu sunt suficient de calificaţi pentru a fi angajaţi.

BRAŞOV. Soprana Felicia Filip îşi încheie turneul în ţară la Opera Braşov, cu Concertul „Filipisima”, mâine, de la ora 19.00. La concert vor mai participa Iris, Ion Caramitru, Mircea Vintilă sau Mike Godorja & Blue Spirit. Preţul biletelor este de 50 lei.


BRĂILA.
După ce s-a certat cu tatăl său, o fată de 16 ani, din oraşul Însurăţei, a înghiţit boabe de porumb tratate cu substanţe toxice. Ea se află acum în afara oricărui pericol.

BUZĂU. 32 de agenţi economici din spaţiul hidrografic administrat de Direcţia Apelor Buzău-Ialomiţa, majoritatea din industria alimentară şi a băuturilor, evacuează apele uzate direct în râul Buzău. Alte 34 de firme îşi deversează apele menajere şi industriale în reţelele de canalizare sau în staţiile de epurare ale oraşelor învecinate.

CARAŞ-SEVERIN. Noul Centru de Coordonare şi Monitorizare a Activităţilor de Intervenţie în Caz de Dezastre al judeţului a fost inaugurat zilele trecute, într-o fostă unitate militară din Reşiţa.

CĂLĂRAŞI. Cele şase spitale de pe raza judeţului şi Serviciul de Ambulanţă au beneficiat anul acesta de fonduri de peste 56 milioane de lei.

CLUJ.
Câteva sute de pensionari au stat la rând, în noaptea de luni spre marţi, în faţa Casei Judeţene de Pensii pentru a-şi depune cererile pentru bilete de tratament.

CONSTANŢA.
Un ofiţer de la Poliţia Transporturi Constanţa a fost reţinut de procurori, luni seară, după ce a fost prins în flagrant primind mită 11.000 de euro.

COVASNA. Poliţiştii din Vâlcele au reţinut o autoutilitară înmatriculată în Braşov, care transporta 10 metri steri de lemn de foc fără acte de provenienţă.

DÂMBOVIŢA. Deşi contractul de reabilitare a Drumului Naţional 72, Găeşti - Târgovişte - Ploieşti, a fost semnat la Târgovişte în urmă cu o lună, lucrările nu au început încă.

DOLJ. Dascălii ar trebui să-şi primească salariile în cel mult două zile, dar în contul primăriilor nu a ajuns până în acest moment nici măcar un leu.

GALAŢI. Consiliul Administrativ al ArcelorMittal va decide, în cursul acestei săptămâni, dacă va disponibiliza în perioada următoare circa 1.500 de salariaţi.

GIURGIU. Un adolescent de 17 ani din Giurgiu a fost amendat de jandarmi, după ce a apelat numărul de urgenţă 112, fiindcă visase că i-a intrat cineva în casă.

GORJ.
Un comisar european va inspecta, în ianuarie, Complexul Energetic Rovinari, pentru a vedea dacă sunt respectate condiţiile de protecţie a mediului. Aici sunt în derulare două proiecte pentru reducerea poluării şi protecţia mediului: unul de evacuare a cenuşii rezultate din arderea cărbunelui în sistem de fluid dens şi unul de desulfurare.

HARGHITA. Un bărbat de 75 de ani care conducea un motoscuter a murit luni, pe DN 13A, în apropiere de Vlăhiţa. Bătrânul nu a acordat prioritate unei autoutilitare.

HUNEDOARA. Primăria Hunedoara a deschis un birou gratuit de consiliere şi testare psihologică pentru locuitorii oraşului.

IALOMIŢA.
La intersecţia DN 1D cu DN 2 au fost finalizate lucrările de amenajare a unui sens giratoriu, necesar din cauza riscului major de producere a accidentelor în zonă.

IAŞI.
Teatrul Luceafărul găzduieşte, până la sfârşitul săptămânii, Târgul de Cadouri „Happy Christmas“, unde se pot găsi ornamente de Crăciun şi obiecte religioase.

ILFOV. Un ilfovean de 41 de ani a blocat, ieri, circulaţia mijloacelor de transport în comun în Piaţa Victoriei din Capitală, după ce şi-a parcat autoturismul în mijlocul drumului.

MARAMUREŞ. Poliţiştii au fost sesizaţi, ieri, că în incinta fostei uzine Sasar din Baia Mare a fost găsit un bărbat carbonizat. Se pare că acesta a fost electrocutat.

MEHEDINŢI. Dumitru Ciurea, 78 de ani, din comuna Bălăciţa, a fost arestat ieri pentru 29 de zile, fiindcă l-a împuşcat în umăr pe consăteanul său Dumitru Marcu, de 34 de ani.

MUREŞ.
Cunoscuţii solişti Dorinel Puia, clarinet, şi Andrei Luca, pian, au susţinut ieri un concert cameral extraordinar la Palatul Culturii din Târgu Mureş.

NEAMŢ. Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş“ din Piatra Neamţ găzduieşte, între 3 şi 7 decembrie, Târgul Naţional de Îmbrăcăminte – Încălţăminte „Expo Fashion“.

OLT. Pompierii din Caracal au reuşit să stingă cu greu flăcările care au distrus, luni seară, mai mult de 100 de metri pătraţi din acoperişul unei case din comuna Studina.

PRAHOVA. Un bărbat de 47 de ani din localitatea Şoimari a murit electrocutat, încercând să taie un cablu electric cu o foarfecă pentru tăiat viţa-de-vie.

SATU MARE.
Peste 84.000 de pachete de ţigări de contrabandă au fost descoperite, ieri, în două căruţe, pe raza comunei Porumbeşti.

SĂLAJ.
Modernizarea fostei săli de şedinţă a Consiliului Judeţean va fi finalizată săptămâna viitoare, au anunţat, ieri, reprezentanţii instituţiei.

SIBIU.
În noaptea de luni spre marţi un şofer care circula cu 200 km/oră a intrat în două autoturisme parcate. Cele trei maşini au fost distruse.

SUCEAVA.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a inaugurat astăzi unitatea SMURD de la Vatra Dornei. Alte două unităţi mai sunt în Suceava şi Siret.

TELEORMAN.
Un bărbat de 62 de ani din Zimnicea a murit, ieri, strivit de propria căruţă, după ce calul s-a speriat şi a luat-o la fugă.

TIMIŞ.
Scriitorul Daniel Vighi îşi lansează la sediul Societăţii Timişoara, azi, de la ora 18.00, volumul de critică literară „Majuscule. Minuscule”.

TULCEA. În municipiu a fost finalizată cea mai mare parcare din oraş, lângă stadionul Delta. Aceasta a costat 300.000 de lei şi poate adăposti 700 de maşini.

VASLUI.
Pensionarii din judeţ vor primi, în zilele de marţi şi joi, consultanţă juridică gratuită de la un avocat, la sediul Casei de Ajutor Reciproc.

VÂLCEA.
Peste 2.000 de locuitori ai judeţului au primit anul acesta gratuit, de la Casa de Asigurări de Sănătate, dispozitive medicale, proteze, orteze şi aparate auditive.

VRANCEA. Şcoala postliceală cu profil sanitar “Vasile Alecsandri”, din Focşani, a fost acreditată de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite