Judeţ cu judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ALBA. Un bărbat care a încercat să-l mituiască pe adjunctul şefului Poliţiei municipiului Sebeş a fost condamnat, ieri, la doi ani de închisoare cu suspendare. ARAD. Până pe 20

ALBA. Un bărbat care a încercat să-l mituiască pe adjunctul şefului Poliţiei municipiului Sebeş a fost condamnat, ieri, la doi ani de închisoare cu suspendare.

ARAD. Până pe 20 decembrie, în Piaţa Avram Iancu din Arad este deschis Târgul de Iarnă, unde se pot cumpăra cadouri de sărbători şi se pot asculta colinde.

ARGEŞ. Autoritatea de Sănătate Publică a oprit consumul de apă de la cişmeaua şcolii din localitatea Suseni, care este contaminată bacteriologic. Primăria a fost amendată cu 2.000 de lei.

BACĂU. Tenorul Costel Busuioc va cânta la Bacău pe 12 decembrie, de la ora 19.00, pe scena Sălii “Ateneu” a Filarmonicii “Mihail Jora”. Un bilet costă 100 de lei.

BIHOR. Luni, de la ora 18.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea va avea loc spectacolul ”Tezaur folcloric”. Preţul unui bilet este de 20 lei.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Administratorul SC Tehnocau Trading SRL, din Năsăud, a fost trimis, ieri, în judecată pentru emiterea de file cec fără acoperire bancară în valoare de 850.000 de lei.

BOTOŞANI. Un pompier de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani a provocat, miercuri seară, un accident grav, după ce s-a urcat băut la volanul unei autospeciale.

BRAŞOV. Încasările la bugetul asigurărilor sociale au crescut în judeţ, de la 550 de milioane de lei în primele 11 luni ale anului trecut la aproape 750 de milioane de lei anul acesta.

BRĂILA. Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi va livra până la sfârşitul anului 5.500 de fazani vii unei firme italiene, la preţul de 12 euro bucata.

BUZĂU. Persoanele din municipiul Buzău care au permise de port-armă vizate în 2003 trebuie să-şi înnoiască vizele la Inspectoratul de Poliţie Judeţean.

CARAŞ-SEVERIN. Inaugurarea noii săli de sport de la Liceul Diaconovici -Tietz din Reşiţa va avea loc astăzi, la ora 10.00.

CĂLĂRAŞI. 15 comune de pe raza judeţului vor beneficia, în perioada următoare, de fonduri pentru construcţia unor baze sportive sau reamenajarea celor vechi.

CLUJ. Magazinele din mall-urile clujene Polus Center şi Iulius Mall au dat startul reducerilor de Crăciun, cuprinse între 20% şi 50%.

CONSTANŢA. În ultima săptămână, în judeţ s-au înregistrat 850 de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare şi 529 de pneumonii.

COVASNA. 16 copii din satul Belani străbat zilnic trei kilometri pe jos până la şcoala din comuna Poian. Primăria a primit, în urmă cu trei luni, un microbuz şcolar, dar nu a găsit un şofer cu permis categoria „D”.

DÂMBOVIŢA. În Târgovişte sunt acum 21,83 mp de spaţiu verde pe locuitor, iar la Moreni 11,61 mp, în condiţiile în care normele europene prevăd 26 mp pentru fiecare locuitor.

DOLJ. La Grupul Şcolar ICM nr. 2 Craiova, poliţiştii au participat la o întâlnire cu comitetul de părinţi şi cadrele didactice, unde au discutat despre violenţă, delincvenţă juvenilă şi violenţă în familie.

GALAŢI. Elevii de la Şcoala nr. 2 din Cudalbi vor petrece a doua iarnă în frig. Primăria a montat calorifere, dar nu a cumpărat şi o centrală termică.

GIURGIU. Administraţia Naţională Apele Române a dat în folosinţă, ieri, la Ogrezeni, un baraj cu o capacitate de 7,6 milioane de metri cubi de apă, care poate asigura întreaga alimentare cu apă a municipiului Bucureşti. Totodată, acest baraj poate asigura protecţia în caz de inundaţii a localităţilor situate în bazinul râului Argeş

GORJ. În Târgu Jiu funcţionează centre sanitar-veterinare pentru verificarea cărnii de porc în zonele Pieţei Centrale, Pieţei 9 Mai, Vădeni şi Biserica de Aramă.

HARGHITA. Primăria Miercurea Ciuc organizează serbarea „În aşteptarea lui Moş Nicolae” azi, de la ora 15.30, în Piaţa Majláth Gusztáv Károly.

HUNEDOARA. Cinematograful Patria din Deva, singurul funcţional din judeţ, va fi trecut în subordinea municipalităţii, care promite modernizarea lui.

IALOMIŢA. Până la finele anului, peste 200 de tineri din Slobozia vor primi în folosinţă gratuită loturi de pământ pentru construirea de locuinţe în cartierul de nord al oraşului.

IAŞI. Trupa britanică Smokie va concerta pe 14 decembrie la Casa de Cultură a Sindicatelor din Iaşi. Preţul unui bilet variază între 60 şi 100 de lei.

ILFOV. În ajunul serii de Moş Nicolae şi în perioada 19-23 decembrie, mall-ul Băneasa Shopping City va fi deschis până la ora 24.00.

MARAMUREŞ. Corala Armonia din Baia Mare îşi începe seria de concerte dedicate sărbătorilor de iarnă, azi, de la ora 18.00, la Liceul de Artă.

MEHEDINŢI. În târgurile de animale din judeţ este interzisă comercializarea porcinelor. Ieri, la Cerneţi, inspectorii veterinari au amendat pentru acest lucru şase tărani cu 1.800 de lei.

MUREŞ. Pârtia de la Bucin a fost oficial deschisă, ieri, administratorii profitând de ninsoarea abundentă din ultimele zile.

NEAMŢ. Protecţia Consumatorului a confiscat 58 de centrale termice şi a aplicat amenzi de 21.000 de lei, deoarece comercianţii nu aveau certificatele de garanţie în regulă.

OLT. Policlinica Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina pierde milioane de lei lunar, din cauza serviciilor oferite asiguraţilor care nu se regăsesc, însă, în evidenţele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate.

PRAHOVA. Restricţiile de circulaţie pe Centura de Vest a municipiului Ploieşti au fost ridicate. Conducătorii auto care se deplasează spre munte sunt sfătuiţi să folosească acest tronson.

SATU MARE. Peste 50 de profesori au pichetat, ieri, sediul Primăriei Satu Mare, nemulţumiţi că nu li se acordă tichete-cadou pentru Ziua Naţională şi Crăciun.

SĂLAJ. Direcţia Judeţeană de Statistică a anunţat, ieri, că în luna octombrie au fost eliberate 61 de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, cu 20,8% mai puţine ca în luna anterioară.

SIBIU. Formaţiile Goombay Dance Band, Saragosa Band şi No Mercy vor susţine concerte de Revelion în Piaţa Mare din Sibiu.

SUCEAVA. Poliţiştii de frontieră din Siret au confiscat, ieri, ţigări de contrabandă de peste 60.000 de lei, ascunse într-un microbuz.

TELEORMAN. Un taximetrist de 29 de ani, din Alexandria, a murit miercuri seară, după ce o ţeavă metalică aruncată de pe marginea şoselei l-a lovit în frunte.

TIMIŞ. Prima expoziţie de obiecte realizate manual din vestul ţării poate fi vizitată, azi şi mâine, între orele 12.00 şi 20.00, la Direcţia de Patrimoniu din Timişoara.

TULCEA. Până la începutul returului, la stadionul Delta din Tulcea se vor efectua lucrări de reamenajare a spaţiilor tehnice, investiţia ridicându-se la aproape 200.000 de lei.

VASLUI. Asistaţii sociali din mediul rural riscă să rămână fără servicii medicale gratuite luna aceasta, pentru că primăriile nu au trimis actele necesare la Casa de Asigurări de Sănătate Vaslui. Neglijenţa funcţionarilor va afecta câteva sute de persoane fără loc de muncă, majoritatea din localităţile Bârlad, Huşi, Negreşti şi Murgeni.

VÂLCEA. La Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” se desfăşoară până pe 12 decembrie Festivalul „Crăciun European”.

VRANCEA. Centrala termică a spitalului din localitatea Panciu funcţionează doar câteva ore, dimineaţa şi seara, fiindcă primăria nu dispune de fonduri pentru a ajuta unitatea medicală.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite