Judet cu judet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Azi, la Arena Antonio Alexe din Oradea, debutează Campionatul European de Shotokan.  Intrarea în Alba Iulia dinspre Sebeş, pe DN 1, este blocată astăzi, din cauza unor lucrări.  În 23 de localităţi rurale mari din judeţul Teleorman se va desfăşura, azi, colectarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice.  În acest an, în judeţul Mureş au fost înregistrate 105 cazuri de rabie.

ALBA. Astăzi, intrarea în Alba Iulia dinspre Sebeş, pe DN 1, este blocată din cauza unor lucrări. Şoferii sunt direcţionaţi pe centura de ocolire a oraşului.

ARAD. Circulaţia autoturismelor în zona Podgoria din Arad va fi închisă azi, între orele 8.00 şi 12.00, în timpul ceremoniei de sfinţire a Noii Catedrale Ortodoxe Sfânta Treime.

ARGEŞ. Festivalul  ,,Florile dalbe“,  la care s-au înscris 70 de ansambluri şi grupuri de colindători şi urători din judeţ, debutează azi, la ora 11.00, la Casa de Cultură Ştefăneşti.

BACĂU. Un agent al Poliţiei Rutiere Bacău a ajuns la spital, joi seară, după ce a căzut într-un canal. Poliţistul ancheta un accident de circulaţie provocat de un coleg.

BIHOR. Azi, la Arena Antonio Alexe din Oradea, debutează Campionatul European de Shotokan, la care participă peste 400 de sportivi.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Profesorul Heinrich Schnatmann a primit, ieri, o diplomă de excelenţă din partea Consiliului Judeţean, pentru sprijinul oferit mai multor unităţi medico-sociale din judeţ.

BOTOŞANI. Aproape 200 de tineri din judeţ au participat, joi, la un marş al tăcerii şi au format un lanţ uman cu ocazia Zilei Mondiale împotriva SIDA.

BRAŞOV. În weekend, la Centrul Cultural „Reduta“ din Braşov are loc „Rădăcini Fest“, ce are ca scop prezentarea tradiţiilor şi obiceiurilor specifice minorităţilor etnice din ţară.

BUZĂU. Nouă firme din judeţ au obţinut autorizaţie pentru a comercializa obiecte pirotehnice în ajunul Anului Nou. Nerespectarea legislaţiei se sancţionează cu amendă sau cu închisoare.

CARAŞ-SEVERIN. Primele 35 de computere oferite de Guvern prin programul „Calculatoare pentru Liceu” vor fi distribuite la Şcolile de Arte şi Meserii din Prigor şi Teregova.

CĂLĂRAŞI. Profesorii navetişti din comuna Grădiştea, care nu au primit anul acesta bani de drum, au câştigat procesul cu Primăria din localitate, care este obligată să le deconteze deplasările.

CLUJ. Eleva Daneş Raluca şi medicul Monica Munteanu au fost desemnaţi, aseară, voluntarii anului în judeţ. Nokia a obţinut titlul de cel mai important finanţator.

CONSTANŢA. Astăzi, la Mangalia, va fi inaugurat Târgul de Crăciun. Invitat special va fi Moş Nicolae, care le va împărţi cadouri copiilor din oraş.

COVASNA
. La Liceul „Constantin Brâncuşi“ din Sfântu Gheorghe are loc, zilele acestea, „Congresul European al Personajelor Legendare“.

DÂMBOVIŢA. Salvamontiştii îi avertizează pe cei care se deplasează în zona Padina că pe DJ 714 se circulă în condiţii de iarnă. Autoturismele trebuie dotate cu cauciucuri de iarnă şi cu lanţuri antiderapante. Totodată, turiştii nu trebuie să se aventureze pe traseele montane noaptea, deoarece în zonă şi-au făcut apariţia haite de lupi.

DOLJ. Începând de azi, se vor institui noi sensuri unice în Craiova: pe str. Petre Ispirescu se va circula dinspre intersecţia cu str. Dezrobirii, iar pe str. Arh. Ion Mincu, dinspre str. Traian Lalescu.

GIURGIU. Din cele 51 de localităţi rurale din judeţ, 21 au pregătit proiecte de dezvoltare pentru obţinerea de fonduri structurale. Potrivit Agerpres, proiectele au valoarea cu­prin­să între 1 şi 2,5 mili­oane de euro şi vizează reţele de apă şi dezvoltarea infrastructurii. Autorităţile speră ca un număr cât mai mare dintre proiecte să fie declarate eligibile.

GALAŢI. Un locuitor al comunei Matca a chemat poliţia, joi, pentru că s-a pomenit în casă cu o femeie de 39 de ani, în stare de ebrietate, dezbrăcată complet.

GORJ. Elevii din peste 20 de şcoli din judeţ vor participa, săptămâna viitoare, la târgul de oferte de educaţie „Festivalul Naţional al Şanselor Tale”.

HARGHITA. Pentru lucrările de pe râul Trotuş şi afluenţi, destinate preîntâmpinării efectelor inundaţiilor, au fost alocate două milioane de euro.

HUNEDOARA. 30 de fermieri din Ţara Haţegului aşteaptă de doi ani despăgubiri pentru câteva zeci de cabaline sacrificate fiindcă erau bolnave de anemie infecţioasă.

IALOMIŢA. Astăzi, la Feteşti, vor fi inaugurate instalaţiile de iluminat şi ornamentele care vor împodobi, timp de o lună, zona centrală a municipiului.

IAŞI. Cei care aruncă mucuri de ţigară pe domeniul public din Iaşi riscă să plătească între 190 şi 370 de lei. Luna trecută, valoarea amenzilor a fost de 320.000 de lei.

ILFOV.
Agenţia Naţională Antidrog a început procesul de supraveghere epidemiologică şi comportamentală în rândul consumatorilor de droguri injectabile din judeţ.

MARAMUREŞ. Azi, de la ora 17.00, la Casa de cultură din Borşa, 11 eleve vor concura  pentru titlul de “Miss Liceu”.

MEHEDINŢI. Primăriile din judeţ au primit de la Guvern, pentru finalizarea unor lucrări sau realizarea studiilor de fezabilitate a unor proiecte comunitare, 1.167.000 de lei.

MUREŞ. În acest an, în judeţ au fost înregistrate 105 cazuri de rabie. Cea mai mare parte dintre ele, 91, au fost semnalate la vulpi.

NEAMŢ. Reprezentanţii E.On susţin că pana de curent care a lăsat, miercuri noapte, jumătate din oraşul Roman în beznă s-a produs din cauza ceţii.

OLT. Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor îi sfătuiesc pe oameni să fie atenţi la achiziţiile online: să cumpere de la companii cunoscute şi să aibă grjă la informaţiile oferite despre carduri.

PRAHOVA.
O casă din Măgurele şi un atelier de confecţionat lumânări şi două autoturisme din Ploieşti au fost distruse, joi noapte, de incendii provocate de fulgere.

SATU MARE
. A treia ediţie a Festivalului „Castelanii” se amână pentru primăvara anului viitor, din lipsă de participanţi.

SĂLAJ
. Moş Nicolae va veni astăzi la voluntarii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Sălaj, ca semn de apreciere pentru activitatea desfăşurată.

SIBIU. Direcţia Silvică va tăia anul acesta 16.000 de brazi şi 1.000 de molizi, pe care îi va comercializa la preţuri între 25 şi 35 de lei.

SUCEAVA. Membrii organizaţiei „Cercetaşii României” vor aprinde 5.000 de lumânări în centrul Sucevei, mâine, la ora 18.00, cu ocazia primei ediţii a Festivalului Luminii.

TELEORMAN. În 23 de localităţi rurale mari din judeţ se va desfăşura, astăzi, colectarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice.

TIMIŞ. Iluminatul festiv din Timişoara a fost inaugurat aseară, odată cu deschiderea oficială a Târgului de Crăciun 2009.

TULCEA. Localitatea Ilgani are o nouă reţea de apă-canal, care traversează Dunărea pe sub albie pe o distanţă de 300 de metri. Lucrările au costat peste 700.000 de lei.

VASLUI
. Mii de locuitori ai municipiului Vaslui nu vor avea căldură de Sărbători dacă Termica SA nu va încasa sumele pentru agentul termic furnizat în luna noiembrie.

VÂLCEA
. Până pe 17 decembrie, 4.000 de copii din Râmnicu Vâlcea vor primi din partea Primăriei pachete cu dulciuri, fructe şi băuturi răcoritoare.

VRANCEA
. Un tânăr de 21 de ani, închis în Penitenciarul de maximă siguranţă Focşani pentru manifestări rasiste, pro­­testează de câteva zile faţă de sentinţă prin greva foamei.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite