Judet cu judet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Olimpicii din Brăila au fost premiaţi cu sume variind între 200 şi 300 de lei 7 35% din locuitorii judeţului Arad nu şi-au făcut analizele gratuite pe baza taloanelor primite de la minister  “Festivalul Luminii” ajunge astăzi, la ora 18.00, în Piaţa Unirii din Timişoara.Din cauza furturilor masive de brazi din anii trecuţi, Direcţia Silvică din judeţul Dâmboviţa scoate la vânzare 1.000 de molizi

ALBA. La „Târgul căciulilor“, desfăşurat, ieri, la Blaj, s-au mâncat mici, s-a băut bere şi s-au făcut cumpărăturile de iarnă.

ARAD. 35% din locuitorii judeţului nu şi-au făcut analizele gratuite pe baza taloanelor primite de la minister.

BACĂU. Primăria muncipiului Bacău s-a pregătit pentru iarnă cu 14 utilaje de deszăpezire, 350 de tone de sare şi 700 de metri cubi de nisip.

BIHOR. Piesa “Cum vă place”, de William Shakespeare, poate fi urmărită azi şi mâine, de la ora 17.00, la Teatrul pentru Copii şi Tineret Arcadia din Oradea. Biletul costă 4 lei.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Un monument dedicat sfinţilor, eroilor şi personalităţilor marcante din Bistriţa a fost dezvelit, ieri, la Protopopiatul Ortodox Român din Piaţa Unirii.

BOTOŞANI. Reabilitarea drumului de la Vorona nu va începe anul acesta, aşa cum era programat. Cei 300.000 de lei vor fi direcţionaţi spre o altă lucrare.

BRAŞOV. Copiii de la Grădiniţa nr. 1 din Predeal au inaugurat, ieri, patinoarul de lângă piaţă.

BRĂILA. Olimpicii din judeţ au fost premiaţi, vineri, de către oficialităţile locale, cu sume variind între 200 şi 300 de lei, în funcţie de performanţe.

BUZĂU. În municipiul Buzău, brazii de Crăciun vor fi vânduţi doar în faţa Pieţei Centrale. Cei care vor comercializa pomii în alte locuri vor fi amendaţi.

CARAŞ-SEVERIN. La sediul Forumului Democrat al Germanilor din Bocşa are loc astăzi, de la ora 15.00, un spectacol de dansuri şi cântece tradiţionale germane.

CĂLĂRAŞI. Preţul serviciilor de salubrizare oferite de societatea Urban Călăraşi s-a majorat cu aproximativ 12 procente, de la 2,12 lei, la 2,37 lei pe lună.

CLUJ. Festivalul Luminii se va desfăşura, azi, de la ora 18.00, pe Cetăţuie. Vor fi aprinse 12.000 de lumânări şi va avea loc un concert de muzică folk suţinut de trupa „Unde”.

CONSTANŢA. S-a deschis patinoarul din incinta Palatului Copiilor din Constanţa. Pentru o oră, biletul costă 20 de lei, iar închiriatul patinelor, 10 lei.

COVASNA. Consiliul Judeţean a aprobat participarea, alături de CJ Harghita, la un proiect de peste 800.000 de lei, pentru instruirea a 40 de experţi în planificare strategică.

DÂMBOVIŢA. Din cauza furturilor masive de brazi din anii trecuţi, Direcţia Silvică scoate anul acesta pe piaţă 1.000 de molizi. Preţurile variază între 10 şi 20 de lei.

DOLJ. Mâine, de la ora 16.00, la Teatrul Naţional din Craiova, cei mai buni sportivi şcolari din 2008 şi antrenorii lor vor primi premii de 150.000 de lei.

GALAŢI. Un grup de săteni din comuna Lieşti a înaintat Consiliului Local un proiect pentru construirea unei piscine în locul stadionului comunal. Localitatea nu dispune de reţea de gaze şi canalizare.

GIURGIU. Un tânăr de 24 de ani a fost prins, la Giurgiu, în timp ce încerca să introducă în ţară patru pistoale cu gaz şi zeci de cartuşe.

GORJ. Peste 200 de pensionari din judeţ au participat, vineri, la o masă tradiţională cu ocazia zilei de Sfântul Nicolae.

HARGHITA. Voluntarii Crucii Roşii au luat startul, ieri, în “Maratonul Moşului”, acţiune caritabilă menită să strângă fonduri pentru copiii cu sindromul Down din judeţ.

HUNEDOARA. Aproximativ 1.500 de locuitori ai judeţului îşi vor pierde locurile de muncă până în primăvara anului 2009, cea mai afectată zonă fiind Valea Jiului.

IALOMIŢA. Primăria Slobozia a alocat 17.000 de euro pentru manifestările din 27 şi 31 decembrie. 13.000 de euro vor primi artiştii, iar 4.000 de euro vor costa sunetul, luminile şi artificiile.

IAŞI. Guvernul a trimis, vineri, o adresă către Consiliul Judeţean prin care anunţă că nu va aloca niciun ban pentru modernizarea Aeroportului Internaţional Iaşi până în anul 2011.

ILFOV. Numeroşi pietoni traversează neregulamentar autostrada Bucureşti-Piteşti în zona kilometrului 11. Poliţiştii le recomandă şoferilor să reducă viteza şi să circule cu atenţie în zonă.

MARAMUREŞ. Ieri, la Liceul „Nicolae Titulescu” din Baia Mare, a început Târgul Firmelor de Exerciţiu, cu 46 de firme înfiinţate de elevi pentru dezvolta­rea educaţiei antreprenorială.

MEHEDINŢI. Membrii unui ansamblu folcloric din judeţ se află în Polonia, pentru a prezenta obiceiurile şi portul popular autohton în oraşul Zwolen, proaspăt înfrăţit cu Drobeta Turnu-Severin. 

MUREŞ. Noul patinoar artificial din Târgu Mureş, care va fi amplasat în faţa scenei din Cetatea Medievală, va fi inaugurat odată cu Orăşelul Copiilor, pe 12 decembrie.

NEAMŢ. Niciun comerciant de petarde şi artificii nu a cerut până acum autorizaţie de la Inspectoratul Teritorial de Muncă din judeţ.

OLT. Autoritatea de Sănătate Publică a decis amânarea campaniei de vaccinare împotriva cancerului de col uterin.

SATU MARE
. Conducerea Casei de Cultură din Carei a decis să transforme Târgul de Crăciun într-un festival de colinde, care va începe pe 16 decembrie şi va dura şapte zile.

SĂLAJ. Azi, de la ora 17.00, la Catedrala episcopală „Înălţarea Domnului” din Zalău, va avea loc un concert de colinde susţinut de grupuri de elevi de la şcolile din oraş.

SIBIU. Patronul Hotelului Simba din Sibiu a scos în noaptea de vineri spre sâmbătă, în faţa localului, pe unul dintre cele mai aglomerate bulevarde din oraş, 50 de perechi de ghete şi cizme pentru copiii orfani. Iniţiativa acestuia a fost primită cu bucurie de clienţi şi localnici, care au ajutat la umplerea încălţămintei cu cadouri.

SUCEAVA. Primăria municipiului Suceava a alocat pentru noaptea de revelion 100.000 de lei, mult mai puţin decât în anii precedenţi. Noul an va fi sărbătorit în faţa Casei de Cultură din centrul oraşului.

PRAHOVA. Un bărbat de 55 de ani din Ploieşti, care conducea ieri în stare de ebrietate, era să lovească un poliţist care a încercat să-l oprească în Găgeni, s-a răsturnat cu maşina şi a rupt o ţeavă de gaze. Bărbatul a refuzat să iasă din autoturism, care a fost repus pe roţi, după două ore, cu el înăuntru. Ploieşteanul avea o alcoolemie de 0,93 la mie.

TELEORMAN. Centrul Judeţean de Con­servare şi Promovare a Culturii Tra­diţionale Teleorman găzdu­ieş­te, zilele acestea, o ex­po­ziţie de ceramică şi desen.

TIMIŞ. “Festivalul Luminii” ajunge astăzi, la ora 18.00, pentru prima dată, în Piaţa Unirii din Timişoara, cu sute de lumânări, concerte şi numere de jonglerie.

TULCEA. Dacă F.C. Delta Tulcea nu-şi plăteşte, săptămâna viitoare, datoriile de 400.000 de lei, clubul de fotbal riscă să-şi piardă dreptul de participare în campionat şi mai mulţi jucători.

VASLUI. Numărul autoturismelor vechi aduse în judeţ din Uniunea Europeană, între 1 iulie şi 1 decembrie, a crescut cu 400% faţă de perioada similară a anului trecut.

VÂLCEA. 3.723 de persoane din judeţ au cărţile de identitate expirate şi 1.913 adolescenţi nu au deloc buletin.

VRANCEA. Patru familii de sinistraţi din comuna Corbiţa au primit 454.000 de lei de la membrii Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă. 7

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite