Judet cu judet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Local Bacău a aprobat un proiect de reabilitare a azilului de bătrâni din oraş  Autoritatea de Sănătate Publică Botoşani nu a primit necesarul de lapte praf gratuit pentru sugari  Anul acesta, turismul vânătoresc a adus peste 300.000 de lei judeţului Brăila Judeţele Ilfov şi Giurgiu se află în litigiu de hotar pentru aproximativ o sută de hectare de teren

ALBA. Toate lucrările de reparaţii şi asfaltări pe drumurile judeţene au fost sistate, începând de ieri, din cauza condiţiilor meteo. Lucrările vor fi reluate la primăvară.

ARAD. În zona Cinema Dacia – Policlinica Municipală din Arad se instituie sens unic pe strada Ion Andreescu, dinspre Bulevardul Revoluţiei spre Bulevardul Vasile Milea.

ARGEŞ. Azi, între orele 9.00 şi 16.00, va fi întreruptă alimentarea cu energie elctrică în comunele Valea Mare–Pravăţ, Sălătrucu, Cicăneşti, Buzoeşti, Călineşti şi Bascov.

BACĂU. Consiliul Local Bacău a aprobat un proiect de reabilitare a azilului de bătrâni din oraş. Valoarea investiţiei este estimată la  998.000 euro şi va fi realizată în 18 luni.

BIHOR. Inspectoratul Teritorial de Muncă va funcţiona, de pe 22 decembrie, în noul sediu din Oradea, situat pe Calea Armatei Române, nr. 1A, corpul D.

BISTRIŢA-NĂSĂUD
. Statuia lui George Coşbuc din Parcul Municipal al Bistriţei ar putea fi mutată în piaţeta din faţa Centrului Cultural Municipal.

BOTOŞANI. Autoritatea de Sănătate Publică nu a primit necesarul de lapte praf gratuit pentru sugari, aferent lunii decembrie.

BRAŞOV. Primăria Crizbav împreună cu un investitor privat vor repara şi vor introduce în circuitul turistic Cetatea situată la patru kilometri de comună.

BRĂILA. Anul acesta, turismul vânătoresc a adus peste 300.000 de lei în judeţ, după ce această activitate fusese grav afectată de gripa aviară din 2004.

BUZĂU. Peste cinci ore au acţionat pompierii pentru stingerea unui incendiu izbucnit, luni noapte, la o casă socială aparţinând Primăriei Buzău în care locuiesc nouă familii.

CARAŞ-SEVERIN.
Astăzi, de la ora 18.00, la Sala „Lira” a Liceului de Artă din Reşiţa va avea loc spectacolul „E vremea colindelor”.Intrarea este liberă.

CĂLĂRAŞI. Asociaţia Gaia Animali Ambiente va construi un nou adăpost pentru animalele fără stăpân, pe un teren de 5.300 de metri pătraţi dat în folosinţă gratuită de Primăria Călăraşi.

CLUJ. Joi, la Teatrul Naţional din Cluj, va avea loc concertul Orchestrei Baroce a Uniunii Europene. Ansamblul este compus din 24 de muzicieni din toate colţurile Europei.

CONSTANŢA. Ieri, poliţiştii au reţinut un bărbat, iar alţi doi au reuşit să fugă, după ce şi-au abandonat, în localitatea Mihail Kogălniceanu, maşina în care se afla un seif sustras de la Primăria din Ostrov.

COVASNA. În judeţ va fi pus la punct un Centru de excelenţă pentru 100 de copii şi 40 de profesori. Proiectul presupune organizarea de cursuri în vederea creşterii performanţelor în diferite domenii.

DÂMBOVIŢA. De la începutul anului, au fost depistate 144 de furturi de energie electrică în judeţ. Celor în cauză li s-au întocmit dosare penale.

DOLJ. Începând de mâine, de la ora 7.00, se întrerupe furnizarea de apă rece, timp de 24 de ore, în mai multe cartiere din Craiova: Craioviţa Nouă, Corniţoiu, George Enescu, Brazda lui Novac, Bariera Vâlcii, Rovine, Lăpuş-Argeş, Centru, Lăpuş, Valea Roşie, Calea Bucureşti, Nicolae Titulescu şi Calea Severinului.

GALAŢI. Muzeul de Istorie Galaţi găzduieşte o expoziţie cu descoperirile arheologice realizate în anul 2008 în siturile din judeţ.

GIURGIU. Copiii instituţionalizaţi din patru case de tip familial din municipiul Giurgiu vor participa zilele acestea la un curs de dans modern.

GORJ. Peste 800 de porci mistreţi din judeţ vor fi vaccinaţi împotriva pestei porcine.

HARGHITA. Din totalul de 1.693 de eleve înscrise în clasa a IV-a în judeţ, doar 312 au primit vaccinul împotriva cancerului de col uterin.

IALOMIŢA. Au început lucrările la complexul comercial Kaufland din Slobozia. Acesta va fi finalizat de Paşte şi va crea peste 150 de noi locuri de muncă.

IAŞI. Pe siteul Primăriei Iaşi, www.primaria-iasi.ro, poate fi consultată harta de zgomot, cu zonele cele mai gălăgioase sau cele mai liniştite din oraş.

ILFOV. Judeţele Ilfov şi Giurgiu se află în litigiu de hotar pentru aproximativ o sută de hectare, ambele având titluri de proprietate emise pentru terenuri care s-ar încadra în teritoriul celuilalt judeţ.

MARAMUREŞ. Locurile de parcare din oraşul Cavnic sunt insuficiente pentru cei peste 1.000 de schiori care iau cu asalt pârtiile din zonă în fiecare weekend.

MEHEDINŢI. Pentru a proteja fondul silvic din judeţ, anul acesta nu vor fi scoşi la vânzare, în târguri şi pieţe, tradiţionalii brazi de Crăciun.

MUREŞ. În urma ultimei acţiuni „Marea Debarasare”, în judeţ au fost colectate 8.700 de kilograme de deşeuri electrice şi electronice.

NEAMŢ. Salariaţii fabricii de ţevi Petrotub vor încasa câte 1.500 lei, primă de Crăciun. În primul semestru al anului, uzina cu 2.000 de angajaţi a pierdut 11 milioane de euro.

OLT. Consilierul judeţean Gheorghe Buică a rămas fără permis de conducere după ce a provocat un accident de circulaţie chiar în faţa Consiliului Judeţean.

PRAHOVA. Un bărbat de 30 de ani din Boldeşti Scăieni a ajuns, în weekend, la spital, cu arsuri pe tot corpul, după ce a încercat să folosească o instalaţie artizanală de pârlit porcii.

SATU MARE
. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă anunţă că în judeţ sunt disponibile 522 de locuri de muncă. Majoritatea, 449, sunt în municipiul Satu Mare.

SĂLAJ. Şoferii sunt atenţionaţi că, în această săptămână, pe raza judeţului va avea loc o acţiune amplă de depistare a conducătorilor auto aflaţi sub influenţa alcoolului.

SIBIU. Peste 70 de milioane de lei au fost cheltuiţi, anul acesta, pentru reabilitarea străzilor din Sibiu. Au continuat lucrările pe zece străzi şi au fost demarate lucrări pe alte 37.

SUCEAVA. Un bebeluş abandonat de mamă în scara unui bloc din Fălticeni va fi crescut de un asistent maternal al Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilului Suceava.

TELEORMAN. În cadrul celei de a patra ediţii a campaniei Marea Debarasare, în Alexandria au fost colectate doar 20 de kilograme de deşeuri electrice şi electronice.

TIMIŞ. Astăzi, de la ora 17.00, la fundaţia Adam Muller Guttenbrun din Timişoara, se sărbătoresc 60 de ani de la adoptarea Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului.

TULCEA. Primarul şi viceprimarul din comuna Ciucurova şi-au dat primăria în judecată pentru recâştigarea unor drepturi băneşti.

VASLUI. Conducerea Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din municipiul Bârlad a hotărât în această lună să acorde un ajutor în valoare totală de 40.000 de lei celor nevoiaşi. Beneficiari vor fi 800 de bătrâni, ale căror venituri nu depăşesc 400 de lei lunar. Suma pe care o va primi fiecare pensionar este 50 de lei.

VÂLCEA. Din cei peste 266.000 de locuitori ai judeţului care şi-au făcut analizele gratuite, peste 70.000 au fost depistaţi cu risc de diabet.

VRANCEA. Peste 200 de copii de etnie romă din judeţ nu au fost vaccinaţi împotriva rujeolei fiindcă au chiulit de la şcoală în ziua vaccinării.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite