Judet cu judet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Diabeticilor din Arad acordă alimente dietetice membrilor săi care au cotizaţia plătită  Un bărbat din localitatea Dumitra, judeţul Bistriţa-Năsăud, a murit carbonizat după ce casa i-a fost cuprinsă de flăcări  Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Buzău oferă 347 de locuri de muncă  Producătorii agricoli din judeţul Vaslui şi-au vândut marfa cu 70% mai ieftin decât anul trecut

ALBA. Timpul nefavorabil şi preţurile mari ţin schiorii departe de pârtia de la Arieşeni. O urcare cu teleschiul costă 50 de lei, în condiţiile în care pârtia are doar 1 km lungime.

ARAD. Asociaţia Diabeticilor din judeţ acordă, la magazinul Elcrin, de lângă Biserica Roşie, alimente dietetice membrilor săi care au cotizaţia plătită.

ARGEŞ. Direcţia Generală a Finanţelor Publice organizează, azi, de la ora 12.00, o întâlnire cu contribuabilii pe tema modificărilor aduse Codului Fiscal din 2009.

BACĂU. Primăria Bacău va construi o nouă bază sportivă, cu un stadion de 15.000 de locuri şi o sală polivalentă de 5.000 de locuri, în zona străzilor Constanţei şi Tineretului.

BIHOR. Mâine, de la ora 19.00, în Sala „Enescu-Bartok“ a Filarmonicii de Stat Oradea, va avea loc un concert simfonic sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare.

BISTRIŢA-NĂSĂUD
. Un bărbat în vârstă de 71 ani, din localitatea Dumitra, a murit carbonizat, după ce casa în care locuia a fost cuprinsă de flăcări, marţi noapte.

BOTOŞANI. Elevii din clasele V-VIII de la Colegiul Naţional „A.T. Laurian“ primesc, zilnic, o masă caldă la cantina unităţii. Elevii au meniu fix în valoare de 3,5 lei.

BRAŞOV. La a cincea ediţie a Campaniei de colectare a deşeurilor electrice şi electrocasnice au fost strânse  7.037 de kilograme, cantitate considerată insuficientă.

BRĂILA. Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Brăila organizează expoziţia „Christmas Day“, în perioada 11-14 decembrie, la Sala Polivalentă Danubius.

BUZĂU. Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă din judeţ oferă 347 de locuri de muncă, cele mai multe în domeniul industriei textile.

CARAŞ-SEVERIN. În judeţ există o criză acută de sânge grupa B III.  Echipa Centrului de Transfuzii din Reşiţa a început o campanie de recoltare în judeţ.

CĂLĂRAŞI. 292 de hectare de teren extravilan de lângă municipiul Călăraşi vor fi închiriate crescătorilor de animale din judeţ care se înscriu până la 20 ianuarie.

CONSTANŢA. Ion Paizan, 66 de ani, din Eforie, a dispărut de la domiciliu pe 22 noiembrie. El are 1,65 metri înălţime, 70 de kilograme şi ochi căprui.

COVASNA. Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat cumpărarea unui bloc cu 32 de apartamente pentru tinerii medici stagiari, actori sau profesori din municipiu.

DÂMBOVIŢA. Începând de astăzi, Crucea Roşie Dâmboviţa a implementat programul social „Speranţă pentru bătrâni“. Prin intermediul programului, 60 de persoane vârstnice din judeţ vor beneficia gratuit, printre altele, de persoane însoţitoare, de consiliere psihologică şi socială, dar şi de pachete cu alimente.

DOLJ. Un apartament situat în cartierul Craioviţa din Craiova a luat foc, ieri, după ce unul dintre locatari a uitat o tigaie pe aragaz.

GALAŢI. Ieri, la Galaţi, România, Ucraina şi Republica Moldova au semnat actul constitutiv al Asociaţiei de cooperare transfrontalieră „Euroregiunea Dunărea de Jos“.

GIURGIU. Aproape 200 de pocnitori, a căror folosire este interzisă de lege, au fost confiscate, ieri, de la un cetăţean româno-sirian la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse.

GORJ. 14 reprezentanţi ai Consiliului Judeţean al Liderilor de Tineret din judeţ au efectuat o vizită în comitatul Norwich, din Anglia, pentru a afla cum se implică tinerii în luarea deciziilor politice.

HARGHITA. Unsprezece localităţi din judeţ sunt, în continuare, nealimentate cu energie electrică din cauza ninsorilor abundente căzute în ultimele două zile. Printre localităţile care nu au curent electric, de duminică noaptea, se numără Izvoru Mureşului, Borzont, Joseni, Dârjiu, Ulieş, Mărtiniş, Armăşeni, Vrabia şi câteva sate mai mici.

HUNEDOARA. 29 de organizaţii nonguvernamentale din ţară se reunesc la Castelul Corvinilor, în perioada 12-14 decembrie, pentru a-şi promova ONG-urile.

IALOMIŢA. Zilele trecute a fost inaugurată noua grădiniţă din Ograda, care va găzdui 75 de preşcolari. Investiţia de 360.000 de lei a fost suportată din bugetul de stat.

IAŞI. Colegiul de Arte „Octav Băncilă“ vrea să înfiinţeze o secţie de canto-jazz care să poarte numele Anca Parghel. Artista a absolvit liceul ieşean în 1976.

ILFOV. Rata şomajului în judeţ, pentru noiembrie, a fost de 1,4%, faţă de media de 4,1%, la nivel naţional.

MARAMUREŞ. Până la finalul anului, profesorii din judeţ trebuie să recupereze cele două ore de curs pierdute în timpul grevei de avertisment din 10 noiembrie.

MEHEDINŢI. În noiembrie, cei 268 de copii cu vârsta de până la un an din judeţ au primit doar patru cutii de lapte praf, în loc de opt, fiindcă fondurile s-au epuizat.

MUREŞ. 50 de posesori de autovehicule vechi au protestat ieri, în zona pieţei de maşini din Târgu-Mureş, faţă de ordonanţa care triplează taxa de primă înmatriculare.

NEAMŢ. În urma anchetelor sociale efectuate în comunele Piatra Şoimului, Agapia, Băltăteşti şi Crăcăoani au fost depistaţi 34 de bătrâni cu pensie lunară sub 50 de lei.

OLT. Claudiu G., 29 de ani, din comuna Slătioara, a fost prins la volanul unui autoturism în stare de ebrietate şi fără a avea permis de conducere.

PRAHOVA. Pe Valea Prahovei, preţurile la imobile şi terenuri au scăzut cu 60-70% faţă de perioada similară a anului trecut şi cu 30% faţă de astă-vară.

SATU MARE. La Satu Mare au început să sosească computerele pentru elevi, în cadrul programului „Un calculator pentru fiecare elev“. Luna aceasta vor fi livrate 553 de bucăţi.

SĂLAJ. În urma campaniei „Marea Debarasare“, din cele 57 de comune din judeţ au fost strânse doar câteva televizoare, un fax şi două radiouri.

SIBIU. Muzeul Astra din Sibiu va participa la un târg de Crăciun în Austria, alături de cinci creatori populari, care vor prezenta obiecte specifice sezonului de iarnă.

SUCEAVA. Pieţele şi bazarele din judeţ sunt verificate, în această săptămână, de inspectorii veterinari, pentru a descoperi dacă comercianţii vând ilegal produse din carne.

TELEORMAN. Doi fraţi din comuna Mereni, de 26 şi 23 de ani, care au tâlhărit un consătean, la sfârşitul lunii noiembrie, au fost reţinuţi de poliţişti ieri.

TIMIŞ. A doua ediţie a Târgului de iarnă se deschide astăzi, de la ora 11.00, cu o prezentare de modă, la Casa Tineretului din Timişoara. Preţul unui bilet este de 3 lei.

TULCEA. Primele 40 de computere din totalul de 300 programate în acest an pentru judeţ, prin programul naţional „Un calculator pentru fiecare“, au ajuns la elevii din Măcin.

VASLUI. Producătorii din judeţ au avut un an agricol dezastruos, fiind nevoiţi să-şi vândă marfa la preţuri cu 70% mai mici faţă de cele de anul trecut.

VÂLCEA. Un băiat de 15 ani s-a ales cu dosar penal, luni seară, după ce a fost descoperit în trafic, la volanul autoturismului părinţilor, pe DJ 646.

VRANCEA. O şcoală şi o grădiniţă din Adjud au intrat în reparaţii capitale. Ministerul Educaţiei a alocat şcolii 837.238 de lei şi grădiniţei 956.452 de lei.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite