Judet cu judet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ALBA. Astăzi, de la ora 19.00, Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia va găzdui un recital de colinde şi cântece rituale al Ansamblului de Muzică Tradiţională Românească „Icoane”.

ALBA. Astăzi, de la ora 19.00, Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia va găzdui un recital de colinde şi cântece rituale al Ansamblului de Muzică Tradiţională Românească „Icoane”.

ARAD. Începând din această săptămână şi până la sfârşitul perioadei Sărbătorilor de iarnă, arădenii au parte de o surpriză din partea Moşului.

Tramvaiul lui Moş Crăciun îi plimbă pe micuţi pe străzile din oraş. Pentru grupuri mai mari de copii se pot face rezervări la numărul de telefon 0257-243981.

ARGEŞ. Filarmonica Piteşti prezintă, azi, de la ora 19.00, concertul vocal simfonic ,,Scurta cronică a Annei Magdalena Bach“, sub bagheta dirijorului german Vincent Grueger. 

BACĂU. Zeci de porci sunt vânduţi pe marginea drumului, la intrarea în Oneşti. Comercianţii afirmă că îşi vând astfel marfa deoarece târgul de animale e închis de peste un an.

BIHOR. Universitatea Oradea a exmatriculat, anul acesta, 1.934 de studenţi de la licenţă şi masterat şi 56 de doctoranzi, din cauza absenţelor, a creditelor insuficiente sau a neachitării taxelor.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Consilierii locali din Bistriţa au avizat, ieri, reabilitarea şi extinderea sălii de sport de la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu”.

BOTOŞANI. Firmele care au câştigat contractul pentru deszăpezirea drumurilor din judeţ sunt acuzate de fals în declaraţii. Prefectul va verifica dacă firmele deţin toate utilajele.

BRAŞOV. Un grup de colindători, format din elevi de la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna“ şi de la Seminarul Teologic „Dumitru Stăniloae“, va reprezenta România la Târgul de Crăciun de la Nürnberg.

BRĂILA. Cinci persoane au încercat să fure balustrada scării interioare a Hotelului Pescăruş din Brăila, clădire monument istoric aflată acum în paragină. Hoţii au fost prinşi de Poliţia Comunitară şi li s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale.

BUZĂU. Luna aceasta, Garda Financiară a suspendat activitatea a 27 de agenţi economici din judeţ care comercializau produse cu timbre sau banderole fiscale false.

CARAŞ-SEVERIN. Liceul Teoretic „Traian Vuia” din Reşiţa sărbătoreşte 40 de ani de existenţă. Astăzi, de la ora 18.00, va fi organizat „Balul aviatorilor”.

CĂLĂRAŞI. Colegiul Tehnic „Ştefan Bănulescu” situat la periferiea municipiului Călăraşi a primit un microbuz şcolar cu 16 locuri.

CLUJ. Solistul de muzică folk Ducu Bertzi va susţine un concert extraordinar de colinde, astăzi, de la ora 19.00, la Iulius Mall Cluj.

CONSTANŢA. Compania THR Marea Neagră scoate la vânzare prin licitaţie publică şapte hoteluri şi câteva restaurante pe care le deţine pe litoral.

COVASNA. Funcţionarii publici din judeţ vor primi prime de Crăciun între 500 şi 1.000 de lei. Angajaţilor prefecturii, din lipsă de fonduri, nu li se vor acorda prime.

DÂMBOVIŢA. Începând de ieri, în zona Potocelu, pe Drumul Judeţean 702 A, Târgovişte – Ludeşti, se circulă pe un singur sens după ce drumul s-a surpat din cauza unei alunecări de teren. O comisie de la ISU, primărie şi prefectură care s-a deplasat la faţa locului a dispus monitorizarea efectelor fenomenului şi intervenţia cu lucrări de consolidare.

DOLJ. Din această lună, în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova vor fi amplasate cutii speciale pentru bolnavii care vor să depună plângeri împotriva cadrelor medicale.

GALAŢI. Un bărbat a fost găsit, ieri seară, în comă, în cartierul Fileşti din Galaţi. Se pare că el a fost victima unui accident de circulaţie al cărui autor a fugit de la locul faptei.

GIURGIU. Consiliul Local Giurgiu a aprobat, ieri, suplimentarea cu 2.100 a numărului de cadouri de Crăciun pentru preşcolarii şi şcolarii din municipiu.

GORJ
. Consiliul Judeţean a alocat 175.000 de lei pentru amenajarea Secţiei de dermatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă.

HARGHITA. Asociaţia de Întrajutorare Caritas va distribui copiilor din zona Ciuc 5.000 de pachete cu rechizite, jucării, îmbrăcăminte şi dulciuri pentru Crăciun.

HUNEDOARA. Localitatea Aninoasa va găzdui, duminică, festivalul-concurs de colinde şi obiceiuri de Crăciun “Zoriori de ziuă”.

IALOMIŢA. 30 de salariaţi ai Ultex Ţăndărei şi-au câştigat în instanţă drepturile salariale neachitate aferente lunilor aprilie, mai, iunie şi iulie.

IAŞI. Cinci aparate de fitness vor fi montate, zilele acestea, într-un parc din centrul Iaşiului. Dacă proiectul va avea succes, va fi extins şi în alte parcuri din oraş.

ILFOV. 17 hoţi care furau petrol din conductele care tranzitează judeţele Ilfov, Călăraşi, Giurgiu, Dâmboviţa şi Prahova au fost reţinuţi marţi noapte.

MARAMUREŞ. Reprezentanţii Direcţiei Silvice din judeţ au anunţat ca vor tăia, anul acesta, doar atâţia brazi cât se vor cere, pentru a nu rămâne cu ei pe stoc.

MEHEDINŢI. Rata şomajului în judeţ a ajuns la 8,68%, cea mai ridicată din ţară. Aceasta corespunde unui număr de 10.674 de şomeri, dintre care 4.744 sunt femei.

MUREŞ. Săptămâna aceasta, poliţiştii din judeţ donează sânge. Cu bonurile valorice primite vor cumpăra pachete pentru copiii de la un centrul “Rozmarin”.

NEAMŢ. Direcţia Silvică Piatra Neamţ a scos la vânzare 5.000 de brazi şi molizi. Preţul acestora variază între 20 şi 30 lei pentru un brad şi 10 şi 20 de lei pentru un molid.

OLT. Potrivit Inspectoratului de Muncă, peste 500 de salariaţi din judeţ îşi vor pierde locurile de muncă anul viitor.

PRAHOVA. Femeile încarcerate la Penitenciarul Târgşor pot petrece mai mult timp alături de copiii lor într-o cameră specială, numită “Mama şi copilul”.

SATU MARE. În câteva zile, în clinica din incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă din Satu Mare va fi instalat cel mai performant Computer Tomograf din zonă.

SĂLAJ
. Primele 35 de calculatoare, din totalul de 374 pe care îl va primi judeţul de la Guvern, au fost distribuite elevilor de la Grupul Şcolar Nuşfalău.

SIBIU. Filarmonica de Stat din Sibiu a primit, marţi seară, prin dirijorul Voicu Enăchescu, premiul „Ludovic Spiess” pentru anul 2008 din partea Forumului Muzical Român.

SUCEAVA. Serviciul Judeţean de Ambulanţă a rămas fără asigurare CASCO pentru 25 de maşini, deoarece a fost contestată o licitaţie de achiziţie.

TELEORMAN. Un centru pentru copii şi tineri cu sindromul Down din Alexandria a fost amenajat în clădirea fostului internat al Liceului Alexandru I.Cuza.

TIMIŞ. Medicii de la Clinica Bega au extirpat, în premieră pentru această unitate medicală, o tumoră de 600 de grame de pe uterul unei femei de 39 de ani.

TULCEA. În ultima lună, angajaţii Inspectoratului Teritorial de Muncă au controlat 150 de agenţi economici, vizând munca fără forme legale. Ei au aplicat sancţiuni de 100.000 de lei.

VASLUI. Opt familii riscă să-şi piardă apartamentele fiindcă au datorii de 4.000 de lei la Termica SA Vaslui. Furnizorul de energie termică va începe executarea silită a datornicilor.

VÂLCEA. Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, Direcţia Silvică scoate la vânzare 2.000 de pomi de Crăciun: 1.200 de brazi şi 800 de molizi.

VRANCEA. Pe lângă camerele de supraveghere din Dumbrăveni şi Pufeşti, pe E8 vor fi instalate, săptămâna viitoare, încă şapte.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite