Judeţ cu judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

550 de profesori din judeţul Călăraşi vor primi salarii de merit pentru activitatea din anul şcolar 2007-2008. Municipiul Târgovişte va fi împodobit cu ornamentele folosite în anii anteriori. 90 de bătrâni din judeţul Prahova vor primi, de la Crucea Roşie, pachete de sărbători. Finanţele Publice din Gorj au de recuperat creanţe în valoare de 180.000 de lei de la 757 agenţi economici.

ALBA. Un grup de investitori italieni va amenaja, pe fostele depozite de reziduuri de la întreprinderea „Soda”, din Ocna Mureş, un parc energetic solar de 10 hectare.

ARAD.
Ghişeele Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Arad vor fi deschise azi, între orele 8.00-14.00, pentru a primi solicitările pentru taxa pe poluare.

ARGEŞ
. Azi, de la ora 18.00, Casa de Cultură Topoloveni găzduieşte un concert de colinde şi festivitatea de premiere a concursului naţional de proiecte caritabile „Şi ţie, copile, îţi pasă!”

BACĂU. Diabeticii şi pacienţii din Oneşti care suferă de insuficienţă renală severă nu mai sunt obligaţi să meargă de trei ori pe săptămână la Bacău. Începând de luni, la Spitalul Oneşti va funcţiona o secţie de hemodializă dotată cu aparate de ultimă generaţie, care a fost amenajată în doi ani. Valoarea investiţiilor depăşeşte 500.000 de euro.

BIHOR.
Cincisprezece angajatori din judeţ au notificat Inspectoratul Teritorial de Muncă cu privire la concedierea a 914 salariaţi, în intervalul octombrie 2008 – aprilie 2009.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. O familie din Taure a primit 8.000 de lei şi una din Viişoara, 2.500 de lei, ca ajutoare guvernamentale de urgenţă, fiindcă şi-au pierdut casele în incendii.

BOTOŞANI. Cei aproape 40.000 de locuitori ai judeţului care nu şi-au făcut anul acesta analizele medicale gratuite mai pot merge la medic până la sfârşitul lunii viitoare.

BRAŞOV.
Batalionul 21 Vânători de Munte Predeal va pleca la începutul săptămânii viitoare în Afganistan, pentru a asigura stabilitatea, pacea şi securitatea regională şi internaţională.

BRĂILA.
Azi, la Brăila, are loc prima şedinţă a Cenaclului „Forma”, care va promova elevii şi studenţii cu preocupări în literatură, critică literară, critică de teatru şi film.

BUZĂU.
Un bărbat de 69 de ani din Topliceni şi-a reclamat fiul că a violat, în repetate rânduri, o minoră de 14 ani cu dizabilităţi, care se află în plasament în familia sa.

CARAŞ-SEVERIN.
Au sosit patru microbuze şcolare dintr-o serie de 15 pe care judeţul le va primi până la sfârşitul anului, conform programului guvernamental.

CĂLĂRAŞI.
Aproximativ 550 de profesori din judeţ vor primi, săptămâna viitoare, salarii de merit pentru activitatea desfăşurată în anul şcolar 2007-2008.

CLUJ. Azi şi mâine, între orele 16.00 şi 20.00, Moş Crăciun se va afla în zona food court din Polus Center, unde 12 spiriduşi şi trei crăciuniţe îl vor ajuta să împartă cadouri.

CONSTANŢA.
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă organizează, pe 15 şi 16 decembrie, o selecţie pentru acoperirea a 736 de posturi în sectorul agricol din Spania.

COVASNA. Consiliul Judeţean va depune proiectul de modernizare a Spitalului Judeţean Covasna, pentru obţinerea de fonduri structurale de 18,5 milioane de euro.

DÂMBOVIŢA. Din cauza lipsei de bani, municipiul Târgovişte va fi împodobit cu ornamentele folosite în anii anteriori şi nu vor fi organizate spectacole sau petreceri.

DOLJ.
Un elev al Liceului „George Bibescu” din Craiova, a fost prins, joi seară, în faţa unităţii de învăţământ, cu un pistol pe care-l ţinea în torpedoul maşinii.

GALAŢI.
Salariaţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului Galaţi nu şi-au mai primit salariile de două luni, când directoarea Marinela Dobrea a fost acuzată de deturnare de fonduri. Ea a intrat într-un concediu medical prelungit, refuzând să explice acuzaţiile care i se aduc în faţa Consiliului Judeţean, care a dispus blocarea fondurilor instituţiei.

GIURGIU.
O femeie din Republica Moldova încerca să intre în România, pe la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse, cu documente false.

GORJ.
Finanţele Publice au de recuperat creanţe în valoare de 180.000 de lei de la 757 de agenţi economici.

HARGHITA. Poliţiştii au prins în flagrant doi cetăţeni din Ungaria care deţineau 100 de grame de amfetamină, pe care voiau să o vândă cu 3.000 de euro.

HUNEDOARA. Angajaţii Direcţiei Finanţelor Publice îşi vor prelungi programul de lucru în weekend, pentru ca toţi hunedorenii să poată plăti taxa pe poluare înainte de majorare.

IALOMIŢA. „Sărbătoarea Colindului” va avea loc mâine, de la ora 16.30, cu plecare de la Stadionul Municipal din Slobozia.

IAŞI. Consiliul Local Iaşi a aprobat, ieri, un buget de 1,7 milioane de lei pentru organizarea evenimentelor prilejuite de sărbătorile de iarnă în municipiu.

ILFOV.
O femeie în vârstă de 28 de ani a fost înjunghiată mortal, joi seară, în oraşul Voluntari. Autorul, fostul iubit, cu care victima avea un copil, s-a predat ieri.

MARAMUREŞ
. Elevii de la liceul Nemeth Laszlo din Baia Mare şi din oraşul ungar Nyiregyhaza au lansat în parteneriat, ieri, revista „Săgeata”.

MEHEDINŢI.
Fiecare dintre cei 900 de salariaţi de la Şantierul Naval din Orşova va primi între 1.500 şi 3.000 de lei ca prime de sărbători, cele mai mari din judeţ.

MUREŞ.
Ieri, a fost semnat la Târgu-Mureş un contract de 11,72 milioane de euro pentru îmbunătăţirea dotării serviciilor de urgenţă din cele şase judeţe ale regiunii.

NEAMŢ. Aproape 250 de sindicalişti de la societatea Ga-Pro-Co Chemicals Săvineşti au protestat, joi, împotriva disponibilizărilor masive programate pentru 1 ianuarie.

OLT. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a fost dotat cu două ambulanţe SMURD care vor deservi Detaşamentele de pompieri Slatina şi Caracal.

PRAHOVA. 90 de bătrâni din judeţ, cu pensii sub 500 de lei, vor primi, de Sărbători, de la Crucea Roşie, pachete cu produse alimentare de bază şi detergenţi în valoare de câte 110 lei.

SATU MARE
. Conducerea Primăriei Carei le-a acordat celor 92 de profesori din oraş câte cinci tichete-cadou în valoare de 50 de lei fiecare.

SĂLAJ. 12 salariaţi ai Agenţiei de Întreţinere şi Servicii Energetice Zalău vor fi disponibilizaţi. Fiecare va primi 22 de salarii compensatorii.

SIBIU
. Începând de ieri, se poate schia la Păltiniş. O urcare cu telescaunul costă cinci lei, iar urcarea plus coborârea - şapte lei.

SUCEAVA.
E.On Moldova Distribuţie a pus în funcţiune, joi, prima linie electrică subterană de 110 KV din zona Moldovei. Investiţia se ridică la peste 5,3 milioane de lei.

TELEORMAN
. Un proiect în valoare de 1,23 milioane de lei, privind crearea Sistemului informatic integrat de gestiune a documentelor şi activităţii de la nivelul Consiliului Judeţean, a fost aprobat joi.

TIMIŞ.
Teatrul Thespis prezintă, azi, de la ora 18.00, piesa „Cu uşile închise” de Jean-Paul Sartre. Spectacolul se va juca la Casa Studenţilor, iar intrarea este liberă.

TULCEA.
În cadrul ultimei etape a campaniei „Marea debarasare”, desfăşurată în judeţ, în perioada 6 - 11 decembrie, s-au colectat 23 de tone de deşeuri electrice şi electronice.

VASLUI.
Inspectorii pentru siguranţa alimentelor din Vaslui au confiscat, săptămâna aceasta, peste 4,5 tone de carne de porc suspectă de contaminare cu dioxină.

VÂLCEA. Trei persoane din judeţ s-au ales cu dosare penale pentru că au tăiat ilegal 30 de brazi dintr-o pădure de pe raza comunei Câineni.

VRANCEA
. Doi bărbaţi din comuna Câmpuri au fost arestaţi, joi noapte, în timp ce transportau 227 de brazi tăiaţi ilegal, în valoare de 8.100 de lei.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite