Judet cu judet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deţinuţii Penitenciarului Iaşi vor merge mâine să-i colinde pe bolnavii internaţi la Spitalul de Neuropsihiatrie Socola  Societatea Laminorul SA Brăila a trimis în şomaj tehnic peste 300 angajaţi: Primul computer tomograf din judeţul Vaslui a ajuns, vineri, la Spitalul Municipal de Urgenţă  Locuitorii judeţului Caraş-Severin au mâncat 1.300 de kilograme de carne de porc cu dioxină

ALBA. O persoană şi-a pierdut viaţa, iar alta a fost grav rănită, ieri, după ce un camion şi un tir s-au ciocnit pe DN 7, la limita judeţelor Alba şi Hunedoara.

ARAD. Teatrul de Marionete Arad prezintă, azi, de la ora 11.00, spectacolul „Petrică şi Lupul”. Actorii sunt elevi, iar regia este semnată de Radu Dinulescu.

ARGEŞ. În această iarnă, stadionul ,,Nicolae Dobrin“ va fi modernizat: tribuna oficială va fi renovată, scaunele deteriorate vor fi înlocuite, iar vestiarul gazdelor va fi restilizat.

BACĂU. Tot mai mulţi proprietari de maşini din municipiu închiriază garaje de la persoane private. Chiria lunară în zonele centrale ajunge la 50 de euro.

BIHOR. Zeci de oameni au participat la un miting de protest împotriva triplării taxei auto, ieri, în parcarea din strada Independenţei şi pe străzile din Oradea.

BISTRIŢA-NĂSĂUD
. Noua Orchestră Transilvania a Societăţii de Concerte Bistriţa va susţine un concert simfonic azi, de la ora 18.00, la sinagoga din Bistriţa.

BOTOŞANI
. Noul sediu al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor va fi inaugurat săptămâna viitoare.

BRAŞOV.
Consiliul Local Braşov va discuta, mâine, acordarea unei reduceri de 50% din preţul abonamentului, pe una sau două luni, pe mijloacele de transport în comun, pentru elevii din municipiu.

BRĂILA. Societatea Laminorul SA Brăila a trimis în şomaj tehnic peste 300 angajaţi. Aceştia vor reîncepe munca la 5 ianuarie.

BUZĂU
. Un grup de firme din Buzău, profilat pe fabricarea de instalaţii de filtrare a apei, va investi, în 2009, cinci milioane de euro în amenajarea unei fabrici de panouri solare.

CARAŞ-SEVERIN
. Locuitorii din judeţ au mâncat 1.300 de kilograme de carne de porc cu dioxină, care a fost adusă de la un importator din Cluj.

CĂLĂRAŞI
. 475 de cadre didactice din Olteniţa şi 184 din Lehliu Gară, care nu şi-au primit salariile pe 5 decembrie, ameninţă că nu vor participa la a treia rundă a tezelor cu subiect unic.

CLUJ. Transportul de tip maxi-taxi rămâne interzis în centrul municipiului Turda, în urma unei decizii definitive a Curţii de Apel Cluj.

CONSTANŢA
. Festivalul Naţional de Datini şi Obiceiuri de Iarnă debutează azi, la ora 10.00, cu o paradă a portului popular pe Şoseaua Constanţei din comuna Cumpăna.

COVASNA
. Agenţia pentru Protecţia Mediului le-a solicitat primarilor din judeţ să respecte termenul de închidere a rampelor de deşeuri din mediul rural, adică ziua de 16 iulie 2009.

DÂMBOVIŢA
. Nouă persoane care călătoreau într-un microbuz au ajuns la spital, ieri, după ce autovehiculul a intrat într-un copac pe DN 7, la intrarea în oraşul Găeşti.

DOLJ. Patinoarul de 1.200 de metri pătraţi din Piaţa „Mihai Viteazul“ din Craiova va fi inaugurat la mijlocul săptămânii viitoare.

GALAŢI
. În Galaţi s-au deschis două magazine care vând produse halucinogene din plante, foarte asemănătoare, ca efect, drogurilor.

GIURGIU
. Din cauza numărului mare de accidente, în localităţile Remus, Daia, Slobozia, Valea Plopilor şi Ghimpaţi au fost instalate şapte staţii de monitorizare a traficului rutier.

GORJ. „Coloana fără Sfârşit” din Târgu Jiu, operă a lui Constantin Brâncuşi, va fi curăţată, primăvara viitoare, după ce pe câteva module au apărut pete de culoare neagră.

HARGHITA
. Asociaţia „Benevolens“ din Miercurea Ciuc organizează, în această perioadă, cursuri de educaţie pentru sănătate pentru elevii şcolilor din judeţ.

HUNEDOARA
. Câteva mii de turişti au preferat în weekend staţiunile montane Straja şi Parâng, care oferă preţuri mai bune decât Poiana Braşov: telescaun - 6 lei/urcat, echipament complet de schi - 25 de lei/zi, săniuţă - 10 lei/zi.

IALOMIŢA
. Municipalitatea din Urziceni a decis ca funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul primăriei să ia prime în cuantum total de aproape 62.000 de lei.

IAŞI. Deţinuţii Penitenciarului Iaşi vor merge mâine să-i colinde pe bolnavii internaţi la Spitalul de Neuropsihiatrie Socola.

ILFOV. Specialiştii de pe piaţa imobiliară estimează că, în 2009, chiriile în judeţ s-ar putea reduce cu până la 20%, fiindcă piaţa este suprasaturată de oferte.

MARAMUREŞ.
Pompierii din Vişeul de Sus au primit, în acest weekend, o autospecială de la colegii lor din Fusrtenfeld, Austria, localitate cu care oraşul este înfrăţit.

MEHEDINŢI
. Primăria Drobeta Turnu-Severin va oferi, din cei 400.000 de lei alocaţi pentru sărbători, 2.000 de pachete cu cadouri copiilor şi pensionarilor defavorizaţi din judeţ.

MUREŞ. Iluminatul festiv de sărbători al municipiului Târgu-Mureş a fost pornit în acest weekend. În centrul oraşului a fost împodobit un bard înalt de 22 de metri.

NEAMŢ
. Copiii şi persoanele în vârstă instituţionalizate din judeţ vor primi, de Crăciun şi Revelion, câte un cadou în valoare de 50 de lei. Darurile sunt finanţate din fondul de rezervă al Guvernului, banii fiind puşi la dispoziţie prin intermediul prefecturii. Peste 2.200 de persoane din centrele pentru copii şi căminele pentru bătrâni sunt încadrate în program.

OLT. Cadrele didactice riscă să nu-şi primească salariile în întregime, din cauză că, la ultima rectificare bugetară, judeţul a primit cu 20% mai puţin decât suma solicitată.

PRAHOVA
. Ajutorul şefului de post din Boldeşti-Grădiştea a fost găsit mort, în propria casă, vineri seară. Se pare că poliţistul de 46 de ani s-a sinucis, trăgându-şi un glonţ în inimă.

SATU MARE. Ieri, la Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale din Satu Mare, au fost comemoraţi 25 de ani de la moartea poetului Nichita Stănescu.

SĂLAJ. La Zalău vor avea loc, săptămâna viitoare, concerte de colinde susţinute de ansamblurile „Plaiuri sălăjene”, „Mugurel Motişan” şi „Spiriduşii” şi de corul bisericii catolice „Sfânta familie”.

SUCEAVA. Primii brazi de Crăciun vânduţi în pieţele municipiului Suceava provin din Danemarca şi au preţuri curpinse între 140 şi 250 de lei.

TELEORMAN. În târgul de la marginea municipiului Alexandria, porcii se vând cu nouă-zece lei kilogramul „în viu”, cu 80% mai mult decât anul trecut.

TIMIŞ
. Consulatul Germaniei la Timişoara organizează, azi, de la ora 19.30, un concert de Crăciun, în Domul Catolic din Piaţa Unirii. Intrarea este liberă.

TULCEA. Mai multe blocuri de pe strada I.L.Caragiale, din municipiul Tulcea, nu mai au apă de câteva zile, din cauza câtorva familii care au datorii mari la Aquaserv. Conducerea societăţii spune că va da drumul la apă când se vor încasa restanţele. Primăria a promis că, din această dimineaţă, va furniza totuşi apă, în regim de avarie.

VASLUI. Primul computer tomograf din judeţ a ajuns, vineri, la Spitalul Municipal de Urgenţă şi urmează să intre în funcţiune la începutul anului 2009.

VÂLCEA
. Spectacolul extraordinar „Seară de colinde”, organizat de Asociaţia Orfanilor din Casele de Copii, va avea loc azi, în Sala Mare a Consiliului Judeţean.

VRANCEA
. 60 de tineri din Panciu au încheiat vineri contractele de închiriere pentru apartamentele ANL construite în oraş.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite