Judeţ cu judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul cazurilor de abandon al nou-născuţilor în maternităţile din judeţul Bacău a scăzut faţă de anul trecut. În Orăşelul Copiilor din Ploieşti, minorii primesc alcool drept premii la jocurile pe care le câştigă. Lucrările de renovare a 12 străzi din municipiul Călăraşi vor fi finalizate până la sfârşitul anului. Porcii din judeţul Mehedinţi nu vor fi sacrificaţi prin metoda impusă de normele europene.

ALBA. De astăzi, pe Platoul Romanilor din Alba Iulia va fi deschis un târg specific Crăciunului, cu produse culinare, obiecte de artizanat şi decoraţiuni interioare.

ARAD. Azi, la ora 17.00, Palatul Administrativ din Arad va găzdui vernisajul unei expoziţii de icoane pe sticlă. Fondurile colectate vor fi donate unei şcoli de pictură pentru tineri defavorizaţi. 

ARGEŞ. În perioada 15 -19 decembrie, la Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti, se desfăşoară  manifestarea folclorică de colinde “Deschide uşa, creştine”. 

BACĂU.
Numărul cazurilor de abandon al nou-născuţilor în maternităţile din judeţ a scăzut de la 62, câte au fost înregistrate anul trecut, la 38, anul acesta.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Cei 150 de elevi din localitatea Matei sunt nevoiţi să înveţe în condiţii improprii pentru cursuri, în patru case din comună, de mai bine de un an. Din lucrările de reabilitare şi modernizare a şcolii din localitate, care au început în decembrie 2007, nu s-au realizat până acum mai mult de 15%, din cauza lipsei de fonduri.

BOTOŞANI. Lucrările de renovare şi modernizare la adăpostul de noapte din oraşul Botoşani au fost finalizate. Cu o capacitate de 40 de locuri, centrul poate adăposti permanent 16 bătrâni şi 24 de oameni nevoiaşi pe timp de noapte. Renovarea adăpostului a fost realizată printr-un proiect derulat de Ministerul Muncii, în valoare de 770.000 lei.

BRAŞOV.
Brazi se găsesc cu precădere în marile centre comerciale. Pomii importaţi din Bavaria costă între 25 şi 150 de lei, iar cei artificiali, între 70 şi 300 de lei.

BRĂILA. Fotbalistul Bănel Nicoliţă, care este totodată şi ambasador antirasism al României, va participa la un meci amical între foste glorii ale fotbalului brăilean şi o parte din actualii săi coechipieri de la Steaua, azi, de la ora 18.00, la Sala Polivalentă din Brăila. Preţul unui bilet este de 10 lei.

BUZĂU. Voluntarii Crucii Roșii vor distribui, azi, în comuna Chiliile, pachete alimentare pentru 72 de vârstnici, selectaţi în urma anchetelor sociale.

CARAŞ-SEVERIN. Numai două comune din judeţ, Târnova şi Lăpuşnicu Mare, au acordat toate cele şapte serii de tichete-cadou prevăzute de lege pentru profesori.

CĂLĂRAŞI. Lucrările de renovare a 12 străzi din municipiul Călăraşi sunt realizate în proporţie de 90%, iar până la sfârşitul anului acestea vor fi finalizate.

CLUJ. 25 de grupuri de colindători din toată Transilvania au mărşăluit, ieri, în centrul municipiului Cluj-Napoca, în cadrul manifestării anuale „Colindul Iancului”. 

CONSTANŢA. Cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, administraţia locală a pregătit pentru toţi copiii din Năvodari 6.000 de cadouri.

COVASNA.
În staţiunea Covasna a fost comemorat, în weekend, primul episcop al Armatei Române, Justinian Teculescu, născut în urmă cu peste 150 de ani în localitate.

DÂMBOVIŢA.
Ştefan Hruşcă va susţine un concert de colinde, mâine, la sala de spectacole a Casei Sindicatelor din Târgovişte.

DOLJ.
De la 1 ianuarie, în Craiova, preţul energiei termice livrate prin centralele termice va creşte la 213,89 lei pentru o gigacalorie.

GALAŢI
. Aproximativ 30 de persoane din Galaţi s-au adunat, ieri, în faţa prefecturii pentru a protesta împotriva triplării taxei auto.

GIURGIU. Peste 36.000 de persoane din 33 de localităţi din judeţ vor primi în această lună ajutoare pentru încălzirea locuinţelor cu lemne, cărbune şi combustibili petrolieri.

GORJ. Cele mai frecvente boli întâlnite la populaţia din judeţ cu ocazia efectuării analizelor gratuite sunt diabetul zaharat, afecţiunile cardiovasculare şi cancerul.

HARGHITA. Judeţele din Regiunea 7 Centru vor primi echipamente pentru intervenţia în situaţiile de urgenţă în valoare de 13 milioane de euro.

HUNEDOARA.
Circa 100 de şoferi nemulţumiţi de triplarea taxei de poluare au protestat în weekend în municipiul Deva.

IALOMIŢA.
Numărul salariaţilor SC Amonil SA Slobozia care vor fi disponibilizaţi va fi stabilit în Adunarea Generală a Acţionarilor, pe 14 ianuarie.

IAŞI. Angajaţii Consiliului Judeţean sunt singurii funcţionari din aparatul administrativ local care se vor bucura de prime de Crăciun de câte 1.000 de lei.

ILFOV.
Drumul Naţional 2 a fost blocat timp de câteva ore, duminică noapte, în oraşul Voluntari, din cauza unei maşini care a derapat şi s-a înfipt în parapetul de pe mijlocul drumului.

MARAMUREŞ
. Singura pârtie unde se mai poate schia în judeţ este cea de la Cavnic, unde turiştii au ajuns, ieri, încă de la primele ore ale dimineţii.

MEHEDINŢI. Porcii din judeţ nu vor fi sacrificaţi prin metoda impusă de normele europene. Pe raza judeţului nu există niciun pistol special cu bolţ şi nimeni nu a fost instruit să-i omoare astfel.

MUREŞ. Patinoarul din Cetatea Medievală a fost luat cu asalt weekendul trecut, în primele două zile de funcţionare. O oră şi jumătate de patinat costă 8 lei.

NEAMŢ. Peste 250 de familii afectate de inundaţiile din vară vor primi câte 4.000 de lei pentru finisarea caselor reconstruite în regie proprie.

OLT.
Inspectoratul Şcolar Judeţean va oferi, în anul 2008-2009, salarii de merit pentru 113 directori, 850 de cadre didactice şi 72 de angajaţi ca personal didactic auxiliar.

PRAHOVA.
În Orăşelul Copiilor din Ploieşti, minorii primesc alcool drept premii la jocurile pe care le câştigă sau îşi pot cumpăra băuturile, pentru că vânzătorii nu le cer buletinele.

SATU MARE.
Începând de astăzi, oraşul Ardud va avea propriul Serviciu Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor. 

SĂLAJ.
Gara din Zalău va fi inclusă într-un program prin care 16 gări din ţară vor fi modernizate cu bani din fondurie structurale europene destinate transporturilor.

SIBIU. La sfârşitul săptămânii trecute, Mediaş a devenit primul oraş din România care nu e reşedinţă de judeţ şi are Cameră de Comerţ, Industrie şi Agricultură autonomă.

SUCEAVA. O firmă din Dărmăneşti intenţionează să construiască în Lunca Sucevei patru blocuri cu câte 20 de etaje. Proiectul va fi supus autorizării în şedinţa Consiliului Local de azi.

TELEORMAN.
Termenul-limită de finalizare a proiectului “Sistem integrat de management al deşeurilor” a fost amânat cu opt luni, până la 31 iulie 2009.

TIMIŞ.
Astăzi, de la ora 18.00, la Filarmonica „Banatul” din Timişoara, are loc primul concert coral din cadrul celor patru Zile ale Muzicii Sacre, ediţia a XV-a.

TULCEA. Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Tulcea a lansat, ieri, un proiect care urmăreşte dezvoltarea serviciilor de asistenţă pentru adolescenţii care vor să renunţe la fumat.

VASLUI. Tinerii care vor să-şi deschidă de anul viitor o fermă la ţară pot accesa prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală fonduri de aproape 84 de milioane de euro.

VÂLCEA.
Conducerea prefecturii a accesat un proiect cu fonduri structurale europene pentru realizarea unei reţele informatice între instituţiile deconcentrate din judeţ.

VRANCEA.
Inspectorii OPC au descoperit în mai multe magazine din judeţ produse de post expirate de peste o lună. S-au dat amenzi în valoare de aproape 30.000 de lei.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite